Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 21:43, 14 lis 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Poranny przymrozek i słonko... dużo słonka... Wszystko aż świeci

/original.JPG[/img]

Cudowne barwy jesieni
czy dobrze zrozumialam że to fortegilla?
Kolorowy ogród na piasku 21:40, 14 lis 2019

Do góry
O, tak wieczory bardzo długie a dni coraz częściej szare. Złota jesień już minęła, wrócę do niej a dzisiaj pokażę gwiazdy listopadowe

Ambrowce i berberysy

czyż to nie egzotyka na tle brązów i szarości

Ogród w Tarnowie 21:35, 14 lis 2019

Do góry

Ogród w Tarnowie 21:29, 14 lis 2019

Do góry
Ciepła pogoda sprawiła że jeszcze trochę kolorowych liści zostało a w ogóle to codzienne zbieranie

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:26, 14 lis 2019

Do góry
Milka napisał(a)

jak się nasiały, tak sobie kwitną

róże w pąkach i rozwinięte

część na zimę skracam

cudne siewki

różę kwitną? szok ale masz długo zapachy i kolory
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:25, 14 lis 2019

Do góry
A dzisiaj zastosowałam się do dawnych zaleceń Asi (makadamia) i przedłużyłam ścieżkę przy tarasie - trochę koślawo tak teraz patrzę, że wyszło - jutro poprawię
Tak było

Tak jest

Przekopałam dwie dodatkowe rabatki po bokach, jutro jadę po obornik i kolejne przekopanie, a potem na wiosnę zakładanie rabat. Podobają mi się takie jak mi kiedyś Asia podpowiadała - łąka kwietna z akcentami pomarańczowymi. podpowiedzcie czy jest tam szansa na coś wyższego przy drabinkach, żeby osłoniło od wiatru? czy za mało miejsca?
Pszczelarnia 21:17, 14 lis 2019

Do góry
Cornus sericea (chyba Kelsey) nie pomarańczowy ale faktycznie kulka naturalna, nigdy od posadzenia nie cięłam, rośnie od 5 lat

EDIT: tych dereni nie zaleca się ciąć drastycznie.

Przedziwny Ogród 21:13, 14 lis 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Kupiłam w lecie krzewik. Przez całe lato miał siwe liście a teraz jest taki... Ma urosnąć do 1,5m wysokości. Problem jest taki, że nie wiem jak się on nazywa. Może ktoś z Was wie?
P. S. Trochę koty go poszarpały.

Te siwe liście trochę nie pasują do mojego typu ale kształt liści przypomina mi parocję - zapytaj Małej Mi to będzie wiedziała albo Aganii albo Sylwii

Masz przepiękne donice i cudna jesień

pozdrawiam
Pachnący różami, malowany bylinami 21:01, 14 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ja niestety nie dopilnowałam tych młodych.

Kobiety maja dużo obowiązków i czasami trudno wszytko ogarnąć.

W tym roku pierwszy raz dereń Causa ma dużo paków kwiatowych. Ale się cieszę, będzie cudny widok.

Dereń jadalny wciąż trzyma liście. Obok młode drzewko pigwy, też ma liście i to zielone

W ogródku emerytki 21:00, 14 lis 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, dzięki w imieniu eMa
Faktycznie, mieszkanka mogą kojarzyć się z hodowlą, ale takie rozwiązanie jest lepsze, niż mieliśmy w ubiegłym roku.
Jest łatwiej utrzymać czystość, nie trzeba robić wygibasów między boksami .
Tak to wyglądało, to była totalna prowizorka, ale nie spodziewaliśmy się wtedy aż tylu jeżyków.

Grażynko ,
Jaki hotel *****
piękny ,
a co najważniejszy przytulny ,
i jeżyki na pewno są szczęśliwe
Pachnący różami, malowany bylinami 20:50, 14 lis 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Przegapiłam ale jestem
Cudne masz łany jeżówkowe i róże. Dorodne aż miło popatrzeć i powzdychać kiedy moje takie krzaki będą.
Ciekawe spostrzeżenie z bodziszkiem kantabryjskim i mrówkami.
U mnie Heritage miała mrowisko w korzeniach, wytępiłam mrówki cynamonem. W tym roku też osiedliły się w Mary Rose. Potwornie osłabiają róże. Muszę pomyśleć nad tym bodziszkiem

Witaj Renatko

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że ten mój pomysł z bodziszkiem wypróbuje więcej osób i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami. O cynamonie nie słyszałam. Może w przyszłym roku wypróbuję.

Ach te marcinki

Ogrodowe kreacje 20:48, 14 lis 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Cebulowe normalnie wiosnę poczuły........ :

Aurelko ,
czy u Ciebie wiosna
Pachnący różami, malowany bylinami 20:40, 14 lis 2019

Do góry
daszum napisał(a)
Łany jeżówek robią wrażenie

Danusiu, ja już nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu. Nas szczęście jest mało nowości w moich ulubionych kolorach. Miejsca zaczyna brakować

Red Baron u mnie bardzo szybko się rozrasta.

Przedziwny Ogród 20:27, 14 lis 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 20:23, 14 lis 2019

Do góry
Fotki z dzisiejszego dnia.....

Początek z ogrodem marzeń:) 20:21, 14 lis 2019

Do góry
Witam serdecznie
może tym razem się uda , i do razu dziękuje koleżankom za wsparcie że nie we właściwym miejscu próbowałam się uruchomić
zatem raz jeszcze wszystkich na tym wspaniałym Ogrodowym Forum Miłośników przyrody. Od 1,5 roku walczę z 35 arami pod Wrocławiem. I powiem szczerze, myślałam że naprawdę jest to łatwiejsze. Myślałam że ogród z bajki zrobię ot tak. Myliłam się . Ogród jest 20 letni zaniedbany ale z miłości utworzony ale zaniedbany. Mieszkam tu 1,5 roku i walczę każdego dnia. Nauczyłam się że trzeba cierpliwie. I przyznać się muszę, że od kilku dni oglądam i czytam Was moi Drodzy i nabrałam ogromnego wigoru do pracy dzięki Wam. Teraz wiem że można wszystko ale cierpliwie. Naprawdę co robicie ze swoimi ogrodami i zmianami łapią za serce. Mam nadzieję że będę mogła liczyć na Wasze ciepło słowo czasami. I nie mogę się doczekać kiedy więcej przeczytam i pooglądam Waszych pięknym zmian w ogrodzie. Ja niestety jak wielu tutaj nie doczekałam się projektu. Wielu nie dojechało , a reszta wyceniła się bardzo drogo. Wiem, że trzeba projekt. Ale na razie walczę sama. Na razie wykarczowałam od płotu około 5m chaszczy. I trochę posadziłam przed domem roślin. I walczę dalej. Pozdrawiam Was wszystkich jeszcze raz bardzo serdecznie. BYŁO

JEST -ale już są zmiany-bo przez te kamienie wyszło grobowisko.

Hortensjowo 20:05, 14 lis 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Jak tu się ładnie zrobiło!

Moim zdaniem, to tam już jest za dużo i trzeba odjąć, a nie dodać.

Te ciemne pęcherznice stamtąd zabrać, a te jasne nieco rozsunąć, żeby sięgały do samego rogu, i przyciąć mocno, żeby zagęścić.

Asia, nie wiem co napisać. Z Twoich ust takie uznanie, to jest coś. Dziękuję.
Jednak to jeszcze nie jest wersja, którą chciałabym zostawić, muszą być tetrisy

Ok, jak tylko będzie jasno, sprawdzę ile tam jest miejsca i rozplanuję zielone pęcherznice.
Tylko muszę jeszcze wsadzić coś obok katalpy - czy lepiej derenia elegantissima czy flaviramea?
O, tu:
B&B czyli betonowa Bawaria 19:57, 14 lis 2019

Do góry
Wsadze na pamiatke co sie dzisiaj stalo.

Bawarka 19:48, 14 lis 2019

Do góry

No i to to jest to miejsce gdzie sie prawie zabilas Kaska!?!? No piekna smierc by byla piekna.
Osiedlowy ogródek 19:48, 14 lis 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)

Renia, po prostu zdjęcie na pocztówkę. Bardzo ładne masz rabaty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies