Przejrzałam bardzo dużo stron od początku. Oczko twoje zawsze mi się podobało, szczególnie na focie gdzie widać dach domu i na horyzoncie góry. Pięknie. Nieraz sobie też wspominam budowę mojego oczka też ładnie wygląda surowy stan bez roślin. Jednak woda w ogrodzie musi być.
Masz dużo zwierząt koty, psy, jeże, rybki i pewnie jeszcze coś tam czego nie zauważyłam tylko pozazdrościć. U mnie tylko ryby, sąsiadów koty które ciągle siedzą w moich kocimietkach żadne odstraszacze im nie przeszkadzają. Mam dużo ptaków różnych.
Też bardzo lubię klony posadziłam kilka z samosiewek osiedlowych i są już duże. Wiosna posadzę jeszcze kilka bo niestety muszę zacieśnić łąkę bo trawa wysycha. Ostatnie lata to upały nie do wytrzymania opadów jak na lekarstwo więc trzeba sobie radzić.
Piękne te klony. Też sądzę drzewka takie, aby były piękne cały sezon od wiosny do późnej jesieni. Podobają mi się klony japońskie, ale nie mam ręki do nich 4 szt posadziłam i zmarzły i zrezygnowałam z sadzenia.
Hmm, ja mam na razie malutką, 2 rok i nawet dumam czy ją nie przesadzić ale to z innego powodu.
Dumałam o niej trochę, oglądałam u Kasiek widziałam ma bardzo piękną, najgorsze to jest to że to niezbyt żywotne drzewko. Jak zobaczyłam w szkółce w Kórniku to
nie zastanawiałam się już dłużej.
Cięcie mi nie straszne a ona to chyba znosi.Nie wiem co Ci nie pasuje w niej czego oczekiwałaś - masz może fotki to zobaczę chętnie.
Kwitnie bardzo krótko za to owocki cudowne fakt.
poszukałam już 7 kwietnia kwitła
19 maj - już ma owocki szybko
Sylwia a gdzie jest ta szkółka tam tak mniej więcej albo jak się nazywa.
Dzięki - Tobie też zdrowia - udało się bez antybiotyku i jakoś się turlam - mam przyspieszony rytm teraz w ogrodzie
traw nie wiążę na razie - jak zacznie je poniewierać to ogarnę - nie mam dużo jakoś trudno mi spotkać taką odpowiednią