Jagoda a dlaczego graby fastigata? Pospolity bedzie tańszy, urosnie szybko i będzie stanowil zaslonę zimą. Kup teraz na allegro najwieksze 1,5 m sadzonki i prowadź je na drzewka. Kupiłam dwa tygodnie temu takie graby na podmianke i oceniam, że w ciągu 3 sezonow będą z nich niezłe topiary

placilam za szt 4,5 zł..... A nie 140 jak za fastigaty. Kup teraz, zanim powstanie domek będą duże.
Co do domku oblozonego drewnem..... Mam garaż .... I konserwacja w tym roku to była masakra pila teksanską... Listew nie odkręcisz bo się wypaczą i juz ich nie przykręcisz.... A malowanie każdej listyw na tynku trwalo miesiąc....
Aczkolwiek nigdy bym mojego garazu nie zamieniła na inny. Myslalam wlasnie o tak oblożonym nym drewnem domku gospodarczym od ktorego mozna byłoby pociagnac pergolę z białym żaglem zamiast stałego dachu, na scianie bocznej domku ściana wodna podświetlana. Imprezownia idealna
Ps. Z boku zdjecia masz moje graby wyhodowane z cienkich patyczków, ze nikt nie wierzył , ze to będą kiedyś topiary.... A po dwoch sezonach juz uwierzono

W tym roku bedą już piekne