Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 05:11, 18 wrz 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wrażliwy nie jest , jednak słońce i przymrozki go załatwiały..tzn liście .. bo drzewko rosło .. ale u mnie na totalnym słońcu i na przeciągach.
Ma dla mnie wartość sentymentalną..
Wartość też ma jako drzewko, bo jest piękne, wiosną zachwyca najbardziej, napatrzeć się nie mogę. Jesienią się przebarwia ładnie. Z zapachem to przesadza, tylko raz czułam jak pachną liście.. nie wiem od czego to zależy.
Polecam z czystym sumieniem, tylko miejsce bardziej osłonięte.
Mój sadzony w 2012 roku, rośnie dość wolno. Co widać na obrazku.
Mira ma dużego, jej też jest śliczny.
A to moje oczko w 2012 roku....

I teraz, widać te białe karpiki ile urosły .. czy czerwone potfffory

U mnie grujecznik a załatwił przymrozek. Pękł na wiosnę. No ale posadziłam go na przeciągu
A oczko to tak jak u mnie łyse na razie czyli będzie tylko lepiej. Ale już mi się podoba
Ogród Małej Mi 2017 05:07, 18 wrz 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Byłam u Ciebie i jestem pod wielkim wrażeniem.. kawał solidnej roboty

Wróciłam do wspomnień z sadzenia grujecznika, do spotkania... było super.. ale jak patrzę na ogród to był beznadziejny ha, ha, ha, ha

To piękny prezent od Danusi... i posadzony przez Danusię..

Musisz że było beznadziejnie. A ja przez twój ogród bzika złapałam ogrodowego. Było ślicznie a teraz ogród dojrzał i sam się już broni swoją urodą nawet jak nie masz dla niego czasu.
Księżycowy... 00:08, 18 wrz 2019

Do góry
Anda napisał(a)
O, dopiero zauważyłam, że masz nurtujące pytania
Płot drewniany w plecach warzywnika z lustrem w stronę osi widokowej? Te osie są długie i fajnie by było, gdybyś tej perspektywy nie skróciła. Ona "otwiera" ogród

Przed kompostownikami może powtórka żywopłotu grabowego? Myślę, że byłoby to spójne.

Ewo, Twoje słowa są dla mnie bardzo ważne. Nigdy nie pomyślałam w ten sposób o perspektywach i osiach widokowych. Wszystko robiłam "na czuja". Propozycja luster mnie zaskoczyła.Nie brałam ich pod uwagę, ale są zaskakujące, a ja bardzo lubię takie rozwiązania.

Myślałam o tym, ale boję się, że to jednak ograniczałoby wszelkie ruchy przy kompostowniku, a to najbardziej gospodarcze miejsce w naszym ogrodzie. Muszę popracować ze sznurkiem, to zawsze daje mi inne spojrzenie na moje pomysły.

Szmaragdowy Zakątek 23:53, 17 wrz 2019

Do góry
Nikita napisał(a)
AniazUroczyska - wiedziałam Aniu, że mnie opitolisz za brak podpisów.
Już się poprawiam.

Od prawej: Margarete (Małgosia), Mariolka (Małgosi przyjaciółka), Ela (Małgosi kuzynka), Nikita (Małgosi kumpela),
Yolka (Małgosi koleżanka), Krys (Małgosi psiapsiółka). Hi hi hi

No popatrz, jak to cały świat się kręci wokół Małgosi Małgoś- pozdrawiam przy okazji!
Droga Nikito, następnym razem proszę nie czekać na opitalanie, tylko od razu podpisywać
A teraz się pochwalę: gorczyca dzisiaj do mnie dotarła, umyślny przywiózł od Agi 55( kupiła na rynku), razem z workami pięknie przekompostowanej końskiej qpy. Dostałam też dwa słoiczki z paskudami, cobym wiedziała, które są cacy, a które be! Gdyby mi ktoś jeszcze niedawno powiedział,że będę się cieszyć z takich prezentów, to bym powiedziała, że oszalał
Księżycowy... 23:46, 17 wrz 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wendy, zaglądam ale nie mam nic mądrego do powiedzenia więc tylko pomacham i będę zaglądać co wymyślisz. Tylko odnośnie ogniska w rabacie - trochę ryzykowne wg. mnie...

Dziękuję, że zajrzałaś Już myślałam, że "nikt mnie nie kocha"

Zdaję sobie sprawę z ryzyka, dlatego chciałabym je odgrodzić taką palisadą, a samo ognisko we wgłębieniu. Ostateczny kształt i to, czego tak naprawdę tam potrzebujemy, wciąż do przemyślenia. Mi najwięcej radości sprawiłby taki stół z ławkami. Przydałby mi się przy warzywniku, a jednocześnie do biesiadowania.

Zima długa przed nami, czas do obmyśleń będzie. A w niedzielę muszę w Wojsławicach dokupić koniecznie kolejną barbulę.

Księżycowy... 23:34, 17 wrz 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Widoczki piękne pooglądałam, w planowaniu jestem kiepska, więc nie pomogę, ale podglądać będę Agnieszko bo nie wiem czy aktualne zapytanie, ale jak chcesz wstawię u siebie zdjęcia irysów jakie mam, jak byś chciała, to mogę wysłać pozdrawiam

Dziękuję, jeśli to nie będzie dla Ciebie problem. Jestem wielką fanką irysów,ciągle powiększam kolekcję.

A tym czasem jesienne róże, czasami mam wrażenie, że kocham je bardziej niż te czerwcowe.

Księżycowy... 23:19, 17 wrz 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ja nie umiem doradzać, niestety. Ale baaardzo jestem ciekawa, czy podjęłaś jakieś decyzje? Bo kierunek działań baaardzo mi się podoba

Decyzja nie podjęta. Skupiam się na ogarnięciu ogrodu warzywnego przed przymrozkami. U mnie w niedzielę było rano zero stopni. Czuję, że w tym tygodniu będzie pierwsza ujemna noc.
Jesień, jesień...

Ogród Małej Mi 2017 22:38, 17 wrz 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Aniu, ogród piękny, harmonijny - i w letniej odsłonie, i w tej wrześniowej. Niedoróbki nic nie przeszkadzają, dzięki nim ogród jest prawdziwy, nie ma co się na nich skupiać. Jak człowiek pracuje, dba o rodzinę, to takie rzeczy są nieuniknione. Ja jestem zakochana w Twoich rabatach nieustająco od czasu Mai ☺ Możesz być dumna ze swojego dzieła!

Miód na moje serce lejesz... nawet tak pięknie opisałaś niedociągnięcia... nawet one wydaja się piękne
Nie robię ogrodu dal pochwał, dla siebie, ale tak miło ...bardzo miło..

Miał być warzywnik a drugi rok... nazwijmy to ładnie... rabata samosiewna

Przedogródek pod dębem 22:35, 17 wrz 2019

Do góry
barwinek variegata od Sylwii nareszcie ruszył

Trawy od Danusi też coraz ładniejsze

Funkia od Ani w przyszłym roku pokaże pełnię blasku

Runianka od Anitki coraz bardziej zadarnia. Bardzo mi się podoba

Ogród Małej Mi 2017 22:33, 17 wrz 2019

Do góry
kasia1 napisał(a)
O dyskusja o grujeczniku Akurat zapisałam go na listę chciejstw, ma robić za osłonę tarasu. On taki wrażliwy jest? Aniu, kiedy Twój był sadzony?

Wrażliwy nie jest , jednak słońce i przymrozki go załatwiały..tzn liście .. bo drzewko rosło .. ale u mnie na totalnym słońcu i na przeciągach.
Ma dla mnie wartość sentymentalną..
Wartość też ma jako drzewko, bo jest piękne, wiosną zachwyca najbardziej, napatrzeć się nie mogę. Jesienią się przebarwia ładnie. Z zapachem to przesadza, tylko raz czułam jak pachną liście.. nie wiem od czego to zależy.
Polecam z czystym sumieniem, tylko miejsce bardziej osłonięte.
Mój sadzony w 2012 roku, rośnie dość wolno. Co widać na obrazku.
Mira ma dużego, jej też jest śliczny.
A to moje oczko w 2012 roku....

I teraz, widać te białe karpiki ile urosły .. czy czerwone potfffory

Przedogródek pod dębem 22:29, 17 wrz 2019

Do góry
Hortensje z patyczków. Na razie marna ale lubię ją

Różyczki nie mają tyle kwiatów ile Wasze ale lubię na nie patrzeć

Ostróżka z nasion
Przedogródek pod dębem 22:24, 17 wrz 2019

Do góry
jakże różni się moja rabata od tej z 2018 r

Rozmnożyłem trochę roślin.

Ogród Małej Mi 2017 22:21, 17 wrz 2019

Do góry
Hogata napisał(a)

Pamiętam jak był sadzony grujecznik, na spotkaniu nie byłam ale na bieżąco śledziłam relacje
No i też takiego chciałam mieć, kupiłam był śliczny ale po zimie usechł.

Byłam u Ciebie i jestem pod wielkim wrażeniem.. kawał solidnej roboty

Wróciłam do wspomnień z sadzenia grujecznika, do spotkania... było super.. ale jak patrzę na ogród to był beznadziejny ha, ha, ha, ha

To piękny prezent od Danusi... i posadzony przez Danusię..

Ogród Małej Mi 2017 22:19, 17 wrz 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Trochę za późno, ale moje nie były cięte w tym roku ani razu. Wyglądają okropnie. Najwyżej jak zmarzną przyrosty to je przytnę.. i tak przycinam, wiosną postraszą. A tak będą straszyć jeszcze do wiosny..
Na ćmę nie pryskałam, nie mam kiedy.. może w weekend.
Gąsieniczki jeszcze malutkie.. ale takie też były mizerne latem.. chyba jednak SpinTor je pozbawia wigoru. Przy paznokciu ledwo widać..

Takie same teraz miałam opryskałam podwójnym ( prawie potrójnym) stężeniem mospilanu
Tajemniczy Ogród 22:09, 17 wrz 2019

Do góry
Agatka, niektóre wątki mają ostatnio taką fazę, że czytam jak wciągającą powieść i dosłownie śmieję się do monitora "Zostałaś hojnie obdarzona światłocieniem a mogłaś dostać patelnię lub mordor" - i jak tu nie paść, no jak Nawisem mówiąc to jak powieść dla wtajemniczonych, bez klucza ani rusz zrozumieć
Ale jak tu się nie zachwycać takim światłocieniem jak u ciebie. No CUDNY jest. Uwielbiam wcześnie wstawać i obserwować, jak budzi się dzień. Na szczęście światłocienia też już trochę mam
A zdjęcie z ławeczką nadal na tapecie
Kolejne marzenie to taki busz jak twój na zacytowanych fotkach. Nie mam daru komponowania, ale może wgapianie się przyniesie efekty
Świetne połączenie kolorów i faktur. Widziałaś, że męczy mnie mój żółto-różowy placek czyli vanilki z hakone. A u ciebie ciemna hortka tak fajnie wygląda z ML, potem rózo-filetami i ciepłem stipy... Nosz namieszała mi pani w głowie, a miałam tylko bergenie z molinią zamienić

Ogród Małej Mi 2017 22:01, 17 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Lotosy pamiętam tylko w Twoim ogrodzie...oczko jest najpiękniejsze na ogrodowisku i rybcie uratowane jak to cieszy...pamiętam jak trzymałam wtedy za nie kciuki

Widać kciuki były bardzo solidnie trzymane Dzięki.

Ogród Małej Mi 2017 21:59, 17 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Twoje rabaty jak pocztówki każdy kadr zachwyca
Fajni goście u Ciebie a Koondziowi i Adrzejowi dziękuję za tyle cudownych kadrów oni to potrafią focić

Nie da się ukryć, ze mają oko do fotografii.. nawet nad swoim ogrodem można wpaść w zachwyt

Ogród Małej Mi 2017 21:56, 17 wrz 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, dziękuję za różyczkę. Piękna jest.
Ty, jak się dorwiesz do ogrodu, to jak kombajn! Wszystko po kolei i do zera. Czyli od razu widać robotę.Jestem pod wrażeniem. Miłego dnia.

Przypomniałam sobie hasło mojego eMa.. jak kazałam mu posprzątać w garażu.
I każdy kto przychodził wpadał w zachwyt nad porządkiem.. .. w końcu porządkiem.
Wieczorkiem stwierdził, że jak on posprzątał to każdy widzi, a jak ja sprzątam to nikt tego nawet nie zauważy....
Tak jest ze mną i ogrodem, jak z moim eMusiem i garażem
Pod brzozę wywaliłam większość zimowitów.. zakwitł tylko jeden.... za to najpiękniejszy... i dlaczego najpiękniejszy wypadł mi na samym końcu w najgorszym miejscu??

Ogród Małej Mi 2017 21:51, 17 wrz 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

Hakone jak wodospad
Z przyjemnością obejrzałam wszystkie fotki ...chociaż tak

Tak, hakonki zachwycają.. a te pod cisem sadzone, a raczej dzielone w 29 października... Bałam się czy przeżyją, a one nie dość że żyją to jeszcze pięknie przybrały na masie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:49, 17 wrz 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

O jaaaa Jaki słodziak,ślicznota
też mi się taki psiak marzy,ale niestety muszę jeszcze troszkę poczekać,aż w końcu zamieszkamy na swoimna razie pozostaje mi mizianie kota

Wrzosowisko znaturalizowane wygląda bajecznie

I nowe maty i pergole wszystko pięknościowe

Dzięki
Koty też fajne, wszystko wskazuje na to, że za niedługo będziemy mieli towarzystwo dla Florka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies