Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 14:15, 19 lis 2019

Do góry
Aniu,
tu masz mały przegląd, jak wyglądają poszczególne rośliny.

zaczyna powojnik Gurnsey Cream - kwiecień

Czerwiec - róża Eden Rose

powojnik Jackmanii

czerwiec / lipiec powojnik Princess Diana

hortka Limelight
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 14:03, 19 lis 2019

Do góry
zrobiłam plan rabat, teraz będę chciała je jakoś do wiosny wymyślić. Chciałabym mieć rabaty, które wyglądają ładnie również zimą, ale z moim dystansem do iglaków - chyba niewykonalne chyba bardziej będę chciała iść w mniej formalną stronę, żeby nie gryzło się z prerią, która będzie na przodzie.

na cienistej pomyślałam, o dereniach Ivory Halo za umbrami na przemian z miskantem Gracillimus. Z przodu dookoła drzewek Carex Ice Dance, a przy drzewkach mam białe iryski wsadzone. Marzy mi się też jarzmianka jakaś ciemniejsza jako wypełnienie na tyłach, po bokach miskantów. Może udałoby się tam zostawić trochę host i paproci z tego co mam?

na planie jeden kwadrat to 0,5m

Zakręcony ogród 13:47, 19 lis 2019

Do góry
qrcze nie mam pomysły na tą podokienna
Chyba moim problemem jest to,że na siłę pragnę wykorzystać to co mam i zamykam się na inne pomysły.
A propos tego co mam Mam też rozplenice x3. Może one by pasowały do tej trzmielny ?
A może nie upierać się nad ta trzmieliną i dać tam zupełnie coś innego ?
3 Marikeny ? Help

Okno na ogród 13:38, 19 lis 2019

Do góry
A teraz prośba o pomoc.
Chcę zamienić miskanta rosnącego po prawej stronie od schodów na jakieś drzewo kolumnowe.
Myślałam o amanogawie. Co jeszcze mogłoby być?

Okno na ogród 13:34, 19 lis 2019

Do góry
Jeszcze trochę jesieni:
Okno na ogród 13:32, 19 lis 2019

Do góry
A teraz pochwalę się moim nowym dziełem. Dojrzałam do warzywnika. Oto nowe pojemniki. W przyszłym roku wypróbuję jak się sprawdzają. Wokół chcę posadzić byliny. Po lewej stronie będzie długa rabata angielska.
Okno na ogród 13:27, 19 lis 2019

Do góry
Kasiu, skoro wywołałaś mnie do odpowiedzi to przy okazji fotek poproszę o radę, bo nijak nie mogę się zdecydować.

Ale najpierw moja jesień.

Rabata garażowa:

Jesienne hakone greenhills:

Z bólem serca wykopałam zawilce jesienne i oddałam koleżance. Powodem jest nowa świdośliwa lamarca, posadzona z drugiej strony domu. Toszka straszyła u kogoś na wątku, że jedne z drugimi się nie lubią. A chciałabym, żeby moja świdośliwa była zdrowa.
Tu jeszcze z zawilcami:

A tuj już bez:

W miejsce zawilców chcę na wiosnę dać rozchodniki. Będzie dobrze?
Pszczelarnia 12:10, 19 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Było tak ciepło, że okna w szklarni same uchyliły się do wentylacji

Ależ cudnie, tak...angielsko .
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:10, 19 lis 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
cieszę się i czekam na fotki

na razie tylko kilka fotek

Dzisiaj dojadą dwa duże metalowe kwietniki no i chce jeszcze półki na ścianach na kwiaty
Pachnący różami, malowany bylinami 11:09, 19 lis 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)

W tym roku pierwszy raz dereń Causa ma dużo paków kwiatowych. Ale się cieszę, będzie cudny widok.

Przegląd roku nam zafundowałaś...tego spektakularnego kwitnienia derenia nie mogę opuścić
Majówka na Majówce 09:55, 19 lis 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Kotki ostatecznie wylądowały w domu (na działce) w tygodniu jeździmy do nich po pracy, żeby nie odwykły od towarzystwa , za to w weekend dały na m popalić, z piątku na sobotę pałałam chęcią mordu, bo nie dość, ze był okropny wiatr i nasza sunia panicznie sie bała tego wycia i uderzeń wiatru o dom, trzęsła się i dyszała pół nocy to jeszcze koty do tego harcowały na całego i nie wiem czy spałam może ze dwie godziny... Rano byłam gotowa wymeldować towarzystwo na zbity pyszczek... Oczywiście jak zobaczyłam kocie towarzystwo jak sie przewalało z miejsca na miejsce mrucząc i sie przeciągając to mi przeszło .
Ooo, tak właśnie

Ale się uśmiałam, bo to wiesz, tak właśnie jest ze zwierzątkami. Sama doświadczałam w tym roku podobnych emocji. Pamiętam jak po dwóch dniach kuchennego kociego terroru pałałam "chęcią mordu"
I nawet dostał Rambo eksmisję do szopy.

U mnie też jest susza. Przesadzam teraz rośliny to widzę, co tam głębiej się dzieje. Ja cały czas podlewam na ile mogę.
Pszczelarnia 09:31, 19 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Było tak ciepło, że okna w szklarni same uchyliły się do wentylacji

Jesienny sad

Trzeba pomalować te ławki na jakiś kolor. Będą stały w sadzie. Nie mam pomysłu. Pomocy!

Takie fotki mnie wpędzają w mocne bicie serca - pierwsza to co uwielbiam - zapowiedź miejsca w ogrodzie do którego natychmiast trzeba się skierować

no a te ławki - odjazd po prostu

kolor - radzisz się? nie spieszyłabym się może nawet poczekała sezon do liści, one są tak dekoracyjne teraz i wesołe

A! wpadłam tylko po to żeby napisać że buka tricolor ma Vita i u niej go zauważyłam i mnie poraził pięknością - wiadomo młodziutki

Może Vita pokaże jaki teraz jest jak sobie porósł - ciekawa też jestem

i to pisała gwiazda ze swojego ogrodu

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 09:07, 19 lis 2019

Do góry

Witam

Brązowieja gałązki już dwie sztuki mi na wiosnę padły boję się że padną kolejne cztery jedt na to jakaś recepta
Pozdrawiam
Pachnący różami, malowany bylinami 09:03, 19 lis 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Masz sporo marcinków i jakie ładne kępy! Muszę się postarać o takie niższe,bo mam dwa wysokie na ponad 1,5 m i te mnie denerwują swoim pokładaniem, muszę je przesadzić gdzieś pod siatkę na części warzywnej.

Aniu, bardzo lubię marcinki. One szybko się rozrastają, bardzo szybko. Kiedyś miałam same wysokie, ale teraz mam też te niskie i jestem z nich bardzo zadowolona. Wyższe sadzę w doniczkach, rosną wtedy dużo niższe i nie są takie ekspansywne .

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:59, 19 lis 2019

Do góry
Pachnący różami, malowany bylinami 08:57, 19 lis 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Ale fajne te róże

Elu, to są róże Anetki

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:46, 19 lis 2019

Do góry
Anda napisał(a)

To też zależy od podłoża i reszty warunków w ogrodzie. U koleżanki subhirtella ma piękną koronę nie szerszą niż 4m, a drzewo ma ok. 10 lat. W arboretum widziałam Purple ogromnego, bo na oko miał 4m szerokości i pewnie z 8 wysokości. Niestety nie wiem, ile miał lat.
20 letni w Brzoskwini też spory.

Pachnący różami, malowany bylinami 08:40, 19 lis 2019

Do góry
Richie napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie a róże i moje ulubione jeżówki zachwycają kolorami

Bardzo dziękuję Rysiu za miłe słowa

Bodziszek żałobny

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:36, 19 lis 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bardzo długo w kolorach wiśnia piłkowana

Pytałaś u mnie czy okrywam wrzosy u mnie grubo wyściółkowane, a u Ciebie
tego podstawowego okrycia brakuje?

Lara jest przezabawna
Kolory jesienne bajeczne

Pachnący różami, malowany bylinami 08:34, 19 lis 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Ewo, oniemiałam z wrażenia na widok takiej ilości pięknych, zdrowych róż i bylin, zwłaszcza jeżówek
Jestem od tego roku miłośniczką róż i jeżówek, w planach zakup róż jeszcze teraz, a jeżówek wiosną.
Mam mały ogród i takich wielkich plam roślin mieć nie mogę, będę zachwycać się u Ciebie
Zaczęłam czytać zamknięty wątek, lubię poznawać historię ludzi i ich ogrodów
Pozdrawiam

Witaj Grażynko. Bardzo dziękuję za miłe słowa. Ciesze się, ze do mnie zajrzałaś. Do dzisiaj jestem wzruszona Waszą postawą w opiece nad jeżami. Ciekawa jestem jakie róże wybierzesz, no i jeżówki. Że też chce Ci się czytać mój poprzedni wątek. Podziwiam Cię

Nawet powojnik ładnie się wybarwił

I czereśnia przybrała ładną szatę

A tutaj widać świdośliwę, jak ja ją lubię. Ona jest atrakcyjna cały sezon.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies