Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:44, 20 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

o widzisz, więc jednak Tobie udało się ją kupić wcześniej - koniecznie pokaż fotki i napisz cenę

Może mogłam poczekać, poszukać jeszcze ... ale niecierpliwość zwyciężyła
Będą w miejscu dość słonecznym ... muszę dobrze je nawadniać
Nie wiem co do nich dosadzić
Muszę zrobić zdjęcie niezbyt fotogenicznego jeszcze wgłębnika (i przy okazji elaty) i zapytać wszystkich odwiedzających o radę

Pozdrawiam serdecznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:43, 20 cze 2015

Do góry
Kasiu- dziekuję za te piekne zdjecia u mnie
całuski dla dzieciaczków

lindsay80- dzięki za te info jak sadzić, zoastosowałam te rady i posadziłam diś swojego

Ensata-u mnie glina i mokro - jakoś floridy nei dały rady, choś dziś jak wykopalam tego Kapiaswoego to one nawet ma martwe korzonki zupełnei bez koloru zycia w nich
Typografia ogrodu 17:27, 20 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

mąż - romantyk - ale Ci fajnie

U mnie na przemian trochę słońca, trochę deszczu, nie bardzo da się coś porobić z takimi przerywnikami, szkoda bo były chęci do pracy i plany rozległe, ale nie ma tego złego, odpocząć też kiedyś trzeba.

Serce dzis na zamowienie córki. W obieglym roku było dla mnie. Inwencja M na sercu sie nie kończy....

Czasem pogoda tylko potrafi zmusić do odpoczynku
Typografia ogrodu 15:59, 20 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Trzymam ze u Was deszczowo.u nas tez coś się szykuje.oby M skończył trawnik kosic. Znów wyciął w nim wielkie serducho milej soboty życzę-ja mam dziś lenia-chciałam kopać wgłebnik ale chyba poczekam jeszcze z miesiąc-trzeba domek dokończyć, choć mnie kusi....

mąż - romantyk - ale Ci fajnie

U mnie na przemian trochę słońca, trochę deszczu, nie bardzo da się coś porobić z takimi przerywnikami, szkoda bo były chęci do pracy i plany rozległe, ale nie ma tego złego, odpocząć też kiedyś trzeba.
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:12, 20 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Sylwia, czy Ty te obwódki bukszpanowe wokół cisów przycinasz też od wewnętrznej strony koła, jak wtedy chronisz te hosty w środku, żeby im liści nie popodcinać?

Tak, obwódki bukszpanowe tnę od wewnętrznej i zewnętrznej strony ... Aby nie uszkodzić hosty odciągam je patyczkami bambusowymi . Tak również robię tnąc kulki przy trawach ... Jak kosiarka jeździ to trawy podciągam przy obrzeżach aby przez przypadek nie zostały źle potraktowane , choć kabla od ściany wodnej nie udało się uratować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:05, 20 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ja systematyczna jestem codzień mus w ogrodzie coś zrobić
5 bukszpanów wsadzonych
jutro musze wykulkować

4 powojniki wsadzone

Cornus kousa 'Milky Way' - w poczekalni szklarniowej jutro sadzę tylko musze doczytac jak mu dobrze zrobić

też będę sadzić tego derenia, z tego co poczytałam lubi glebę próchniczą, przepuszczalną, wilgotną o odczynie obojętnym lub lekko kwaśnym.
Jak już się wychorujesz - czego Ci życze, to czekam na jego fotki.
Czyżby jego zakup był efektem wyprawy do Kapiasa? Ja go mam już od jesieni, zimę przeżył zadołowany bo nie byłam pewna gdzie sobie bedzie rósł docelowo, teraz w końcu wiadomo i wreszcie będę go sadzić.
Cudne 2 okazy ma Marta Zielona, mój w tej doniczce kwitł, ale miał dosłownie kilka małych kwiatuszków.
Tu ma być ogród :) 09:59, 20 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
miło mi Cię gościć u siebie Ensata
temat kory zbliża się już do mnie wielkimi krokami, w przyszłym tygodniu jadę w jedno miejsce oglądać przekompostowaną korę, w znacznie atrakcyjniejszej cenie niż ta w LM - ale kupię sobie po jednym worku w obu miejscach i będę się im przyglądać i porównywać.
tak, z LM wyglada jak ziemia i pachnie fajnie, bardzo ją lubię
Typografia ogrodu 09:58, 20 cze 2015

Do góry
tych widoków po horyzont to Ci zazdroszczę!
A wieje tam u Was bardzo w związku z tym, że macie takie ogromne puste przestrzenie?

Jak my zaczynaliśmy budowę przy ulicy stały dwa domy, a teraz po roku od przeprowadzki jest ich już 9 razem z naszym, a sąsiedztwo już mam z 3 stron - ma to swoje i złe i dobre strony, z tych dobrych to właśnie ograniczone zostały znacznie podmuchy wiatrów.
Tu ma być ogród :) 09:50, 20 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sorki ze u Ciebie Lindsay ale ta kora mnie zainteresowała, jak z kosztem przesyłki przecież to cięzkie?

Tą korę przekompostowaną mam w odległości 30 km, jeśli będzie godna uwagi to Pan zapewnia transport, na razie nic więcej nie wiem, wybiorę się tam w przyszłym tygodniu to coś więcej powinno się wyjaśnić.
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:20, 20 cze 2015

Do góry
Sylwia, czy Ty te obwódki bukszpanowe wokół cisów przycinasz też od wewnętrznej strony koła, jak wtedy chronisz te hosty w środku, żeby im liści nie popodcinać?
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:49, 20 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
fajnie, że się pojawiłaś i to z takimi uroczymi zdjęciami

macham
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:48, 20 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wszystko takie rozrośnięte, normalnie busz i to piękny busz!
Pamiętasz nazwę tych białych jeżówek, które za chwilę się otworzą?

To jeżówka purpurowa green jewel
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:35, 20 cze 2015

Do góry
wszystko takie rozrośnięte, normalnie busz i to piękny busz!
Pamiętasz nazwę tych białych jeżówek, które za chwilę się otworzą?
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:24, 20 cze 2015

Do góry
fajnie, że się pojawiłaś i to z takimi uroczymi zdjęciami
"W kolorze blue" 22:38, 19 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
D...blada, odszukałam przez Was szalone kobiety zamówienie
Czosnek (Allium) Duo Collection 8 szt, niestety, bez nazwy.

i tak był sprzedawany

A czy to nie będzie przypadkiem czosnek ozdobny Atropurpureum?

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 22:28, 19 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja hosty kocham i brunery

tu mamy podobnie, do tego dodałabym jeszcze miodunkę i już tymi 3 roślinami można stworzyć świetne kombinacje.

Niedługo się za coś takiego u siebie zabiorę to Cię zaproszę do oglądania.

Poza tym w temacie podobieństw to ja też wielbicielka blue w ogrodzie
Tu ma być ogród :) 22:16, 19 cze 2015

Do góry
miło mi Cię gościć u siebie Ensata
temat kory zbliża się już do mnie wielkimi krokami, w przyszłym tygodniu jadę w jedno miejsce oglądać przekompostowaną korę, w znacznie atrakcyjniejszej cenie niż ta w LM - ale kupię sobie po jednym worku w obu miejscach i będę się im przyglądać i porównywać.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 22:07, 19 cze 2015

Do góry
jalos napisał(a)
dzięki Edyta za inspirację.
Kokoryczka jest jednak na tej samej liście u mnie co hosty - mus znaleźć coś innego.

Pada od wczoraj.
Żagiel zbiera wodę na środku ... i się obwiesza tworząc taki dydek...
Mus zmienić konstrukcję...

spoko, przynajmniej już się utwierdziłaś w tym przekonaniu.
A host też nie lubisz? Szkoda, szkoda - ja z kolei mam do nich słabość.
"W kolorze blue" 16:20, 19 cze 2015

Do góry
ta pnąca ukochana to giardina?
Co by nie było jest cudna - a czochy masz mega, inne kwitnące zresztą też
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 15:59, 19 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

widzę, że kolejna zakręcona na różowo

Ja też chcę kupić Artemis i piękna ta Wedding Piano!

A powinnam zacząć od przywitania się - bedę zaglądac, bo czuję, że powstanie cudny ogród

Witaj, Edyto, u mnie

Zakrecona to w moim przypadku juz zbyt politycznie poprawne hehehe

Artemiske polecam z calego serca, sliczna jest. Na Wedding Piano czekam jak ocenic i co na jej temat powiedziec, poniewaz dopiero zabiera sie za kwitnienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies