grujecznik - kolor nierówny, w większości złoty, część gałęzi przecudnie wybarwiona, a zapach okazuje się nie dla każdego dostępny
Namawiałam do wąchania, niektórzy nic nie czuli, inni trochę - może to kwestia mojej percepcji węchowej
I tak najładniej pachnie dla mnie z oddali gdy skumuluje się większa chmura zapachowa
Podobno wszystkie dynie są jadalne choć osobiście tej teorii nie sprawdzałem. Zacytowane przez Ciebie są ozdobnymi, każdego roku sieję inne odmiany by później wykorzystać je do jesiennych dekoracji stołów w ogrodzie i nie tylko.
Wybór olejów do impregnacji mebli jest ogromny. Ja stosuję od lat firmy Altax, bardzo wydajna pucha, mam przynajmniej na 3 sezony. Wbrew temu co się przyjęło nie nanoszę oleju za pomocą gąbki/szmatki tylko pędzlem, ten sposób bardziej do mnie przemawia.
Cebulowych zakupiłem w porównaniu z ubiegłymi latami niewiele, raptem parę paczek. Głównie są to tulipany lilikształtne i trochę hiacyntów, szafirków. Być może upoluję jeszcze coś na wyprzedażach, w grudniu czasem się obłowiłem robiąc zakupy online za grosze.
Hmmm ... skoro się nie udały tulipany w pojemnikach to ja bym chyba nie próbował. One lubią dużo wody, regularne podlewanie jest kluczowe a Ty chyba nie masz aż tak blisko na działkę by co drugi dzień jeździć.
Koszyczki plastikowe do sadzenia cebulek nie stanowią ochrony przed gryzoniami, one mają nam ułatwić sadzenie i wykopywanie cebul. Proponuję metalową siatkę z drobnym oczkiem, z niej tworzysz koszyczki i dopiero w nich umieszczasz cebulki.
Danusiu, przesympatyczna osóbko dziękuję za udostępnienie Cudownego Raju i wspaniałą gościnę. Ogród nieziemsko malowniczy, strach pomyśleć jak będzie wyglądał za kilka lat ... na zawał zejdziemy wszystkie
Ściskam mocno i pozdrawiam.
Ciesze się, że sie podoba, teraz faktycznie jest zielono i kolorowo i z kazdym dniem coraz bardziej przybiera kolory jesieni, ktore od pewnego czasu jak jest slonecznie bardzo lubie. Lampion też bardzo lubie i w dodatku to prezent od Ani "ogrodowiskowej" Pozdrawiam serdecznie
Lubie się pobawić aparatem a w jesienne poranki jest dobre światło