Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 20:15, 08 gru 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 20:13, 08 gru 2019

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:11, 08 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wpiszę się teraz, bo zapomnę. Twoje wejście do domu / ogrodu uwielbiam. I azalie. I nawierzchnie masz super w całym ogrodzie.

Co to za białe jest? U Ciebie wszystko jakoś tak ładnie przycięte / prowadzone jest.

To białe - chodzi o ten krzak po lewej stronie? to Viburnum ×carlcephalum

Ładnie przycięte? Hmm, może uda się wreszcie sprawdzić to w realu i fajnie by było za dnia bo nocą już mam dość łażenia. Z Mają konsultowałam po ciemku co zrobić z miejscem które mnie jakoś irytuje i szukam zmiany - konieczna konsultacja.
Kwiaty we włosach 20:11, 08 gru 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 20:09, 08 gru 2019

Do góry
Figa co roku wiążę trawę, wiosną je obcinam , jak związane to lepiej mi to idzie.

Kwiaty we włosach 20:06, 08 gru 2019

Do góry
Witam wszystkich,u nas pogoda nie grudniowa, ogród posprzątany, światełka świąteczne powieszone, nic tylko czekać na święta, a tymczasem jeszcze wcześniejsze fotki z jesieni.

Za drzwiami do ogrodu... 19:41, 08 gru 2019

Do góry
Agania napisał(a)
W takiej aranżacji jak u Ciebie jak nie kochać host
Aniu widzę, że lekko popruszyło u nas teraz 3 stopnie na minusie.
Jak tam mikołaj przyszedł

Agatko,już po śniegu.Wczoraj nawet popadał deszczyk
Mikołaj był u mnie trochę wcześniej- w czarny piątek ...jak były promocje
Dostałam nowy aparat fotograficzny,taką małpkę jaką maja niektóre nasze ogrodowiskowe Muszkieterki Na wyjazdach ogródkowych moja szyja nie będzie już tak cierpiała z powodu dźwigania mojej dotychczasowej lustrzanki
Grudniowa jezówka:
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:27, 08 gru 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Madziu tak trudna i nieprzewidywalna ta nasza pogoda

Rozplenica cała się tu pyszni

Piękne ujęcia,takie tajemnicze Cudne te wszystkie oblicza Twojego ogrodu, Agatko!
Życie w wiejskim ogrodzie 19:22, 08 gru 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

A Wy już upiekliście swoje pierniczki ?

Oczywiście
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:13, 08 gru 2019

Do góry
Tematyka nie do konca ogrodowa, ale pochwalę się świeżo zrobionym pokojem córki Bałam się grantu, dumałam ze 2m-ce ale cieszę się że na niego postawiłam nawet przy dość ciemnej podłodze .

Większość rzeczy została kupiona u polskich rzemieślników - super widzieć, że takie cudenka można kupić. Z drewna, na domowym podwórku i w bardzo fajnej jakości . No i można uzgodnić nie tylko kolorystykę czy wielkość.
Jedynie komoda i nie widoczna na zdj szafka to przemalowane szafki z ikea.

Ogród bez reguł 19:03, 08 gru 2019

Do góry
Ogród bez reguł 18:59, 08 gru 2019

Do góry
Kwiecień - zaczyna się dziać. Przyroda dostała turboprzyspieszenia i mimo beznadziejnie słabych opadów deszczu (7l/m2/m-c ) wszystko ruszyło

Ogród bez reguł 18:42, 08 gru 2019

Do góry
Marzec - na niebiesko

Przedziwny Ogród 18:39, 08 gru 2019

Do góry
Dzisiaj kolejne elementy dekoracji świątecznej zakończone. Tym razem szydełkowe.

Ogród bez reguł 18:35, 08 gru 2019

Do góry
Wszyscy robią podsumowania, zastanawiam się, czy ja też... Zdjęć zrobiłam w tym roku multum...
Luty w tym roku był jak marzec

Życie w wiejskim ogrodzie 18:16, 08 gru 2019

Do góry

A Wy już upiekliście swoje pierniczki ?

Życie w wiejskim ogrodzie 18:09, 08 gru 2019

Do góry

Sylwia Ciemierników w gruncie mam sporo, zaczynają nieśmiało kwitnąć. Potrzebowałem ładnych sadzonek do kompozycji z paprociami i trawami w donicach, stąd ten zakup.

Ewa Uwielbiam ciemierniki za ich kwiaty w czasie gdzie już nic albo jeszcze nie kwitnie. Donice gdy przyjdzie prawdziwa zima schowam, wiosną wyciągnę ... tak to się u mnie kręci. Sadzonki po przekwitnięciu wsadzę do gruntu, kolekcja wciąż rośnie.

W tym roku mało posadziłem cebulowych w porównaniu z ubiegłymi latami, bym powiedział symbolicznie Te donice są niesamowicie ciężkie a o swój kręgosłup trzeba dbać, będę u innych podziwiał również festiwal kwiatów.

Jola Dziękuję

Ania Gdyby nie data w kalendarzu można by powiedzieć że na zdjęciach już wiosna Donice jeszcze stoją w ogrodzie wiec wykorzystuję je aż nie przyjdzie prawdziwa zima.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:59, 08 gru 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Och, Kasiu, jaka ty zdolna i pracowita jesteś, Odbierasz "chleb" ekipom
Brawo, królowo robótek ręcznych, sorry, męskich

Aguś - nawet nie wiesz jaka byłam zła jak ekipy mi odmówiły - ja chętnie bym sie nimi wyręczyła! Ale w końcu znalazłam ich, mam nawet dwie A ile przy tym nowych umiejętności nabrałam

Bez flesza i z fleszem - widać bardziej rożną kolorystykę

Ogród nocą
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:52, 08 gru 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
ja się chyba powtórzę; kobiety potrafią zadziwić.
Imponujace

Zwłaszcza jak się im mówi - nie da się
Zasuwam od rana do wieczra - dlatego nie mam jak na bieżąco robic wpisów - praca, odrabianie lekcji a potem piwnica i ok 2 godzin dziennie ciecie, malowanie, mierzenie itp...
Udało mi się w końcu zebrac ekipę! Bedą za ok 2 tyg - dokończą salon (szklenie i drzwi bo reszte juz konczę ) A na wiosnę dom....Ufff
A teraz uchylam rąbka tajemnicy bo szykuję kolejną odsłonę salonu ogrodowego w świątecznej szacie i z nowymi mebelkami...

Mebelki wziełam po bardzo okazjonalnej cenie, tyle że jak to w internecie miały być w szarym beżu a są całkiem szare - ale sa tak ładne że jak będą gryzły się z kamieniem to przemaluje kamień i tyle Jeszcze sofy nie skręciliśmy ale teraz nie ma sensu bo będzie cieżko szklić salon, a kanapa jest wielka - 3 osobowa
Ogród bez reguł 17:48, 08 gru 2019

Do góry
Piernik dojrzewa sam, bez mojego udziału Tak samo bigos - przegryza się we własnym zakresie. Jeśli chodzi o ozdóbkowe pierdółki - jestem zadeklarowaną minimalistką. Owszem, fajnie było robić ozdobny wieniec, ale poświęcić na to cały dzień...? Nie mam całego dnia na zbyciu
A jaki jest plus nierobienia ozdóbek? - będzie mniej do sprzątania po świętach
U mnie też wichura i deszcz. Ogólnie aura zniechęcająca do czegokolwiek. Ale tym delikwentom ona w niczym nie przeszkadza

Ale awanturowały się dzisiaj bardzo malowniczo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies