Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Madzenka 09:45, 20 cze 2015

Sorki ze u Ciebie Lindsay ale ta kora mnie zainteresowała, jak z kosztem przesyłki przecież to cięzkie?
lindsay80 09:50, 20 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Sorki ze u Ciebie Lindsay ale ta kora mnie zainteresowała, jak z kosztem przesyłki przecież to cięzkie?

Tą korę przekompostowaną mam w odległości 30 km, jeśli będzie godna uwagi to Pan zapewnia transport, na razie nic więcej nie wiem, wybiorę się tam w przyszłym tygodniu to coś więcej powinno się wyjaśnić.
Ensata 09:59, 20 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
miło mi Cię gościć u siebie Ensata
temat kory zbliża się już do mnie wielkimi krokami, w przyszłym tygodniu jadę w jedno miejsce oglądać przekompostowaną korę, w znacznie atrakcyjniejszej cenie niż ta w LM - ale kupię sobie po jednym worku w obu miejscach i będę się im przyglądać i porównywać.
tak, z LM wyglada jak ziemia i pachnie fajnie, bardzo ją lubię
Madzenka 17:22, 20 cze 2015

We Wroclawiu w LM na zamówienie...

Zamówić muszę
wodzyn 21:01, 20 cze 2015

Wpadam regularnie na podziwianie ogrodowych widoków, ale nie zawsze zostawiam po sobie ślad.

Lindsay a ta kora to 30 km od ciebie w którą stronę, bo zastanawiam się jak daleko ja mam.

lindsay80 12:50, 21 cze 2015

wodzyn napisał(a)
Wpadam regularnie na podziwianie ogrodowych widoków, ale nie zawsze zostawiam po sobie ślad.

Lindsay a ta kora to 30 km od ciebie w którą stronę, bo zastanawiam się jak daleko ja mam.

Marta, nie chciałabym polecać czegoś co nie jest jeszcze sprawdzone, jeśli oferta okaże się warta uwagi to podeślę Ci namiar, myślę, że uda mi się tam podjechać do końca tego tygodnia.
ren133 16:42, 21 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

haha, tylko, że Ty działasz ekspressowo, a ja jakby w spowolnieniu - nie wiem czy się doczekasz
A serio, mam nadzieję, że w ciągu tygodnia powstanie.

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia
lindsay80 17:09, 21 cze 2015

ren133 napisał(a)

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia

Chciałabym mieć się czym chwalić, bo to by znaczyło, że kolejne rzeczy posadzone.
W ten weekend niestety pogoda w dużej mierze pokrzyżowała plany - co pół godziny nowa chmura i deszcz.
Wczoraj co prawda był plan posadzenia Rh i dereni, ale z 12 szt. zasadziliśmy tylko 3.
W miejscu, w którym mają być te rośliny, zanim kupiliśmy działkę był jakiś fundament i teraz wykopujemy z ziemi ogromne głazy i jeszcze więcej małych - to będzie droga przez mękę.
Udało mi się też w 1/3 oczyścić przedpłocie z wielgachnych chwastów, ale to już na pewno nie nadaje się do robienia zdjęć - także prace trwają ale te nie pokazowe

Ps. Widziałam Twoją trawkę, pięknie wschodzi!
KasiaW76 23:58, 21 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

Marta, nie chciałabym polecać czegoś co nie jest jeszcze sprawdzone, jeśli oferta okaże się warta uwagi to podeślę Ci namiar, myślę, że uda mi się tam podjechać do końca tego tygodnia.

Jestem też zainteresowana tematem kory. Potrzebuję ok 60 worków 80 litrowych jak nie 100... Jeśli cena będzie przystępna i kora dobra byłabym wdzięczna za namiar.
lindsay80 00:02, 22 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)

Jestem też zainteresowana tematem kory. Potrzebuję ok 60 worków 80 litrowych jak nie 100... Jeśli cena będzie przystępna i kora dobra byłabym wdzięczna za namiar.

będę pamiętać.