Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Mój ogród pod górkę... 22:33, 27 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
fajna ta nowa rabatka! Gdzie kupiłaś takie ładne przetaczniki?

Dzięki Przetaczniki kupione u Kulasa w K-cach.
Ogród tworzony z pasją 22:31, 27 cze 2015

Do góry
Fajne zdjęcia, moja katalpa na takim samym etapie rozwoju. Zrób swojej zdjęcie z dalszej perspektywy.
Typografia ogrodu 16:33, 27 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
słodkie masz córcie! Dwie ślicznotki
Ja swojej też nie umiem odpędzić od ślimaków...

Moja starsza szybko sie nudzi ślimakami. Młodsza -dziecko demolka - jest zafascynowana co dziwne.chyba nie moze uwierzyć ze można tak powoli żyć dziekuje za miłe słowa
Lawendowy zawrót głowy 14:41, 27 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
super fotki, wszystko urosło przez te kilka miesięcy.
Czy red barona wsadzałaś do jakichś donic i sadziłaś?
Przed red baronem jest Ice Dance - jeśli tak to nieźle wyrośnięty.
Pięknie!

Edytko red baron dzieki Leonkowi ma u mnie wbite w ziemie blachy ktore maja ograniczac jego ekspansywnosc, ice dance jest od jesieni...nie dzieliłam jej moze dlatego tak sie upasla
Lawendowy zawrót głowy 14:36, 27 cze 2015

Do góry
super fotki, wszystko urosło przez te kilka miesięcy.
Czy red barona wsadzałaś do jakichś donic i sadziłaś?
Przed red baronem jest Ice Dance - jeśli tak to nieźle wyrośnięty.
Pięknie!
Mój ogród pod górkę... 13:18, 27 cze 2015

Do góry
fajna ta nowa rabatka! Gdzie kupiłaś takie ładne przetaczniki?
Typografia ogrodu 12:45, 27 cze 2015

Do góry
słodkie masz córcie! Dwie ślicznotki
Ja swojej też nie umiem odpędzić od ślimaków...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:54, 26 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak zwykle na posterunku
Dziękuuuuuujemy

A mozeby tak liriope białe jeszcze wziąć pod uwagę?
Renia, moja rabata z hostami ma kształt bliski do trójkąta, boki maja ok 3 m każdy.
"W kolorze blue" 17:39, 26 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ewa, nie M kompletnie nie kuma co w ogrodzie. Jak zdziwilam sie ze zauwazyl, to powiedzial ze dlatego ze ladne i w koncu te trawy zabralam

no widzisz trzeba w naszych chłopów czasem wierzyć, na pewno do wieczora się będziesz śmiać sama do siebie
Rozbawiła mnie ta sytuacja
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:27, 26 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też idę spać, ale śnić chyba będę o tym Twoim cudnym, harmonijnym ogrodzie.

tak
ostatnio dzwoniłam do Magnoli że mnei kusi zeby cis dosadzić i zapytałam czy mogę a Magnolia mi na to: nie za bardzo bo zespujesz harmonię i ład
Tu ma być ogród :) 16:28, 26 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

może to już jesień

eeee gdzie tam, choć wczoraj koleżanka mi mówiła, że lato ponoć ma być nie za fajne, dwa ciepłe dni i potem tydzień deszczu i tak w kółko - miejmy nadzieję, że się nie sprawdzi.
Tu ma być ogród :) 16:18, 26 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A dziś zauważyłam, że jakieś bordowe przebarwienia ma na liściach

może to już jesień
Tu ma być ogród :) 15:55, 26 cze 2015

Do góry
jestem, jestem - troszkę w przelocie, bo troszkę różnych spraw nieogrodowych trzeba załatwić, ale wpadam co jakiś czas zerknąc co tu się dzieje.

No krzaczor to już dorodny jest, jak się przebarwi to będzie na czym oko zawiesić, moja to pare gałązeczek.
A dziś zauważyłam, że jakieś bordowe przebarwienia ma na liściach, muszę poszperać co by to miało znaczyć, choć pewnie nic dobrego, może jakąś fotkę cyknę jeśli uda mi się to ująć.
"W kolorze blue" 13:32, 26 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Mówiłam, że cięzko fotę zrobić, bo to wąski pasek przy oknie. Mało nie wpadłam tylnią częścią do oczka jak lawirowałam z aparatem
[img

Ufff, dzięki Bogu się nie zmoczyłaś. Ale piękne to miejsce będzie jak rośliny podrosną!
Praying Hands świetna - ja znalazłam Panią, która ma 4 sadzonki ze swojego ogródka i dogaduję się co od zakupu
A trawka obok host to jaka jest?
"W kolorze blue" 12:10, 26 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale się uśmiałam z sadzenia w garsonce, widać mąż na nowe roślinki musi już reagować bardzo alergicznie
Nabyłam sobie dziś w O. worek przekompostowanej, faktycznie fajna jest... ale teraz już się w ogóle nie dziwię, że po roku prawie w ogóle jej już u Ciebie nie widać, chyba jednak zdecyduję się na drobną korę na wierzch.
No mówiłam, kora super, ale jako dodatek do sadzenia moim zdaniem, a nie jako ściółkowanie, niestety

Donoszę, że wąż mi bardzo pasuje, ale to taki damski wąż, do kosmetycznego podlewania.

M reaguje alergicznie, dla niego to pieniądze w ziemię Uważa, że mam już absolutnie pięknie i to moje widzimisie. Wychodzi, ze ok, moge kupic drzewo, cos konkretnego, a nie te popierdółki, które finalnie kosztuja więcej niz duze drzewo
Czasem słońce czasem deszcz 10:17, 26 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
A to zdjęcia dla Edyty Lindsay, wyszły szare ale było jeszcze szaro na dworze. Kowalnik w korze nie zachwyca ale na razie nie mam dla niego lepszego miejsca

edytowałam literówkę

Dziękuję Ewa za zdjęcia - tulipanowiec bardzo dorodny, konwalnik też, jak przesadzisz w żwirek będzie fajnie odbijał, ja swój też będę przesadzać bo na razie rośnie w miejscu tymczasowym i nie daje efektu, do tego słabo rośnie.
Czy zasilasz czymś konwalnika, sadziłaś w jakiejś dobrej ziemi?

I jeszcze pytanko, z jakiej odmiany cisa masz żywopłocik za ławką? - też mam takie miejsce - tylko, że jeszcze nie ma efektu, cis hilli sadzony kilka tygodni temu.
"W kolorze blue" 23:56, 25 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
lindsay-jak bedziesz sypać na rabaty nei zapomnij o garsonce

taaa.... mąż to może byłby nawet zadowolony, ale ulubiona sąsiadka miałaby temat do gadania pewnie na całe wakacje, musze chociaż udawać, że jeszcze mi nie odbiło ogródkowo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:32, 25 cze 2015

Do góry
ja też idę spać, ale śnić chyba będę o tym Twoim cudnym, harmonijnym ogrodzie.
"W kolorze blue" 23:14, 25 cze 2015

Do góry
ale się uśmiałam z sadzenia w garsonce, widać mąż na nowe roślinki musi już reagować bardzo alergicznie
Nabyłam sobie dziś w O. worek przekompostowanej, faktycznie fajna jest... ale teraz już się w ogóle nie dziwię, że po roku prawie w ogóle jej już u Ciebie nie widać, chyba jednak zdecyduję się na drobną korę na wierzch.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:08, 25 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marzenko Ty masz kilka pięknych berberysów Bagatelle, powiedz mi czy wiesz jak to jest z ich wybarwieniem?
Miesiąc temu były piękne purpurowe, a w ostatnich tygodniach zzieleniały.
Rosną na wystawie południowej, pod okapem dachu więc mają tam sucho, w te upalne tygodnie często je podlewałam - czy to może mieć związek ze zmianą koloru? Ostatnio czytałam, że nie lubią mieć wilgotno.
Teraz wyglądają tak:

Be obaw , zrobi sie czerwony, mój w srodku lata tez tak miewa. Podobnie zachowuja sie buki, wisnie latem, nabierają zielonkawego koloru aby potem poniwnie zczerwieniec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies