delikatnie różowieje obok niej mam posadzone w tym roku kolejne limki, kupione u Szmita z taką samą etykietą jak u Agnieszki
według mnie przypominaja tą z ubiegłego roku czyli może faktycznie jest tak że pierwszego roku jest taka sobie?
poczytałam u Wieloszki o limkach... pisałam u niej o swojej teorii, tzn wydaje mi się, że pierwszego roku limki wyglądają dziwnie (?) ale z góry dodaje fachowcem nie jestem . W ubieglym roku kupiłam jedną limkę, na początku września wyglądała tak:
czyli taka właśnie brązowo-różowa. dzisiaj ta sama wygląda tak:
A u mnie już kwitną czwarty miesiąc (mam w kolorze różowym) - ale obrywam cały czas to co przekwitnie i raz na jakiś czas przycinam te łodygi po kwiatach. I wcale ich nie nawoziłam
Neska w ubiegłym roku pienne miały jakiegoś grzyba, obrywałam, obcinałam, pryskałam one odbijały a w tym roku pomimo deszczy (tfutfutfu) nic się nie dzieje
to pokaże jeszcze swoje angielki graham thomas pilgrim pachnie obłędnie, chyba dokupie jeszcze jedną, bo dokończylam rabate i wejdzie mi jeszcze jedna sztuka golden celebration
słowem wyjaśnienia. po lewej stronie serba brakuje dwóch hortensji i 2 rh, przed rh dosadzę chyba jeszcze carexy takie jak stoją na próbę postawione. Na placyku gdzie teraz stoji piaskownica będzie w przyszłym roku pergola i stół. Wokół posiana jest już trawka, za ecobordai będzie kora i żwirek.
ech, nie chcialabym by zabrzmiało banalnie, ale trudno jest pięknie... ależ mi się podoba taki porządek, równiutku poprostu ślicznie i te zdjecia z perspektywy. Tylko pozazdrościć. Niesamowicie wyglądają wiśnie w towarzystwie. Co do limek to powiem że nie wiem ale ja kupilam wiosną 12 limek u Szmitów miały identyczne etykiety, posadziłam w dwóch miejscach i te które są pod oknem (5szt) wyglądają jak limki, natomiast te które są posadzonę pod thujami zauważyłam że się przebarwiają delikatnie na różowe i tera pytanie czy to możliwe że są tez pomylone, czy przebarwiaja sę ze wzgledu na miejsce? aaaa i wydaje mi sie że linka kórą kupiłam w ubieglym roku też szybko sie przebarwiła na różowo a później zbrązowiała. To tylko moja teoria, ale może limki w pierwszym roku tak mają?