Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:08, 09 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Spektakularne trawy u Ciebie Danusiu...która z rozplenic ma takie białe kotki ?

Super będziesz mieć teraz na emeryturce taka wolna z czasem tylko dla siebie, ale się będzie działo
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:03, 09 gru 2019

Do góry

Jest tak ciepło że zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze tulipów będą póżniej kwitły.
Ogród bez reguł 09:03, 09 gru 2019

Do góry
Jeżówki, zawilce, monardy gwiazdorzą

Ogród bez reguł 09:03, 09 gru 2019

Do góry
Sierpień - susza się pogłębia. Tylko gliniastej ziemi z dodatkiem dobroci zawdzięczam, że ogród przetrwał. Aczkolwiek w drugiej połowie bez podlewania byłoby krucho...

Ogród bez reguł 08:56, 09 gru 2019

Do góry
Gwiazdy lipca

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:50, 09 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie - to Artemis. Chociaż "klimacik" podobny.

Dzień dobry, Danusiu, przyszłam się przywitać .
Artemis piękna, moja jeszcze młoda, buduje krzaczek, ale jak kwitnie, to też zachwyca.
Twoja Anglia również zachwyca, mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się zobaczyć ją na żywo .
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:40, 09 gru 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Danusiu cóż to za cudowna różyczka ? Aspirin ?

Nie - to Artemis. Chociaż "klimacik" podobny.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:34, 09 gru 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Szarość i mglistość nie ma ostrości..wstałam na szron przed 6.00 rano
dobrze, że zdążyłam coś w tej mgle dostrzec obietywem

Pięknie i klimatycznie jak na ta porę roku przystało
Śliczny aniołek. Gratuluje babciu
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:31, 09 gru 2019

Do góry
Milka napisał(a)
trzcinniki pośrednie
psy tam latają, pora je związać

Memory
molinie związałam

azalie japońskie liście nadal trzymają, rudbekie nadal kwitną

irga

Irenko w dalszym ciągu ogród bardzo urokliwie wygląda
Pozdrawiam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:26, 09 gru 2019

Do góry
babka napisał(a)

Wszystko pięknie.
I w roślinach i w dekoracjach
Pszczelarnia 08:14, 09 gru 2019

Do góry
Werbena

Tojad

Żeleźniaki

Rozchodniki i NN

Gaura

Czosnek

Pszczelarnia 08:07, 09 gru 2019

Do góry
mira napisał(a)
Lubię światło Twoich zdjęć, połączenia roślin, takie swobodne obrazy a czasem tak detalicznie /może zawsze/ przemyślane/przegadane
nie leć tak szybko więcej ujęć, daj się delektować

Mira, zdjęcia nie znikną. Przyśpieszamy, jak te saneczki z opowieści J. Gaardera "Tajemnica Bożego Narodzenia".

Październik

chryzantemy

Ogóreczniki

Pelargonie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:56, 09 gru 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Lecę jeszcze tu szukać wnusi.. a tu tylko mgła.... piękne fotki, ale nie ukrywam że liczyłam na inne

Czekałam na pozwoleństwo rodzicieli i mogę się w końcu
wnuczką pochwalić
Kochani zostałam najszczęśliwszą Babcią na ziemi
Oto Tola nasz pierwszy skarbuś

nasza mała laleczka skończyła w niedzielę dwa tygodnie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:55, 09 gru 2019

Do góry
mira napisał(a)

super

Rety czasu nie mam, bo co go zajmuje:
Kocyki dla maleństwa...miałam się pochwalić wydziergankami

Żeby nie było, że w ogrodzie zakończony sezon, przez weekend było sadzenie cebul na gwałt
Tak się złożyło, że jak już ciemno to ja do sadzenia dopiero się zabieram
z czołówką na głowie i póki ziemia nie zamarznięta Późno sadzę, bo były wyprzedaże
Poszło w ziemie 150 cebul tulipanów i jeszcze trochę zostało:
czosnki,
krokusy,
kamasje,
ranniki,
psi zęby,
nadal tulipanki

Kiedyś będzie tu ogród 00:19, 09 gru 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zacofana jestem na maksa .. ale z tego powodu że u Ciebie dużo nie ma to nawet jestem na bieżąco
Wiem Aniu, żeś zalatana, tym bardziej miło mi że wpadłaś. Mało, bo nie bardzo jest się czym chwalić... No bo czy na takiej fotce widać posadzone roślinki?

Ale stopniowa, pomalutku sadzę. Tyle, że małe roślinki i muszą mieć czas... Tu jedna z nowych azalii...

