Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:26, 23 kwi 2015

Do góry
Z mahonią też mam takie doświadczenie, że cięcie jej nie przeszkadza. Cudna wiosna u Ciebie
Moja codzienność - ogród Oli 00:16, 23 kwi 2015

Do góry
Ola, jak zrobiliście, by szybko zniknął garaż? Moja drewutnia tylko do połowy znikła. Reszta nadal straszy i opał chroni przed deszczem
I ta druga połowa tak szybko nie znikła. A jak znikała, to desek przybywało. Nie wiem, który bałagan gorszy
Gratki na 701 zostawiam
Moja "przyziemna" :) pasja 23:35, 22 kwi 2015

Do góry
No to teraz już muszę przeczytać wszystko A tak długo odkładałam to
Kolory przedogródka mi się podobają
Ogródek Iwony 23:01, 22 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale paka Masz szczęście do szczodrych ogrodników Pozdrawiam

Tak Małgosiu. Jutro będę musiała zagospodarować roślinki.
Ogrodnikom jestem wdzięczna
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:57, 22 kwi 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Iwonko posłuchałam rad i próbowałam robić zdjęcia makro. Większego zbliżenia nie udało się osiągnąć.

Cudowne. Mi tak nie wychodzą. O jakiej porze dnia robiłaś ?
Sasanki mniam Na tej pierwszej meszek widać. Bliżej się nie da. Teraz ty mnie poinstruuj. Chyba ja coś źle robię
Ogródek Iwony 22:50, 22 kwi 2015

Do góry
Dziś przyjechała do mnie paczka od Margaretki 3 - Małgosi.
Zapytała się mnie kiedyś, czy chcę cebulki krokosmi, a paczka urosła do sporych rozmiarów. Jestem w szoku. Małgosiu, bardzo dziękuję ci
Każda roślinka opisana, ma przyczepioną karteczkę z nazwą. Małgosiu, się napracowałaś Podziwiam Cię

Część roślinek trafi na ognistą rabatę, a kocimiętka oraz orliki do róż
Niektórych roślinek nie znam, zaraz sprawdzę wymagania. Wszystko pięknie zapakowane
Najbardziej mnie zdziwiło, że kocimiętka ma pączki kwiatowe, a kuklik już kwitnie

Ogródek Iwony 22:50, 22 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Piękne kwiatki
Zdrówka.

Gosiu, dzięki
Dla Ciebie Tulipan Van Eijk
Ogródek Iwony 22:35, 22 kwi 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Iwonko, nadrobiłam spore zaległości, ale chyba jeszcze nie wszystkie Podoba mi się bardzo rabata z bukiem, nowy zestaw na nowym, bo odsłoniętym i z widokiem na ogród tarasie. I tulipany też mi się podobają. No i Tola, chociaż też z początku nie wiedziałam o co chodzi z tym mierzeniem

Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrowia życzę!

Kamilko, na buczka czekam, aż listki wypuści. Jeszcze śpi. Widok z tarasu jest, ale też niestety nie tylko na ogród, także na drogę. Myślę intensywnie o tujach szmaragdowych. Sprawdzam wszystkie opcje. Zrezygnowałam z drzew, bo mało miejsca jest, a na dodatek w ogrodzie jest dąb, on się rozrośnie i musi zostać. Nad tym nie dyskutuję. Chciałam Umbry, ale źródełko z nimi uschło i chyba by nie pasowały jako konkurencja do dębu. Będą więc szmaragdy cięte na jednej wysokości górą. Trochę będzie trzeba poczekać, żeby podrosły. No i poczekać na fundusze
A jeśli chodzi o testowanie odległości przez psinę to Tola na tym zdjęciu faktycznie zlała się z czarną ziemią
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/81/819615/original.jpg
Ogródek Iwony 22:16, 22 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
W takim ogrodzie to i chorować przyjemnie
Zdrówka życzę!

Juzia, jakie to miłe Dzięki kochana Oby tylko ciepło było
Ogródek Iwony 22:15, 22 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Masz co obserwować - piękne te tulipany Ja mam to szczęście, że w drodze do garażu mijam w ogródkach pod blokami jak i ogródkach działkowych setki tulipanów Taka namiastka ogrodu

Sebek, to masz fajnie
U mnie dwa tygodnie opóźnienia. Rabata przed domem jeszcze bez koloru. Jakaś taka smutna. Tulipany dopiero w pączkach
Ogródek Iwony 22:11, 22 kwi 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Recepta fajna i tania - dużo pić, napary z szałwii i słoneczko Teraz go dużo Jak ja to lubię U mnie w sobotę +20'C zapowiadają U Ciebie też?

Ewa, tania nie była. Za leki z apteki buczek by był. Ale to dla dwóch były leki
Fajnie, że będzie ciepło
Ja dziś pół dnia przespałam, słaba jestem, a jak śpię, to kaszel mnie omija
Ogródek Iwony 22:08, 22 kwi 2015

Do góry
Reniu, dziękuję, przyda się

Olu, macham do ciebie

Łuki, za kilka dni następne tulipanki wystartują.
Już się czubki przebarwiają

Edytko, witaj u mnie. Bratki ze stokrotkami to eksperyment. Podoba mi się też Choć stokrotki na początku marzły bardziej

Kasiu
, dziękuję kochana Też pozdrawiam

Ogródek Iwony 21:57, 22 kwi 2015

Do góry
Agnieszko, Ewo, Agatko, dziękuję za pochwały. Fajnie, że zaglądacie. Monologu człowiek nie musi pisać. Eseje nie są moją specjalnością

Edytko, kciuki za synka trzymam dalej, jeszcze jeden dzień egzaminów. Nie pisz skrótami, bo Viola potem nie rozumie

Violu, mów kochana, co ci wytłumaczyć ? Chętna jestem Buziaki na razie ślę

Dorotko, zaraz do ciebie lecę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:52, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nie bądź taka skromna Ja tu codziennie zaglądam, a tu nic. Na pewno będzie ładnie

Mam nadzieję, że będzie ładnie Za zaglądanie dziękuję i zapraszam w piątek.
Ogródek Iwony 21:48, 22 kwi 2015

Do góry
Już jestem
Zaraz do was popiszę i postaram się wszystko nadrobić
Byłam u lekarza, antybiotyk musi poczekać, najpierw do piątku inhalacje. Młody to samo. Taniej się napić i kaca wyleczyć, niż leki w aptece opłacić
Ale po pierwszych dawkach leków jesteśmy, inhalacje zrobione, syropy som, mam zakaz mówienia (dobrze, ze tu można pisać ), zwolnienie i mam wygrzewać się na słoneczku ciepło ubrana. Jakaś nowość
Krtań nie lubi suchych pomieszczeń Dużo pić, napary z szałwii, słoneczko - fajna ta recepta.
Więc się dziś wygrzewałam i bąki obserwowałam

Aparat leżał sobie na tarasie i od czasu do czasu było cyk:

Mój ogród pod górkę... 19:36, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hi, hi.
Wyobraziłam sobie was wracających od sąsiadów po imprezie zakrapianej, jak wasze fale nie zejdą się z falami ścieżki
Może być ciekawie
Ps. Wróciłam od lekarza. Taniej by sié było upić i leczyć kaca, niż te wszystkie leki oplacić

Zawsze się można po drodze przytulić do kulona Kuruj się, bo najgorsze niedoleczone infekcje!
Mój ogród pod górkę... 19:33, 22 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
podoba mi się ten pomysł Mad, żeby ścieżka była bardziej falowana!

Hi, hi.
Wyobraziłam sobie was wracających od sąsiadów po imprezie zakrapianej, jak wasze fale nie zejdą się z falami ścieżki
Może być ciekawie
Ps. Wróciłam od lekarza. Taniej by sié było upić i leczyć kaca, niż te wszystkie leki oplacić
Mała Eleczka 17:49, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Stokrotki piękne. Śliczna wiosna, pozdrawiam

Buziaki
Ogród Beaty 17:40, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zawsze się zastanawiam, jak się je podcina na takich wysokościach?

ja ich osobiście nie podcinałam bo nie mam do tego sprzętu i siły miałam wynajętego pana który pracuje w zieleni miejskiej i on je podcinał . Dluga drabina i nożyce elektryczne i heja
Mój ogród pod górkę... 16:30, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I bardzo dobrze , że się z tym przespałaś.

Cześć Iwonko! Mam nadzieję, że zdrówko lepsze! Zaraz wstawiam fotki tej rabaty wzdłuż - widać jaka jest długa i wszystko się spoko pomieści
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies