Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Moja codzienność - ogród Oli 13:44, 22 cze 2015

Do góry
pokazuj dalej co modzicie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:40, 22 cze 2015

Do góry
podsumowując siatkowa ma największe bicepsy z nas wszystkich

siakowa- ewa mam nadzieję że dupościsk popuścił

Iwonko-wpadnij do domu, przebierz się ogarnij koka i wtedy w ogród rusz ja mam ubtania do przebranai zawze przy wyjściu raz dwa i po sprawie

ren133- u mnie glina więc ziemia żyzna, wisną jarzmianki dostały obornika granulowanego

babka- ja tez wyglądam jak pół doopy zza krzaka, i tak mi najwygodniej

Amelia- popuść cugle i sie rozkręcisz

Mad- pozostań w zachywcie chociaz do kolejnych fotek

Ensata- ja już rózne gacie przerabiałam, malowane farbą, z dziurą na kolanie, wąskie, szerokie, obszarpane u dołu(teraz mam właśnie te ostatnie).
dla mnie to normalne bo idę przeciez tyrac w ogród.

ale znam babeczki co jak rano wstają to majijażyk i fryzura na dzien dobry i siedza tak sobie odwalone w domu przy TV. i jest git, każdy ma sowje potrzeby i zachowania

nie martw sie na mazury się ubiorę jakoś

Konieczki- bo mnie wywalą.

Sebuś-jakoś trudno mi jest uwierzyć że Ty mozesz byc nieporzadny

tosiu- kusi powiadasz

Ewuś- szptaaaajjj głośśnieeejjj

Zagajanka- ano gra na razie, potem hortensje zagrają juz rosną coraz śmielej

Anka- jak bys się wprowadziła to ciekawe czy bys polubiła czy jednak serce by krwawiło

Magnolia- lubie jak tak mówisz, draznisz ego to nigdy się nie nudziwiem jestem okropna
współczuje ci nerwów na męża że niszczy elegantki , mój tylkkko trawe kosi an szczeście w "brudasach"
Aaa, załawiłam roslinki na te nową rabatkę:, te co sie będą kiedys do buskszpana tuliły
w tym tyg. bedę sadzić
Kciuki za Olę trzymam ciągle w sumie juz od maja
mamusiu no stres

Waldek- nigdy nie bylam perfekcyjnan ale dążę wciąż i wciąż...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:05, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Śliczną masz tą jarzmiankę
Nie wiem co Ty dajesz tym swoim roślinom jeść?... u mnie po deszczu jarzmianka pokłada się a Twoja sztywna jak drut!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:10, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

zgodzę sie że bardzo bardzo ważny jest przedogródek ale musze stwierdzić też że ja najcześciej (dosłownie ciągle" patrzę na ogród przez okno jadalni i kuchni oraz z salony przez duże okno tarasowe(nie mam firan).

Polecam ci poznac swoej główne osie widokowe- to tak akstrahując od reszty

Ja jak kokocha patrzę sie na ogród przez okno balkonowe -tam mam tylko zasłony bez firan. Marzy mi się podświetlenie kolnów globosów - to będzie ekstra efekt wieczorkiem przy kolacji - nawet rabatę którą zrobiłam zmmodyfikowałam - bo będę ją widzieć siedząc w kuchni.
Mój przedogródek to totalna klapa narazie, ale kiedyś też będzie pięknie - ufam że będzie.
Osie widokowe - gdzie znajdę wykładnie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:52, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ja ciągle mam szmaty na ogród i chińskie klapki z marketu. ja normalna jestemWygoda to dla mnie priorytet.
Ja mam spodnie ukochane, od pewnego czasu z białymi ciapkami, bo otarłam się o zlew umyty domestosem. Krótko mówiąc, spodnie z plamami i koszulki niepierwszej młodości.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:43, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

az doopościsku dostałam na ten widok !
Czasem słońce czasem deszcz 07:45, 22 cze 2015

Do góry
Małgosik- niestety nie pamiętam, sprawdzę w domu

Mateusz- witaj, cieszę się z Twoich odwiedzin, nadrabiać nie masz co bo pokazuję w kółko to samo

Joasia- ja u Ciebie też bym widziała, przecież są odmiany mniejsze i delikatniejsze w wyglądzie- próbuj

Ilona- na razie nie zgłębiałam tematu dzielenia trytomy, zrobię to gdy będę mieć więcej czasu, ale myślę że nie powinno być problemu

Gosia malkul- ale co?
Miejsko & sielsko 02:40, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
stuku stuku puku puku, dzis robiłam beze i myślałam o Tobie

Stuku puku puk stuk puk, a ja robiłem wczoraj sernik z truskawkami w galaretce z agrestu i też myślałem o Tobie.
(Please, no comments)
Co się stało kwiatom ... 02:25, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Normalnie gdzie nie wejdę to róże

Pewnie niejeden Ci zazdrości,
Z tych, co nie mieli właśnie tej przyjemności.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:39, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
czasem Aniu mam wrażenie że u ciebie zamiast ziemi jest kompost!

Uwierz mi... nie chciałabyś obrabiać mojej ziemi... może kiedy się przekonasz..

Bez super ostrej łopaty nie podziałasz.. gracek nie używam, bo ich nie wbiję i tak ziemię. Jak podeschnie to są spękane kratery i ziemia wody nie przyjmuje.. robi się skała. Jak namoczy... to człek siew tym topi i ślizga ..a pod butami 3 kg.. Jest to ziemia gdzie łatwo o choroby grzybowe.. jak mokro to wszytko gnije w ziemi bez dostępu powietrza.. Sypię piasek.. ale piasek robi doszłam do wniosku tylko jako dodatek do cementu.. jak sucho to i tak robi się kamień.. ale z piaskiem..
Zaletą jet to, że jest to żyzne i trzyma wodę. nie trzeba podlewać co chwila.. pod warunkiem, że nie jest to płytki system korzeniowy.. bo takie rośliny szlag trafia od razu.
Dlatego nie płaczę jak coś nie chce rosnąc.. tu maja być rośliny co dadzą radę w takich warunkach.. i do takich należą róże Dlatego te kłujki mam.

Lawendzie glina nie przeszkadza.. przeszkadza jej woda.. na skalniku w glinie rośnie jak głupia Dobrze, że wzorem Irenki przyciachałam nisko Jest szansa, że ze skalniaka nie położy się na ziemi po deszczu I taka szczotka jest fajniejsza niż długaśne badyle.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 01:29, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenko- moje stipy dziś po południu

Ty chyba żartujesz... to ja moich za Chiny ludowe nie pokażę

Choć za nowoczesnością nie przepadam... to do Twojego ogrodu mogłabym się wprowadzić od zaraz naprawdę mi się podoba... gdyby nie las to może bym też taki sobie "zrobiła"
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:55, 21 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Twoje jarzmianki kolejny raz powaliły mnie na kolana...
Moje gdzieś się zgubiły wśród (jeszcze niezbyt bujnej) roślinności. A u Ciebie ten delikatny kwiatek gra pierwsze skrzypce na rabacie.
Moja bajka 22:27, 21 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Podała się do mnie, ot co
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:54, 21 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
zdjęcia po drodze

Ja to nawet boję się tu odezwać, ten ideał mnie onieśmiela. Tylko podglądam po cichu. Dzisiaj tak mi się szeptem wyrwało
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:51, 21 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

oj Jazzy doceniam własnie stąd taka wyskoa poprzeczka

A tam, przesadzasz A o osiach już mnie Toszka pouczyła jesienią
Leśne Wzgórze 21:47, 21 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Zazdraszaczam tego satrodrzewia

No fajne są te sosenki

Jaśminowiec pięknie pachnie, ale bzyszków jak na lekarstwo

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:45, 21 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

na spotkaniu to takie codzinne image. na tej fotce z kwiatem w awatarku to było z Tajlandi więc zupełnie klimatycznie. a w ogodzie jestem paskudna taka mnie lubia moje roślinki i ja

Gosia, w kwesti paskudności wyglądu i outfitów wkładanych do ogrodu nawet nie próbuj ze mną konkurować Jak chciałem pokazać na forum cięcie bukszpanów i zamiatanie trawnika to wcześniej leciałem do domu się przebrać, bo przecież nie będę wsi robić na forum
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:44, 21 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

ja o stpie mówiłam , nie o sobie

Ha ha ale pasuje co ?
Bo ja tez mala wiec wiem ze trza sie jakos przebic
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:41, 21 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Slyszysz to czasem? Ja czesto

ja o stpie mówiłam , nie o sobie
Co się stało kwiatom ... 21:40, 21 cze 2015

Do góry
Normalnie gdzie nie wejdę to róże
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies