Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podmiejski ogródek 17:43, 04 lut 2020

Do góry
HannaR napisał(a)
Asiu, wklejam 3 zdjęcia, ale bez większego przekonania, że któryś się nadaje. Miałam tylko ochotę się pobawić:

Genialne w swej prostocie także noo ..
Ogród bez reguł 17:15, 04 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

O fiu,fiu ... niezła ,ładna lutowa wiosna
Za drzwiami do ogrodu... 17:04, 04 lut 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Miło się czasem na coś przydać!
Ja jesienią też dokupiłam tych czosnków i posadziłam w donicy-tymczasem, bo chce je dać w okrągłej rabacie, ale na na wiosnę ta idzie do przeróbki, więc wszystko będzie wykopane. A dopiero potem pójdą tam czosnki(miedzy trawy). Ciekawe jak zniosą takie przesadzenie z donicy!? Już mi teraz w niej wykiełkowały.
Planuję do tej rabaty też krwiściąg, taki jak ten na zdjęciu. Gdybyś Iwonko coś gdzieś zamawiała a mieliby taki to możesz o mnie pamiętać i dać znać

Piękny ten krwisciag. Zarazasz nim.
Też mi chodzi po głowie

Widzę Aniu,że wiosnę masz już całkiem fajną i ładną.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:38, 04 lut 2020

Do góry
A jak się nie ma co robić ,to zamiast się zamartwiać wiosną w lutym -trzeba kupować nasiona

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:32, 04 lut 2020

Do góry
Powtórzę za Danusią jak się nie ma co robić kupuje się nasiona ha ha dobre no to się kupuje

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:12, 04 lut 2020

Do góry
Wiosno poczekaj ❤zimo przybywaj

Podmiejski ogródek 15:54, 04 lut 2020

Do góry
HannaR napisał(a)
Asiu, wklejam 3 zdjęcia, ale bez większego przekonania, że któryś się nadaje. Miałam tylko ochotę się pobawić:

Jakoś najbardziej widzę tutaj takie rozwiązanie
Podmiejski ogródek 15:52, 04 lut 2020

Do góry
makadamia napisał(a)

Przedłużony taras, to byłaby jakaś wielka, nieproporcjonalna patelnia. Nie mówiąc o tym, że po schodach nie dałoby się przejechać z tą taczką i kosiarką. Zupełnie tego nie widzę.
Funkcję "przedłużająco - łączącą" ma pełnić powierzchnia utwardzona, którą narysowałam tutaj. Taki połączony taras, tylko dwa schodki niżej.

Różnica między furtką a ścianką jest taka, że ściankę buduję na swoim, a furtka jest częścią wspólnego ogrodzenia.

No właśnie coś w tym stylu miałam na myśli, tylko żeby ten taras dolny bardziej wyglądał jak taras, a nie jak szeroki chodnik. Wtedy można by go zakończyć ścianką. Ścianka w przejściu wygląda jak... ścianka w przejściu czyli przeszkoda na drodze.
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:43, 04 lut 2020

Do góry
W związku, że siedzę w domu na chorobowym, do ogrodu nie bardzo można wyjść, bo wieje i co chwilę pada deszcz, więc w ramach panującej nudy wzięłam się za to

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:39, 04 lut 2020

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 15:34, 04 lut 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Szykują się następne:

Nie mówiąc już o tulipanach:

I tulipki zwariowalý obyś Aneczko była dobrą wrozką, że one przetrwają
Za drzwiami do ogrodu... 15:33, 04 lut 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Zrobiłam małą rundkę po ogrodzie i.... wprawdzie jeden przebiśnieg wiosny nie czyni ...a kilka...???

O mamuniu zwariowaly oby tylko nie było mrozu
Podmiejski ogródek 15:22, 04 lut 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Ścianka w przejściu wg mnie wygląda średnio. Ewentualnie mogłabyś powiększyć taras, tzn. zamiast ścieżki zrobić taras aż do ścianki. Wtedy byłaby to jakaś całość. Jak dojdę do kompa to to narysuję, jeśli moje tłumaczenie jest niezrozumiałe

Pisałaś, że nie chcesz wymienić furtki na dwu metrową zabudowaną ze wzgl. na rodziców, a taka ścianka byłaby chyba jeszcze bardziej dystansująca niż furtka?

Przedłużony taras, to byłaby jakaś wielka, nieproporcjonalna patelnia. Nie mówiąc o tym, że po schodach nie dałoby się przejechać z tą taczką i kosiarką. Zupełnie tego nie widzę.
Funkcję "przedłużająco - łączącą" ma pełnić powierzchnia utwardzona, którą narysowałam tutaj. Taki połączony taras, tylko dwa schodki niżej.

Różnica między furtką a ścianką jest taka, że ściankę buduję na swoim, a furtka jest częścią wspólnego ogrodzenia.
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:05, 04 lut 2020

Do góry
Witaj Grażynko a robie juz kupiłam dzisiaj nasiona i jutro wysiewam w domku a róże tak dokupiłam ale dzisiaj zajrzalam na dzialeczkę na chwile i ja się na taką wiosnę w lutym nie zgadzam

Podmiejski ogródek 15:02, 04 lut 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To może tak wobec obostrzeń komunikacyjnych.

Asia, oczywiście nawet nie musisz się odnosić do tego. To tak jak pisze Hania - próby.

Pasowałoby mi taka poszerzona rabatka, bo w tym cieniu trawa wcale nie chce rosnąć. Ale patrz:

Teraz ten kominek jest centralnie, a po powiększeniu rabaty będzie z boku.
Co prawda, wolałabym, żeby go nie było, ale skoro jest i ma zostać, to niech już robi tą perspektywę
Podmiejski ogródek 14:55, 04 lut 2020

Do góry
TAR napisał(a)

na szybko bazgralam , tylko twoja pergola jest plaska a ja myslałam o pergoli a'la tunel. wtedy furtka jest w głebi i nie rzuca sie tak w oczy, te automatycznie biegna ku nasadzeniom a nie furtce. Do tego jakbs pociagneła temat drzewek i fontanny z poprzedniego rysunku to mogloby zagrac.

Pierwotnie to myślałam, żeby tą pergolę pociągnąć aż pod sam sam taras.
I w sumie, mimo że się zdecydowałam na tą ściankę, to tak całkiem z tej pergoli nie zrezygnowałam. Wybaczcie niedokładny rysunek:

Musiałabym porządniej wymierzyć teren i sprawdzić, czy na pewno wszystko się zmieści.
Wydaje mi się, że w tej konfiguracji ścianka nie byłaby taka przytłaczająca.

W związku ze ścianką, to ja bardziej się obawiam, że przejście zrobi się niewygodne.
Podmiejski ogródek 14:42, 04 lut 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Makadamiu, zanim dojdziesz do pergoli pomyśl o tych 2 elementach wodnych (mogą być szare, oczywiście).

Jeszcze mam pytanie albowiem ilość możliwości przemieszczania się po Waszym ogrodzie ma znaczenie.

To jest przejście do kompostownika.

Dwóch elementów wodnych? To ja się zastanawiam, jak ogarnąć jeden, a Wy już mówicie o dwóch? Zaczynam się Was bać
Podmiejski ogródek 14:40, 04 lut 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

dokładnie nie pamiętam, ale zdaje się że niecałe 3m

Podmiejski ogródek 14:36, 04 lut 2020

Do góry
HannaR napisał(a)

Widzę, że pergole na propsie

Haniu, te drzewka bardzo mi się podobają, szczególnie druga wersja.

Co prawda, nie jestem ścianka funkcjonalnie nadal bardziej mi pasuje, bo nie tylko zapewnia większą prywatność, ale też rozwiązuje problem pt.: co zrobić z miejscem pod tują.

Myślałyście, że to już wszystkie problemy, które muszę wziąć pod uwagę? Hahahaha
W tej gęstwinie stoi baniak, który zbiera całą deszczówkę z tego potężnego dachu (tzn.: z jego połowy). Musi zostać i musi być do niego dostęp
Planuję wręcz dostawienie drugiego..
No i pod tują nic nie chce rosnąć. Jakbym postawiła tam ściankę, to by się problem rozwiązał.
Podmiejski ogródek 14:33, 04 lut 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies