Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 08:42, 21 mar 2020

Przy szklarni, jak w zeszłym roku - bukszpanowo. W zielonych donicach tulipany czarne, burgundowe i nie wiem jakie, zapomniałam, ale etykietki są, to przeczytam

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:44, 21 mar 2020

Uruchomiłam fontannę, dałam rybom jeść, zjadły ze smakiem

Boki przy szklarni są kolorowe jeszcze, ale zmienię aranżację. Muszę przetargać rzaczy na tyły. Na razie są poustawiane różności doniczkowe.

Przy domku zmienia się, jest jeszcze pustawo, wywiozłam świerki.

Instagram Ogrodowiska
Iwonka 10:09, 21 mar 2020

Z przyjemnością obejrzałam ogrodowe wspominki... wspominaj częściej.
Bukszpany przycięte perfekcyjnie, czym je karmisz? Wyglądają bardzo zdrowo.
Uwielbiam tę twoją donicę pod lustrem, pięknie się patynuje.
Dobrze, że mamy te swoje ogródki.
KasiaBawaria 10:19, 21 mar 2020

Gardenarium napisał(a)

Aleś mnie sprowokowała, toż to książkę trzeba by napisać, ale poszperam w zdjęciach.

Maj 2004 rok. Polska w Unii, zniesienie wiz. Pierwszy lot do Anglii na Chelsea Flower Show

Niestety, ja zawsze mowilam, ze jak dzieci podrosna, to sobie tam pojade a tu kicha. Pewnie juz z tego nic nie bedzie.

Te ostatnia rabate widzialam gdzies w gazecie Wiesz moze co to za rosliny tam rosna oprocz irisow? Jakies orliki? A co pomiedzy irisami?
Pola 15:32, 21 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Przy szklarni, jak w zeszłym roku - bukszpanowo. W zielonych donicach tulipany czarne, burgundowe i nie wiem jakie, zapomniałam, ale etykietki są, to przeczytam

Nie mogę się powstrzymać, cudnie, bosko, bajkowo Danusia jesteś jedyna, a co to będzie za parę lat.
Jak będziemy określać twoje dzieła?
Magleska 15:46, 21 mar 2020

Danusiu masz niesamowity dar -potrafisz tak te wszystkie detale poustawiać,że nie można się napatrzeć -wszystko wygląda pięknie ,donice -co jedna ,to lepsza

ten placyk przy szklarni -niesamowicie wygląda to połączenie różnych materiałów

….niedościgniony wzór jesteś

dobrze ,że chociaż wirtualnie można oczy nacieszyć …..Pozdrawiam cieplutko
BKosimkArt 16:22, 21 mar 2020

Chciałam to samo napisać co Magda, kurcze no nie można się napatrzeć, cudne wszystko...

Zapragnęłam mieć takiego wilczomlecza.. piękny!
darkowa 22:49, 21 mar 2020

Jakie piękne macie wspomnienia - ach..pokazuj i wspominaj więcej

Ile zrobiłaś dzisiaj -aż zazdroszczę,ja po wczorajszym kopaniu i przesadzaniu
przypomniałam sobie o innych mięśniach..
Widzę, że cięłaś już bukszpany,wczoraj chciałam,ale powstrzymały mnie nadchodzące
przymrozki -Ty Danusiu się nie boisz?
Gardenarium 09:05, 22 mar 2020

Magleska napisał(a)
Danusiu masz niesamowity dar -potrafisz tak te wszystkie detale poustawiać,że nie można się napatrzeć -wszystko wygląda pięknie ,donice -co jedna ,to lepsza

ten placyk przy szklarni -niesamowicie wygląda to połączenie różnych materiałów

….niedościgniony wzór jesteś

dobrze ,że chociaż wirtualnie można oczy nacieszyć …..Pozdrawiam cieplutko

Dziękuję. Donice faktycznie udało mi się zgromadzić dużo i ładnych, mam teraz w czym wybierać
Placyk mojego pomysłu, ale wykonał Wicio z chłopakami Detale miały być tutaj czarne. Inaczej niż przy małym domku, tam są terakotowe dodatki i ceglane. Tutaj lekko nie było, chodziłam, machałam rękami i pokazywałam gdzie duże, gdzie małe a gdzie..czarne. Ale jak zwykle to bywa, czegoś na koniec zabrakło. Czyli czarnego, albo starych płyt. To się robiło z nowych i już

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:09, 22 mar 2020

Mam pociachany początek od bramy, łącznie z pieleniem drogi do pewnego momentu. Idę i robię wszystko po kolei, łącznie z zasypywaniem nor po nornicach, widzę straty, pougryzane karpy np. gipsówki różowej i tulipanów.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies