Wszystko jest piekne, ale te astry to jest moj number one u Ciebie.
Cynie tez Ci sie udaly. Co do cyn, tych ktorych nasiona obiecalam zebrac, to niestety nici beda. Slimaki pozarly mi siewki. Jedna sie ostala, zakwitla jednym kwiatkiem, i nie wiem, co sie z nim stalo. Bedzie powtorka z rozrywki
Najbardziej lubie u Ciebie cienista Po zmianach to juz w ogole, wszystko dojrzalo pieknie, tak jakby bylo od dawna.Masz piekne refleksy sloneczne, ktorych ja nie mam, bo mam tylko lity cien
Co to za drzewo masz na tej rabacie?
W ogole nie moge sie nadziwic iloscu drzew, ktore upchnelas w calym ogrodzie.
Nie wiem, jak masz zamiar trzymac to wszystko w ryzach, u Ciebie nawet milin sie zachowuja jak trzeba
A pamietasz nazwe tej bialej jarzebiny? i wielkosc docelowa? Bo ja miele biala/jasnorozowa, ale boje sie, ze bedzie za duza
Dziś pojechaliśmy z eMem na szybki rekonesans do dwóch szkółek i wróciliśmy z tym jegomościem:
Do samochodu wskoczyły nam też 3 śliczne ciski baccata - puchate miśki, w sam raz na stożki. Jutro muszę podjechać po kolejne .
Aniu miło mi że tak mi słodzisz. .. staram się ogładzić ten mój ogród
Zdjęcie to jedno na czas mi wyjdzie, ja tam zawsze podziwiam Twoje foty
Aniu jak się cieszę, szklarnia się spełni i u Ciebie
Co do szklarni to fundamenty głęboko na 1,20m lub nawet na 1,40m.
Okienka są tak jak piszesz na bokach i 4 okienka otwierane.
Dach z poliwęglanu litego oczywiście był brany pod uwagę przeze mnie pod uwagę, bo mężaty chciał położyć najtańszą opcję pleksi faliste. Ostatecznie stanęło na poliwęglanu komorowym 10mm, pierwszy wariant to drożyzna nie na naszą kieszeń. Drewno impregnowaliśmy impregnatem że średniej półki.
Drewnochron marki drewnochron
I tyle jak masz jeszcze pytania to wal do mnie jak dym
W chłodnym widnym pomieszczeniu, wiosną przycinasz i rozmnażasz, a ze starych powinno nawypuszczać młodziutkich gałązek. Teraz nie mam, ale 15 lat temu kilka miałam i tak zimowałam jak pelargonie
Trawy i astry, ostatni akord kwitnienia na tej rabacie zwanej przeze mnie: "prawa i lewa do strumienia". Jej przebudzenie następuje wiosną wraz z pojawieniem się czosnków Krzysztofa, kończy astrami. 4 miesiące nieprzerwanego kwitnienia, to dużo.
Kondziowi dałam sporo pojedynczych bulw, kiełków nie miały, a Chłopaki mówili, ze wszystkie im wyszłyCzyli wystarczy taka pojedyncza bulwa
Gosia Margaretka z kolei sprawdziła, że świetnie się ukorzeniają młodziutkie pędy oderwane wiosną od bulwy
Miro, czuje niedosyt po wizytowce, bede musiala nadrobic watek w wolnym czasie. Kolory w ogrodzie masz piekne!
Dalie robia wrazenie, tylko szkoda, ze czesc juz na taczce, u mnie niektore dopiero zaczynaja
W sumie to przyszlam zapytac o świdośliwe gładka Ballerina, jak szybko Ci rosla? Bo mam obawy, ze za wolno rosnie. Kupilam, ma jakies 140-150cm wzrostu, i tak sie zastanawiam, kiedy sie moge czegos widocznego spodziewac.