W środę byłam w Biedronce, a tam przeróżne hortensje : białe, limonkowe, lekki róż, prawie bordo, no i błękitne kolorki.
Wszystkie kolory fiołków miniaturek, różyczki i wiele innych doniczkowych kwiatuszków. Wszystkie w nienagannej jakości.
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej w Kielcach, a po drodze jest duży punkt z roślinami. Tam kupiłam bratki, nie jeździłam specjalnie po drodze zajechaliśmy.
U nas też są jeszcze przymrozki, więc nie wynoszę na zewnątrz kwiatuszków.
Ja do wizytówki przygotowania robiłam podczas sezonu. Założyłam folder i tam wrzucałam ciekawsze zdjęcia. Do zimy miałam spory wybór, ale były już z pierwszej segregacji, więc poszło jakoś. Miło mi, że odwiedziłaś moją wizytówkę, też czasem przeglądam wizytówki.
Cas szybko leci, ale bociany u nas w tym roku są o miesiąc wcześniej niż rok temu. Wiosna jednak będzie szybciej.
Minął prawie rok od moich pierwszych koncepcji ogrodu, a raczej ogródka, bo szaleć nie ma gdzie.
Trochę w glowie sobie poukładałam, wiele poczytałam tu na forum.
w ub. roku powstało ogrodzenie z paneli, co dalo nam wiecej intymnosci. Co w tym roku uda nam się zrobić? Plany wielkie, a życie pewnie je zweryfikuje.
Panele są tylko z dwóch stron, od frontu i od zachodu będzie siatka.
Prace nad ogrodem wstrzymuje budowa garażu. Budowa miała ruszyć w ub. roku, niestety nie udało się. Ale mam nadzieję, że wiosną tego roku juz nic nie stanie na przeszkodzie.
Jak każda z nas Śliczne dekoracje U mnie sroki namiętnie kradną Krzysiowe ptaszki, a jak się okazują za ciężkie to je rzucają gdzie bądź, a ja potem chodzę, szukam i zbieram i taką zabawę mamy
Informacja dla koleżanek skupionych wokół Lublina ,aktualnie są w OB. .I dużo jest te pi 21 zeta ,te stoja w ogrodzie tym duzym na zewnatrz Są też jeszcze białe na zewnątrz budynku prxy wejściu głównym chyba po 15 zeta
Dziś w końcu wzięłam się za wymianę szmaragdów na cisy. Udało się mimo nie najlepszej pogody. Tuje zadoniczkowane czekają na miejsce, cisy posadzone, przycięte i podlane fosforem. Ledwo je widać
Obowiązkowo zapory p/psowe
Ktoś mnie pytał jak wyglądają pąki kwiatowe dereni
Zrobiłam też sadzonki z patyczków dereniowych, wsadziłam wprost do gruntu bo nie chciało mi się do doniczek. Zobaczę co z nich będzie
Aniu przycinam wiosną szare łodygi. Kwiat ścinam 2 razy, odżywką podlewam bardzo rzadko tzn 3-4 razy w roku to max- przy okazji podlewania innych kwitów to podleję jak mi zostanie w konewce. A zwykłe podlewanie to co drugi dzień w upalne dni, ale ona nie potrzebuje nawet tego. Przecież to śródziemnomorska roślina- lubi wygrzewać się na słoneczku
dla porównania rok 2017, 2018, 2019 to samo miejsce- donica tarasowa