Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:34, 17 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

HAniu, czy to są łany zawilców???? Czegokolwiek by nie były, to są takie, że aż osłupiałam!

Edit: to róża jest....

Ale hortensje rozpoznaję od razu, i powiem Ci, że moje w tym roku dużo słabsze. Przewieszają się jakoś, kwitną słabiej, kwiatostany mają mniejsze i w ogóle takie marne jakieś. Zastanawiam się, bo miały mnóstwo wżerów na liściach (wprawdzie Mazan wykluczył pędraki i rzucił podejrzenie na chrząszcze), ale -wracając do myśli mej-zastanawiam się, czy wrotyczem powinna je podlać, czy jeśli to latające tworzą te wżery, to i tak nic nie pomoże? Już drugi rok z rzędu obserwuje nadżarte liście.
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:22, 17 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
I moje zwierzaki

Dwa śpiące niedźwiedzie

love <3

30 m2 szopki No.....
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:10, 17 wrz 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Ale eleganckie zbiorniki

Dzięki, dzięki Teraz tylko szybki montaż. W jednym miejscu mam zagwozdkę, bo będa za blisko choin kanadyjskich. Chyba muszę zmienić koncepcję nasadzeń w tym miejscu, muszę kawałek ziemi utwardzić pod zbiorniki.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:59, 17 wrz 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
wowwww!
ale zbiorniki!!!
no super

Hehe no fajowe Ładnie wykonane i estetycznie wyglądają
Przymiarka:

Będę musiała trochę roślinek poprzesadzać kawąłek dalej, żeby był łatwy dostęp do kraników.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:37, 17 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)

Tu trochę widać z daleka:

Tu piuropusze

Tu jest przepięknie to super miskant zimotrwały czy jak?
Podmiejski ogródek 14:34, 17 wrz 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
Asiu dołączę do chóru i powiem "wariatka". I mam dylemat moralny czy pisać ci, że ja bym bardziej ciachnęła. Znaczy się niżej. I tak za moment wytworzy przewodnik i zacznie udawadniać ci, kto lepszy

Nie ma problemu, mogę ciąć (choć już raczej na wiosnę), tylko jak utnę jeszcze z wysokości, to i na szerokość powinnam, co?
A nie dam rady ciąć tak daleko od pnia.

czekaj, narysuję Ci:

Czerwone linie pokazują ile jestem w stanie przyciąć z drabiny (a mówię o takiej wysokiej, rozkładanej).
Niebieskie linie pokazują ile bym była w stanie przyciąć stojąc przy pniu.
Trochę mało, co? Wiem, że to żywotne bydle pewnie przeżyje taką operację, ale jak będzie wyglądać? I czy nie będę musiała potem ciąć tej tui co parę lat?

Żółta linia pokazuje drugą tuję, co bym ją chciała skrócić, ale na nią naprawdę nie da się wejść
Podmiejski ogródek 14:13, 17 wrz 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
a tu z kolei - zmian niewiele. nuda, można powiedzieć

27.07

10.08

15.09

A ja zacytuję, bo warto Mój typ to wrześniowe Cudo.
Tajemniczy Ogród 13:55, 17 wrz 2019

Do góry
A jak już pomachałam wszystkim moim chłopakom na do widzenia, usiadłam sobie na schodach o tej 7.20 i widziałam takie światło:

I przed domem, tradycyjnie:
I z drugiej strony:
Tajemniczy Ogród 13:46, 17 wrz 2019

Do góry
Widzisz Asiu, podoba Ci się fragment z dojrzałym roślinami Tam rośnie Palibin cięty w kulę - lat 6, i Toszkowa hakone i śliwy lat 7 Dlatego reszta potrzebuje uruchomienia wyobraźni
A co do śliw - no to Ci powiem, że ja specjalnie rankiem idę obok nich od strony tarasu - to miękkie światło ze wschodu tworzy nierzeczywistą niemal poświatę.
W ogóle - uzmysłowiłam sobie ostatnio, że mnie w ogrodzie wcale najbardziej nie pociągają rośliny, tylko właśnie to światło. I jego przeróżne odmiany, poblaski, łuny, cienie.
Dzisiaj też łapałam przez okno przy robieniu kanapek

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:38, 17 wrz 2019

Do góry
A teraz.... TADAM!!!!

Otwieram kram że zbiornikami na deszczówkę

Taki żart będziemy dzisiaj montować Aż się prosi postawić na każdym niską i szeroką donicę z błyszczę i jakąś trawą wyższą typu rozplenica. Co myślicie?
Moja działka na Dębowym Lesie 13:37, 17 wrz 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dziękuję Wacławie.Oby była długa i piękna ta jesień.I bez szybkich przymrozków.Bo kolory nam uciekną .

Aniu, pięknie i kolorowo u Ciebie. Aż miło. Czy też masz Arabellę? Podobna do mojej.
Ogród Basi 13:31, 17 wrz 2019

Do góry
anpi napisał(a)
A ile razy w sezonie podlewałaś florowitem,ile ?5-10L na krzew?
Ja trochę zaniedbałam .podlałam raz florowitem i raz pokrzywą.Ale moim pewnie już wrosło ph i hortensje nie przyswajają potrzebnych mikroelementów.U mnie poniżej wymienionego pod rośliny podłoża jest jakiś margiel,czy kreda ,coś białego w każdym razie i to raczej nie sprzyja roślinom kwasolubnym.

Aniu, raz w miesiącu starałam się podlewać. Do dużej konewki dodawałam 1/2 szklanki florovitu.
Wiesz Aniu, o nazwę tej hortensji najbardziej mi zależy, podoba mi się bardzo. Zaraz poszukam jej zdjęcie.

O tej myślałam, że Magical Candle.
Pozdrawiam ciepło.
Tajemniczy Ogród 13:31, 17 wrz 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Próbowałam złapać całość tej nieszczęsnej rabaty. Stoję pod sosnami przed domem Proszę chwalić - czy widzicie ten spójny zarys rabaty, tę niebanalną powtarzalność nasadzeń, te wylewające się w kilku miejscach hortensje (mówię o tych wypierdkach, co je posadziłam). Tak, tak, tu potrzebna jest naprawdę duża wyobraźnia

Widzę to prawie nie uruchamiając wyobraźni

Iwonko/Toszko - jak widzisz, Twoja hakone została należycie zaopiekowana

Ten fragment rabaty szczególnie mi się podoba

I widok z drugiej strony - od ogrodu:

Bardzo lubię bordowe liście podświetlone słońcem
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:38, 17 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jaki ładny ten duecik! To Moudry?? Ostatnio w moim ulubionym ogrodniczym widziałam rozplenicę wyższą z kwiatostanami ode mnie, aż stanęłam, była tylko smuklejsza. W głowę zachodzę, co to była za odmiana.
Trzymaj się ciepło! Dobre myśli ślę!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:22, 17 wrz 2019

Do góry
Mariposa napisał(a)

Podzielam Twój zachwyt nad Aspirynką Kwitnie obficie i długo, u mnie ma ok 60 cm wysokości, a to jej pierwszy rok. Kwiatki ma prze-u-ro-cze!

Właśnie, ona naprawdę jest niesamowita, nie widziałam jej na żywo ale na zdjęciach zachwyca. Mój mąz mówi, żeby ją wsadzić zamiast hortki Polar Bear bo te drugie jesienią brzydkie się robią, brązowieją. Kombinuję mocno gdzie by je posadzić na obwódkę są jednak chyba za wysokie, o tutaj myślałam żeby je dac na front zamiast żurawek poszerzając dla nich rabatę o ok. 50 cm:

Podwórkowa rehabilitacja 12:15, 17 wrz 2019

Do góry
Joku napisał(a)
O rany, przeraził mnie twój opis. Z możliwych lokalizacji pozostał betonowy płot na końcu działki.

Jolu świeże fotki. Pogoda u nas wietrzna i pochmurna
ale powojnika widać
Ogród w mieście-ogrodzie 12:13, 17 wrz 2019

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:12, 17 wrz 2019

Do góry
Aaa czyli to łatwa zagadka była

oczywiście Aniu to ta Królowa
Ogród w mieście-ogrodzie 12:12, 17 wrz 2019

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:11, 17 wrz 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
masz molinię ED? chyba ? pokażesz?
mam i bardzo lubię tylko ona według mnie powinna być sadzona na jakimś tle. Ma fajne ciemne kłosy. Nie mam akurat pod ręka w całości , tylko takie ☺️

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies