No tak żeśmy czuły że jak ich wygłupy pokarzemy to juz ani wianki ani ozdoby w ogrodzie takim hiciorem nie będą
Ale trzeba przyznac że im wyszło - nawet bym powiedziała że czapki idealnie sobie dobrali
Och, a ogród wokół nieposprzątany, gdybym wiedziała, postarałabym się bardziej.
No i facebook trzeba zamontować, a przysięgałam że dopiero na emeryturze, nie wyrabiam na zakrętach
Podobnie zaplecione trawy widziałam, ale nie kojarzę gdzie, Miskany ML ma też zaplecione Pawlus z Trawiasto-hortensjowo ze stawem. Pomysły sia lęgną niczym pisklęta Inspiracją dla mnie był Pawlus
Nie. W tym ogrodzie rosną swobodnie. Jeden miał dwa przewodniki i to też nie byłoby przeszkodą, gdyby się nie odkształcił mocno w bok. Wtedy go wycięłam tzn. skróciłam do połowy, aby ograniczyć ciężar.
Ten ogród jest dość "luźny" i miejsca jest dosyć, więc nic ze świerkami nie robię.
Tnę moje świerki teraz w pionie. Nie ruszam pojedynczych, a te ze szpalerów mocno tną w pionie i delikatnie w poziomie. Za garażem zamierzam puścić wyżej.
Bardziej naturalnie wyglądają tylko z pousuwanymi przewodnikami.
Nie rób tej rabaty zbyt płaskiej (znaczy niskiej), proponuję postawić kilka "świec" z ciemnozielonego cisa 'Wojtek'. Nasdzenia kul nieco bardziej łukowato, teraz jest za prosto (linie proste nieco podnieś w łuk).
Niby nic, ale będzie różnica. Zamysłem moim w projekcie było przechodzenie, przenikanie
Ja kupiłam w tym roku na targach Gardenia 3 lawendy Hidcote Blue, myślałam, że jest niska i zwarta a wyrosły mi wg mnie wysokie krzaczory, może dlatego, że po posadzeniu jej nie przycięłam ale wydawało mi się, że roślinki były zbyt małe na przycinanie. Miała być na przodzie rabaty ale jednak tam nie pasuje, w przyszłym roku na pewno wyląduje w innym miejscu.