Ale wreszcie udało mi się upolować Hansestadt Rostock w których się zakochała u ciebie i trzy sztuki zamieszkały u mnie. Mam nadzieję, że w przyszłym roku pokażą się dobrej strony.
Kiedyś będzie tu ogród 00:12, 09 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Cień miłorzęba w południe świerkom nie zaszkodzi. Miłorzęby nie są jakoś specjalnie zaporowe dla światła.

Pani Szmit mi kiedyś mówiła, że ponoć tylko ich odmiana wprowadzona do handlu nie łapie mączniaka. A był to dąb to właśnie Monument.

Linki ściągnęłam, dziękuję.

A dęby czerwone rosną szybko i choć mączniaka nie mają już się notuje na nich jakąś chorobę owadzią. Nie ma lekko w naturze.
No niestety Ewo, nie ma lekko. Ale z tymi dębami czerwonymi to mnie zmartwiłaś. Muszę poczytać w necie czego wypatrywać.

antracyt napisał(a)
Ja również z chęcią skorzystam z tych linków dzikich zapylaczy u mnie mnóstwo, prócz trzmieli niewiele rozpoznaję i z przyjemnością się douczę
Prawda Zuzanno, że fajnie wiedzieć co fruwa w ogrodzie...? Choć niektóre między sobą tak nieznacznie się różnią, że trudna sprawa. Witam Cię u mnie.

zawitka napisał(a)
Siedzę i czytam
Na szczęście Halinko dużo nie ma. Ale zapraszam, drzwi zawsze otwarte.

Kiedyś będzie tu ogród 00:06, 09 gru 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Aniu, dziękuję za linki Mam w ogrodzie na brzegu rabaty domek trzmieli (jest od zeszłego roku, ale dopiero wiosną zauważyłam co mieszka w małej norce w ziemi ) ponieważ jest w sporym spadku mam problem z zalewaniem tego miejsca ale staram sie jak mogę żeby im nie naleciało wody, przez chwilę był tam nawet daszek uklicony przez eMa
A tu dla Ciebie w podziekowaniu wspomnienie lata i zapylaczy
Bardzo dziękuję Moniu za fotkę. Bardzo lubię jeżówki. Dzięki Joannie mam masę tych różowych i wszelkie bzyczki i motyle je uwielbiają. A w okresie zimowym i z pożytkiem dla ptaków są. Ja dopiero zgłębiam budowę domków. Ale na wiosnę napewno będą.

roma2 napisał(a)
Wpadam na sekundę. Miałam wczoraj wieczorem pobuszować po Ogrodowisku, ale linki podane przez Ciebie, skutecznie mi to uniemożliwiły . Zapadłam w czytanie do późnej nocy i mało mi jeszcze. U mnie dużo trzmieli i sporo pszczół, tych jak mówimy w domu, "chudych" pszczół. Nie rozróżniam ich, muszę się mocno podszkolić. Pionowe pomoce gniazdowe mi się dziś śniły. Zrobię na bank. Pszczoły ziemne maja u mnie dobre warunki , roślin przyjaznych bzyczki też maja sporo. I wodę . Już Anda w którymś z wątków wspominała o tym, że domki dla owadów trzeba budować z głową, patrząc na przydatność rzeczywistą, nie ładny wygląd. Buzi Aniu za podrzucenie linków. Będę "zbierać rozumki" jak mówi moj mąż
O rany, Romciu, przepraszam. Ja z pszczołowatych rozróżniam tylko klecanki. I też będę się szkolić. No i gratuluję perspektywy bycia podwójną babcią .

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:45, 08 gru 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
proszę jak sobie myśliwi ułatwiaja polowania, wrrrr z kilkunastu bażantów przylatują teraz tylko dwa, a z 5 saren przychodzi jedna
U mnie w ten weekend miało być polowanie na bażanty. Aż mnie skręcało na samą myśl, że mogą bez przeszkód łazić po naszym terenie. Na szczęście puścił mrozek i zaczęło padać- zrobiło się grząsko i musieli odwołać. Po Nowym roku występuję o wyłączenie gruntów z terenów łowiska.

Ale generalnie na stołówkę przychodzi mniej bażantów, choć wiem że są w ogrodzie. widocznie na razie starcza im naturalnego pokarmu.
Ogród z koniczynką 23:11, 08 gru 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)

Jak cudny górski krajobraz
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:07, 08 gru 2019

Do góry
Na dobranoc dzisiejszy zachód słońca

ostatnio jak takie słońce było utopiło nam ogród, ale teraz myślę, że powieje....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies