Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 19:41, 19 wrz 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
przedogródek -ściełam vanilki

Madziu, pięknie masz.
A czemu ścięłaś vanilki, hortensje Vanilki?
Hortensjowo 19:35, 19 wrz 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Posadziłam hakonki aureola w kwietniku.
Zdjęcia zrobione na szybko z kilku stron.

Na razie wyszło mocno limonkowo. Cisy muszą się zawziąć i złamać limonkowość

Już jest pięknie a będzie cudnie.
Wzgórze chaosu 19:29, 19 wrz 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Szybkie pytanie Co sadzić pod rodkami? Miejsca tam niewiele. Ostatnia koncepcja to carex Silver Sceptre, aby nieco rozjaśnił ten cienisty kącik. Pod limkami jest funkia guacamole.
I ścieżka: zostawić klepisko czy położyć np. płaskie, nieregularne kamienie i obsadzić karmnikiem ościstym. Nie wyjdą przypadkiem za pstrokate placki? A może lepiej grys, aby ujednolicił i ożywił tę krótką ścieżkę.

Będę śledził odpowiedzi bo mam podobny dylemat
Ogród z wilkiem zamkn. 19:26, 19 wrz 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

jeszcze kilka znalazłam z nowych fotek

Pięknie w kazdym calu.A jaki porządeczek wzorowy.
Trawy do pozazdroszczenia.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:22, 19 wrz 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ewuniu a co bys powiedziala na temag trawy the beatles czy jakos tak lubisz ja czy nie

Kasiu, polecam Beatles, są świetne W jednych miejscach rosną mi ładnie kępowo a w innych się rozłażą i zależy to od gleby. W lekkich się rozłogowo rozchodzi i nie trzyma ładnej zwartej kępy a w ciężkich glebach są ładne zwarte kępy.

Ogród bez reguł 19:18, 19 wrz 2019

Do góry
Dereń kousa odm. chińska dla Mrokasi

Sama widzisz, Kasiu, że szału nie ma. Mierzy sobie w tej chwili jegomość 1m. Ma dojść finalnie do 4-5m. Miejscówkę mu wymyśliłam, ale z realizacją krucho, bo nie wyrabiam czasowo, a w robocie jestem sama i lecę na pysk .
Zdjęcia też niczego nie urywają , bo dziś w ogóle ciężko było cokolwiek sfocić, bo wiatr pi...dzi niemiłosiernie, prawie wszystkie zdjęcia nieostre...
Ogród bez reguł 19:08, 19 wrz 2019

Do góry

Mam i ja! dzisiaj przyszły. Toszka, buziak
Pamiętajcie o ogrodach 18:47, 19 wrz 2019

Do góry
Bardzo dziękuję
Tak, Ewo widziałem szczególnie podobają mi się te kolumny trzcinników muszę coś odgapić ale już od dłuższego czasu myślę o tych trzcinnikach i o śmiałku darniowym.

Pada

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:46, 19 wrz 2019

Do góry
Dzien dobry, czy ktoś mógłby mi podpowiedziec, jak podsadzic drzewka? Śliwa wiśniowa pissardi i katalpy nana.

Śliwa wisniowa pissardi posadzona w rogu, za nią 2 hortensje bukietowe Sundae Fraise, które były tam jeszcze zanim stanęło drzewko. Dokupiłam miskanta Morning Light i hortensję bukietową Vanilla Fraise. Miskanta chciałam posadzić w miejscu tych 2 hortensji, a Vanilla Fraise i 2 Sundae Fraise posadzić przed drzewkiem. Tylko czy te 3 hortensje przed drzewkiem to nie za gęsto? Czy posadzić może tylko Vanilla Fraise? Wtedy jednak drzewko od strony ogrodzenia jest nadal „gołe”. Czy to tylko kwestia czasu i kiedy Vanilla się rozrośnie będzie ładnie osłaniać pień drzewka od dołu?

Wzdłuż ogrodzenia posadzone sa jeszcze 3 katalpy nana - tutaj w ogóle nie mam pomysłu, a między nimi hortensja bukietowa Bobo.
Pamiętajcie o ogrodach 18:01, 19 wrz 2019

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 18:00, 19 wrz 2019

Do góry
i dalej trawy

Pamiętajcie o ogrodach 17:59, 19 wrz 2019

Do góry
U mnie dziś zimno i co chwilę pada ale mam nadzieję, że jeszcze wróci babiego lata smak.

W samym słońcu 17:53, 19 wrz 2019

Do góry
Tak sobie wymyśłiłam, że tu mogłaby powstać rabata. Wcześniej myślałam, że mogłaby być spora- na całą szerokośc tarasu (4 m z tym,że przy domu będzie chodnik), ale teraz tak myślę,ze ta rabata może by wystarczyła tylko do miesca włączenia drzewk?które tam rosną ( czyli miałaby ze 2 m szerokości[] ( dwie sztuki
Moja działka na Dębowym Lesie 17:37, 19 wrz 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Hortki z ostatnich zdjęć są bukietowe, Anabelle nie ma na zadnym z nich
pięknie, jesiennie pozdrawiam!

Tak, tak wiem.
Moja bidna , nijak Anabelle pokazałam ciut wyżej.
Na razie jeszcze w miarę jest ładnie.Jesiennie się nam robi i chłodno.Chociaż słoneczko jest .Ale i chmurki są .

Pigwy dojrzewają i rośna jeszcze I dyńki też
W samym słońcu 17:35, 19 wrz 2019

Do góry
PRzy okazji jeżówki, ciekawe kwiaty mają

i barobessa
Wszystkiego po trochu 17:23, 19 wrz 2019

Do góry
Zachwyciły mnie dzisiaj barwy mojej ukochanej hortensji ogrodowej w popołudniowym słońcu, musiałam porobić jej zdjęcia i się z Wami podzielić nimi

A tak wygląda w miejscu cienistym, to ta na dalszym planie, na pierwszym jest You and me

Moja działka na Dębowym Lesie 17:22, 19 wrz 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Aniu, czy piszesz o tej hortensji ze zdjęć? Jeżeli tak, to nie jest to Anabel.

Pięknie masz w ogrodzie o tej porze. Królują chyba dalie

Nie Ewo, pisałam o mojej marnej Anabellce.
A te hortki na zdjęciu to Limka i Vanilka
O taka bida z niej.W całości nie chce

mi się jej robić zdjęcia.Bo ładności to to nie ma.
I chyba ją przesadzę na wiosnę w inne miejsce.A tam dam jaką bukietówkę.A może Bobo.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:22, 19 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
A teraz.... TADAM!!!!

Otwieram kram że zbiornikami na deszczówkę

Taki żart będziemy dzisiaj montować Aż się prosi postawić na każdym niską i szeroką donicę z błyszczę i jakąś trawą wyższą typu rozplenica. Co myślicie?

Fantastyczne widziałam na Gardenii przeróżne formy i kolory ale ceny powalały! deszczówka fajna sprawa
Czy mogę prosić o cenę na priv?
Przerabianie ogródka pod swój gust 17:21, 19 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Bardzo ładne poidełko Takie było gotowe,czy sama je skonstruowałaś?Bo jego noga to chyba jest dostępna jako betonowa tralka.
Pięknie u Ciebie zaczyna się jesień...paprocie ,trawy nabierają cudnych kolorków
A tego łysego ślimorka to bym jak najszybciej wyprowadziła z ogrodu,bo hosty w niebezpieczeństwie i nie tylko
Ptasi gaj 17:19, 19 wrz 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Przecudowny ogród ,
Piękny , przemyslany ,

Pozwól ,ze wrócę do 1 stronki i będę się nim delektować ,

... i wiele pomysłów chciałaby reaplikować do swojego ogródeczka

Aniu dziękuję że ci się podoba

Przyjechałam coś porobić a tu na ulewę trafiłam i pewnie guzik z tej roboty i też się ochłodziło może jutro podziałami.
A to fotki przed opadami.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies