Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 21:27, 23 wrz 2019

Do góry
Dziękujemy za pokazanie Twojej spaniałej ostoi. Piękne miejsce i ogród tworzony z pasją i pomysłem...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:27, 23 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

MNIAM!!!
Pszczelarnia 21:25, 23 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Trawy i astry, ostatni akord kwitnienia na tej rabacie zwanej przeze mnie: "prawa i lewa do strumienia". Jej przebudzenie następuje wiosną wraz z pojawieniem się czosnków Krzysztofa, kończy astrami. 4 miesiące nieprzerwanego kwitnienia, to dużo.

Wszystko jest piekne, ale te astry to jest moj number one u Ciebie.
Cynie tez Ci sie udaly. Co do cyn, tych ktorych nasiona obiecalam zebrac, to niestety nici beda. Slimaki pozarly mi siewki. Jedna sie ostala, zakwitla jednym kwiatkiem, i nie wiem, co sie z nim stalo. Bedzie powtorka z rozrywki
Przerwa na kawę... 21:12, 23 wrz 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
A jeszcze tu się kilka zdjęć zapodziało

i śmieszny zawilec o karbownych listkach i bardzo niepozornych kwiatkach

Najbardziej lubie u Ciebie cienista Po zmianach to juz w ogole, wszystko dojrzalo pieknie, tak jakby bylo od dawna.Masz piekne refleksy sloneczne, ktorych ja nie mam, bo mam tylko lity cien
Co to za drzewo masz na tej rabacie?

W ogole nie moge sie nadziwic iloscu drzew, ktore upchnelas w calym ogrodzie.
Nie wiem, jak masz zamiar trzymac to wszystko w ryzach, u Ciebie nawet milin sie zachowuja jak trzeba

A pamietasz nazwe tej bialej jarzebiny? i wielkosc docelowa? Bo ja miele biala/jasnorozowa, ale boje sie, ze bedzie za duza
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:11, 23 wrz 2019

Do góry
Dziś pojechaliśmy z eMem na szybki rekonesans do dwóch szkółek i wróciliśmy z tym jegomościem:

Do samochodu wskoczyły nam też 3 śliczne ciski baccata - puchate miśki, w sam raz na stożki. Jutro muszę podjechać po kolejne .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:58, 23 wrz 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Agatko to, że po cichutku spaceruję po twoim ogrodzie to już nie raz pisałam. Że kocham go o każdej porze roku- też. Że robisz cudne fotki to fakt niezaprzeczalny. ale ostatnio moją uwagę kradnie szklarnia. Mam cicha nadzieje, że uda mi się przed zimą wylać fundamencik pod swoją i szukam inspiracji, informacji (fajny link kiedyś wstawiłaś) i natchnienia. I mam pytania- Jak głęboko kopaliście fundament pod swoją? Jeżeli dobrze doczytałam to boki szklane, góra poliwęglan komorowy... Czy rozważaliście poliwęglan lity na dach? Czym impregnowaliście drzewo?

Kolorek super.

Aniu miło mi że tak mi słodzisz. .. staram się ogładzić ten mój ogród
Zdjęcie to jedno na czas mi wyjdzie, ja tam zawsze podziwiam Twoje foty
Aniu jak się cieszę, szklarnia się spełni i u Ciebie
Co do szklarni to fundamenty głęboko na 1,20m lub nawet na 1,40m.
Okienka są tak jak piszesz na bokach i 4 okienka otwierane.
Dach z poliwęglanu litego oczywiście był brany pod uwagę przeze mnie pod uwagę, bo mężaty chciał położyć najtańszą opcję pleksi faliste. Ostatecznie stanęło na poliwęglanu komorowym 10mm, pierwszy wariant to drożyzna nie na naszą kieszeń. Drewno impregnowaliśmy impregnatem że średniej półki.
Drewnochron marki drewnochron

I tyle jak masz jeszcze pytania to wal do mnie jak dym
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:52, 23 wrz 2019

Do góry
Dorii napisał(a)
Piękne widoczki a rozczochrana stipa z berberysem to po prostu cudo.

Ten berberys rośnie tam właśnie po to. Wiosną trochę tam zgrzyta nadmiar bordowych odcieni, ale nie mogłam się oprzeć jesiennej odsłonie.

Ania -Spełnione marzenie 20:47, 23 wrz 2019

Do góry
Dzisiejsze kolory jesieni
Fotki berberysów ze spaceru ,
Nie mogłam się oprzeć ☺

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:46, 23 wrz 2019

Do góry
Bez koidła byłabym już umarnięta.

Pszczelarnia 20:40, 23 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jak się przechowuje fuksje?

W chłodnym widnym pomieszczeniu, wiosną przycinasz i rozmnażasz, a ze starych powinno nawypuszczać młodziutkich gałązek. Teraz nie mam, ale 15 lat temu kilka miałam i tak zimowałam jak pelargonie
Pszczelarnia 20:39, 23 wrz 2019

Do góry
Trawy i astry, ostatni akord kwitnienia na tej rabacie zwanej przeze mnie: "prawa i lewa do strumienia". Jej przebudzenie następuje wiosną wraz z pojawieniem się czosnków Krzysztofa, kończy astrami. 4 miesiące nieprzerwanego kwitnienia, to dużo.

Pszczelarnia 20:37, 23 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tak, powinien mieć takie kiełki. Choć Sylwia Szmaradgowa mówi, że te kupowane w torfie w sklepie na wiosnę często nie mają a wyrastają z nich regularne rośliny.

I tak jest - u mnie nie wszystkie "z folii i torfu" potrafiły pokazać wslpaniałośc kwitnienia. Ale ja w tym roku dalii niczym nie zasilałam, posadziłam do dołków z obornikiem tylko i podlewałam.

Karpy do podziału lepiej kroić wiosną.

Jeszcze zrywam mieczyki do wazonu. Uwaga, opadłe na obrus i na drewno kwiaty bardzo, trwale brudzą. Jak barwniki do farbowania tkanin.

Kondziowi dałam sporo pojedynczych bulw, kiełków nie miały, a Chłopaki mówili, ze wszystkie im wyszłyCzyli wystarczy taka pojedyncza bulwa
Gosia Margaretka z kolei sprawdziła, że świetnie się ukorzeniają młodziutkie pędy oderwane wiosną od bulwy
Pszczelarnia 20:30, 23 wrz 2019

Do góry
To chyba aster 'Violetta'

Mój ogrodowy pamiętnik 20:28, 23 wrz 2019

Do góry
Makao_J napisał(a)
To prawda. Stipa się rozsiewa - tylko nie u mnie.
Za to u Ciebie jest jej baaardzo dobrze.

Ja to w sumie nie wiem skąd te siewki. Po zimie mi nie odbiła. Chociaż skłamałabym. Odbiła tak :

Więc ją wyrzuciłam i nie sadziłam nowej tylko dałam seslerię. A tu takie morze siewek. To chyba z zeszłego roku są.
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:26, 23 wrz 2019

Do góry
mira napisał(a)

tymczasem pozdrawiam - może też Wam się nie chce naruszać spokoju ogrodu co ?

Miro, czuje niedosyt po wizytowce, bede musiala nadrobic watek w wolnym czasie. Kolory w ogrodzie masz piekne!
Dalie robia wrazenie, tylko szkoda, ze czesc juz na taczce, u mnie niektore dopiero zaczynaja

W sumie to przyszlam zapytac o świdośliwe gładka Ballerina, jak szybko Ci rosla? Bo mam obawy, ze za wolno rosnie. Kupilam, ma jakies 140-150cm wzrostu, i tak sie zastanawiam, kiedy sie moge czegos widocznego spodziewac.
Pszczelarnia 20:26, 23 wrz 2019

Do góry
Piękna jabłonka rajska od Finki

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:22, 23 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Mój ostatni nabytek na parapet

Piękne dekoracje
Pszczelarnia 20:21, 23 wrz 2019

Do góry
Szarłat na poletku ogórkowym a werbena w skrzyni

Te czerwone cynie są fajne: wysokie, szczupłe i mają pojedyncze łodyżki.

Ogród bez reguł 20:18, 23 wrz 2019

Do góry
Wszystkie moje niebieskości jesienne Jeszcze czekam na astry. Ten niebieski to fajny jest w ogrodzie, daje taką kropkę nad "i"

A barbulka podwójnie, bo ją uwielbiam!
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:18, 23 wrz 2019

Do góry
Chciałoby się zatrzymać ostatnie chwile lata..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies