Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:46, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Juziu mi tam nic nie pasuje... Jakby miała miejsce to posadziłabym tylko róże z gracilimusami i werbeną Ale miejsca nie ma i muszę jakoś to wszystko upchnąć.

Muszę zobaczyć do moich pęcherznic, może i u mnie znajdę jakieś siewki

Nic to za dużo powiedziane.
Posadzisz i będzie ładnie.... cokolwiek by to nie było, będzie ładniej niż jakby rabaty w ogóle nie było!

A za rok poprzesadzasz
hehehe
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:43, 05 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Myślę, że jeszcze łatwiej jak kule

Też tak myślę Z kulami bukszpanowymi ciężkie mam doświadczenia ale obwódki wokół grabów przyjemnie się tnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:40, 05 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Mi się pęcherznica wysiała!!! Miałam posadzone 3 i znalazłam swie siewki. Zamarzył mi się żywopłocik... i oderwałam parę młodych przyrostów z piętkami i wsadziłam do ziemi... zobaczymy czy coś z tego będzie

Bergenie mi tam nie pasują....ale skoro nie masz ich gdzie wsadzić to się nie czepiam, bo sama też mam dużo roślin, które muszę gdzieś wcisnąć

Juziu mi tam nic nie pasuje... Jakby miała miejsce to posadziłabym tylko róże z gracilimusami i werbeną Ale miejsca nie ma i muszę jakoś to wszystko upchnąć.

Muszę zobaczyć do moich pęcherznic, może i u mnie znajdę jakieś siewki
Początki w Kruklandii 15:35, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Juziu ten Red Pillar możliwe, że tylko u mnie jest taki przygaszony. Ta rabata ma tylko 5-6 godz. dziennie słońca ale jesienią pięknie czerwony się robi. Jeśli bardzo chcesz to mogę poszukać w domu bardziej wyrazistych fotek.

Nie trzeba. Już się zdecydowałam.
Wezmę to co będzie dostępne w moim sklepie. (Red Pillar lub Helmond Pillar)
A jak nic nie będzie to zamówię Red.

Dziękuję Ci za zdjęcia!
Początki w Kruklandii 15:30, 05 lut 2015

Do góry
Juziu ten Red Pillar możliwe, że tylko u mnie jest taki przygaszony. Ta rabata ma tylko 5-6 godz. dziennie słońca ale jesienią pięknie czerwony się robi. Jeśli bardzo chcesz to mogę poszukać w domu bardziej wyrazistych fotek.
Moja codzienność - ogród Oli 15:25, 05 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Hortki sadziłam pojedynczo co metr i dostały sporo kwaśnej ziemi plus uniwersalnej u mnie glina..

Dlaczego ja się Ciebie nie posłuchałam w zeszłym roku! Posadziłam co pół metra i już widzę, że się robi ciasno... Dobrze, że zmiany planuję to przy okazji poprzesadzam
Moja "przyziemna" :) pasja 15:22, 05 lut 2015

Do góry
Ale pędzicie znów Kilka godzin mnie nie było i znów mus nadrabiać Czyli stanęło na aucie pod chmurką i różowej altance?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:21, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

A może w jakieś prostsze formy można? Znaczy się geometrycznie Filip ma żywopłot z pęcherznicy to pewnie można... O jakbym miała więcej tej pęcherznicy to mogłabym zrobić taki prosty pas...

Myślę, że jeszcze łatwiej jak kule
Ogródek Iwony 12:00, 05 lut 2015

Do góry
Beatko, bluszcz posadzę, tylko muszę ładne sadzonki kupić, jak radziła Polinka. W tej chwili rośnie tam winobluszcz. Na ten czas go zostawię, na pewno na ten rok. Bluszcz tak szybko nie wejdzie po pergoli. Ale pomysł na dłuższy czas jest dobry.
Pomysł klona mi się podoba. Ale najpierw muszę dobrze przemyśleć tę koncepcję i zobaczyć wiosną, jak rozmieścić. Można trochę rabatę poszerzyć, tym bardziej, ze M myślał o wymianie przy tej rabacie ziemi pod trawnikiem. Albo tam są larwy chrząszcza majowego albo te drugie brzydactwa. Coś tam trawa podsycha. Albo jest tam zła ziemia, podlewanie w tamtym miejscu na nic się zdaje, ciągle mi trawa podsycha.

Gosiu, proszę bardzo. Fajnie, ze mogłam pomóc A spis zrobię. tylko gdzie go potem tzrymać? Na razie wkleję do Exela albo Worda i zrobię jakieś linkowanie do stron w wolnej chwili Ronin mógłby wymyślić jakąś wyszukiwarkę wewnątrz wątków

Karolu, zaraz sprawdzę u ciebie Dziękuje A ty masz dziś wolne?

Beatko (Szemusia), mi też się pomysł klona podoba

Juzia, wczoraj te zdjęcia z ogrodu Oli zrobiły furorę Ja byłam trzecia w kolejce
Początki w Kruklandii 10:22, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=208

Tutaj pokazywałam historię tej rabaty.

Słabo je widać trochę.
One mają takie zgaszone kolory do jesieni co?
Później dopiero robią się czerwone?

Bo są jeszcze Helmond Pillar. Może one bardziej borodwe będą do jesieni ?
Hmm...
Początki w Kruklandii 10:18, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Juziu przecież ja mam takie połączenie na wrzosowisku, Red Pillar, ML, cis i wrzosy. Znajdę Ci jakieś ładniejsze zdjęcie

No to co nic nie pisałaś wcześniej?
A ja tu się głowie...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:58, 05 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
odpowiedziałam że do O mam ale nie mam do P więc się odczepił ;P

Kurczaki, miałam coś napisać ale nie wiadomo Kasiek kto to czyta...
NApiszę tylko, że bardzo się cieszę móc z Wami spędzać czas
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:54, 05 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Pęcherznicę pasuje ciąć bo to wielki krzaczor, możesz kulki formować

A może w jakieś prostsze formy można? Znaczy się geometrycznie Filip ma żywopłot z pęcherznicy to pewnie można... O jakbym miała więcej tej pęcherznicy to mogłabym zrobić taki prosty pas...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:51, 05 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a no czytam i chłonę.......mój eM wczoraj z politowaniem patrzac na mnie wieczorem jak do O podpieta byłam pyta czy ja w parcy nie mam dostępu do O bo on po tylu godziach to ma wstret do komputera a ja rumieńców dalej dostaje

O. w pracy?! Ależ skąd No chyba, że na minutkę, tak na momencik
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:25, 05 lut 2015

Do góry
rozark napisał(a)
ładnie będzie,
w kwietniu, maju będzie kwitła bergenia, przetacznik, róże kwitną od czerwca, liliowce, szałwia w lipcu, sierpniu

O Reniu, jak Ty tam mówisz, różana dziewczyno to jestem już trochę spokojniejsza

Zastanawiam się jak postępować z pęcherznicą? Pozwolić jej swobodnie rosnąć czy ciać? Czy do kwiatów i rabat bylinowych bardziej pasuje taki naturalny pokrój?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:22, 05 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

na tej 208 stronie ją widać

Kasiek dzięki Czytasz, czytasz różne wątki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:20, 05 lut 2015

Do góry

siakowa napisał(a)
mi się podoba przetacznik kwitnie na zmianę z szałwią więc ciagle bedzie fioletowo, tylko nie wime czy lubisz połączenie fioletowego z pomarańczowym?
bo fajne połaczenie bbiałe róże bordowe tło i fioletowe nóżki i różowo zielony przód na jesień ale ten pomarańcz hmmm

Kasiek czy lubię?? Ja ogólnie nie bylinowa jestem...a te kwiatki muszę jakoś upchnąć na tej rabacie i tylko taka koncepcja przychodzi mi do głowy

Moja "przyziemna" :) pasja 08:55, 05 lut 2015

Do góry
Pomysł dobry, tylko tam myślę, że jak to ma być tak wysoko, to i śnieg i deszcz będzie zacinał na auto.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:44, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Zawitka,mówisz o kostrzewie sinej? Kurcze zapomniałam poszukać dla Kasi
......

na tej 208 stronie ją widać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:10, 05 lut 2015

Do góry
Przypomnę moją rabatkę kwiatową

Lista roślin:
Róże Chopin (białe) 2 szt.
przetacznik (fioletowy) 5 szt.
liliowce (pomarańczowe) 10 szt.
szałwia ( fioletowa) 5 szt.
pęcherznica (bordowa) 3 szt.
bergenia ( zimozielona) 5 szt.
Machonia ( zimozielona) 1 szt.

Rabatka będzie prostokątna Budynek gospodarczy murowany, na ścianę jako tło posadzę bluszcz.

Wymyśliłam takie coś

Dla mochonii nic nie wymyśliłam i pójdzie do doniczki...

Myślicie, że będzie to jakoś wyglądać?

Rabata będzie w części gospodarczej i mało kto tam ma prawo wejścia ale jakiś ład muszę mieć zachowany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies