Pani Danusiu proszę o podpowiedź jakie rośliny w tych pięknych i moich ulubionych kolorach mogę posadzić, załączam mapkę gdzie widać z góry układ tej strony, zaznaczyłam na brązowo rabatę, której kształt zmieniłam, aby nie była taka śmieszna plamka. Drzewa nie wrzucałam w rabatę, ponieważ to orzech i łatwiej ogarnę z trawnika zbieranie orzechów i liści
Podoba mi się drzewko i myślę o śliwie wiśniowej i mam ochotę na 3 szt.
Dodaję też moją radosną twórczość pod kolory i proszę o podpowiedź czy to dobry kierunek. Nie wiem co posadzić pod różowymi hortensjami. Jestem otwarta na krytykę bo zależy mi aby wyglądało to gustownie, a Pani ogrody są dla mnie wzorem. Wcześniej na 930 stronie wrzuciłam jeszcze kilka zdjęć.
Weekend był bardzo udany. Mimo wariacji pogodowych, bo był i śnieg z deszczem, i burza z ulewą ale też sporo słońca, udało mi się dużo zrobić w ogrodzie.
Przycięłam choinki w starym ogrodzie u siostry.
Basiu mnie ten "palmiak" się podoba i póki co nie pozbywam się go, rozdaję wszystkim chętnym, niech się rozrasta
Inne ciemierniki powoli uzupełniam, są cudowne ale wszystkiego mieć nie można i dobrze bo trzeba czasami wysunąć nosek ze swej norki a po za nią świat taki piękny
No i to jest dobra zasada - siedzieć tam gdzie widok - też tak robię i właśnie szukam krzesełka.
Czytam że ogród na tip top - tak mi się zdaje że stale tak czytam - jesteś niemożliwa z pracami
Gosiu oszaleć można ….tyle odmian ,.że każdą by się chciało mieć
Gosia
mam ich serdecznie dość nie mam tam maty -powbijały się w glinę masakrycznie -dosadzić na tej skarpie cokolwiek nie jest przyjemne ,a sprzątanie ściętych traw, to już wyzwanie -nawet odkurzacz nie chce takich większych kawałkach po ścięciu wciągać
nie dość ,że ziemia mi się polepszy z korą ,to i z przyjemnośćią będę robić przeprowadzki roślinne …..jak już skończę je wybierać
dziś kolejny kawałek zrobiłam ….
może uda mi się jutro zajrzeć do szkółki -bo potrzebuję cisy kupić …