Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:15, 13 sie 2012

Do góry
poczytałam u Wieloszki o limkach... pisałam u niej o swojej teorii, tzn wydaje mi się, że pierwszego roku limki wyglądają dziwnie (?) ale z góry dodaje fachowcem nie jestem . W ubieglym roku kupiłam jedną limkę, na początku września wyglądała tak:

czyli taka właśnie brązowo-różowa.
dzisiaj ta sama wygląda tak:

Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:53, 13 sie 2012

Do góry
daje rękę, że Marzena się nie podda buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:07, 13 sie 2012

Do góry
Kochani, żeby nie nabijać stronek, podziękuję wam wszystkim w tym poście, za życzliwe i serdeczne

wypowiedzi, dawkę humoru i zabawy, za to, że jak mnie nie ma, jednak zaglądacie

Danusi, Elizie, Eli/Ell, Bogdzi/Bożence, GabiK, Alinak, Evchen/Ewie, Marcie/Martek, Lenie, Ani/asc,

Małgosi/malgocha1960, Agnieszce/AgnieszkaBK, Marzence/Marzena2007 - nażywo ogród jest jeszcze

wspanialszy, Weronice/przetacznik, Izie/Konstancji30 - nie potrzeba tobie żadnych lekcji, Madzi/Noemi, Pszczółce

Ewie, Dianie, Vivie, Agnieszce/grupa trzy.., Adze/anieszka, Joli/jotce, Robertowi/Klamber, Zbysiowi,

Krysi/krys, Ani/monteverde, Kasi/KasiaWB, Sylwi/syllwia, Aldonce/aldonaz, Julicie/JulkAD,

Ani/ana_art, Ani/an_tre, i pozdrawiam Wiesię, bo mogła nas uwiecznić w dobrych nastrojach w tym

wyjątkowym ogrodzie

i oczywiście Witka i Grzesia, ale chłopakom tylko machałam i dwa słówka powiedziałąm

i element, który mnie zachwycił, Danusia umie wyszperać super cacuszka

Letnie skrzynki balkonowe i donice 23:58, 12 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
czy te białe goździki długo kwitną?

A u mnie już kwitną czwarty miesiąc (mam w kolorze różowym) - ale obrywam cały czas to co przekwitnie i raz na jakiś czas przycinam te łodygi po kwiatach. I wcale ich nie nawoziłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:35, 12 sie 2012

Do góry
Neska w ubiegłym roku pienne miały jakiegoś grzyba, obrywałam, obcinałam, pryskałam one odbijały a w tym roku pomimo deszczy (tfutfutfu) nic się nie dzieje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:25, 12 sie 2012

Do góry
to pokaże jeszcze swoje angielki
graham thomas

pilgrim pachnie obłędnie, chyba dokupie jeszcze jedną, bo dokończylam rabate i wejdzie mi jeszcze jedna sztuka

golden celebration
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:18, 12 sie 2012

Do góry
Reni, Neska, Wieloszko Dziękuję, takie słowa dopingują a jest jeszcze TYLE do zrobienia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 12 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

nie, nie w gazonach. Ponieżej gazonów, zaraz za żurawkami.

Aaaa - ekran z cisów
dokładnie tak jak mówi Sebek
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:14, 12 sie 2012

Do góry
a ja w explorerze. mój syn mówi że to dziadoska przeglądarka ale ja ją lubie z sentymentu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:10, 12 sie 2012

Do góry
jutro pokaże moje limki które rosną w dwóch różnych miejscach i wyglądają różnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 12 sie 2012

Do góry
pokaże Wam jeszcze dzisiejszą robotę

i po zasypaniu korą

robimy na raty i rurki rozłożyliśmy jeszcze dzisiaj na innej rabacie, jutro pokażę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:03, 12 sie 2012

Do góry
Ja robie dokładnie jak Iza z IE
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 12 sie 2012

Do góry
słowem wyjaśnienia. po lewej stronie serba brakuje dwóch hortensji i 2 rh, przed rh dosadzę chyba jeszcze carexy takie jak stoją na próbę postawione. Na placyku gdzie teraz stoji piaskownica będzie w przyszłym roku pergola i stół. Wokół posiana jest już trawka, za ecobordai będzie kora i żwirek.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:57, 12 sie 2012

Do góry
obiecane fotki z wczorajszej roboty.
Nie zwracajcie uwagi na bałagan, brudną kostkę, porozżucane zabawki, taczki itp

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:46, 12 sie 2012

Do góry
ech, nie chcialabym by zabrzmiało banalnie, ale trudno jest pięknie... ależ mi się podoba taki porządek, równiutku poprostu ślicznie i te zdjecia z perspektywy. Tylko pozazdrościć. Niesamowicie wyglądają wiśnie w towarzystwie. Co do limek to powiem że nie wiem ale ja kupilam wiosną 12 limek u Szmitów miały identyczne etykiety, posadziłam w dwóch miejscach i te które są pod oknem (5szt) wyglądają jak limki, natomiast te które są posadzonę pod thujami zauważyłam że się przebarwiają delikatnie na różowe i tera pytanie czy to możliwe że są tez pomylone, czy przebarwiaja sę ze wzgledu na miejsce? aaaa i wydaje mi sie że linka kórą kupiłam w ubieglym roku też szybko sie przebarwiła na różowo a później zbrązowiała. To tylko moja teoria, ale może limki w pierwszym roku tak mają?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:05, 12 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu no piekne zmiany w ogrodzie , żurawki pięknie wyglądają gdzie kupowałaś widzialam, że sadzonki b. ładne pozdrawiam

Dziękuję
żurawki z netu, http://allegro.pl/show_item.php?item=2508368261#tabsAnchor wcześniej kupowałam u nich macierzankę, wszystko bardzo ładne. Wiosną kupowałam georgie u Szmitów po 8zl, teraz było kilka sztuk po 15zł...

kiedyś kupowałam u nich nasiona egzotycznych roślin, ale w tej chwili widzę, że bardzo poprawili się z ofertą, no i faktycznie sadzonki maja ładne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:59, 11 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a potem zajełam się tym miejscem, posadziliśmy serba, wytyczyłam linię trawnika ecobordami, dosadzilam żurawki, poprawiłam ziemię, posialiśmy trawe i już było ciemno...więcej zdjęć nie dało się zrobić

Ana, bomba!! To miejsce zmienia się nie do poznania Biesemowity efekt dają plamy koloru z żurawek...i serb z hortensjami...wyglada bardzo elegancko!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:22, 11 sie 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)

a potem zajełam się tym miejscem, posadziliśmy serba, wytyczyłam linię trawnika ecobordami, dosadzilam żurawki, poprawiłam ziemię, posialiśmy trawe i już było ciemno...więcej zdjęć nie dało się zrobić

Żurawki biją po oczach, ślicznie!!!
heheh dzisiaj się śmiałam, że z tyłu domu to u mnie tylko żurawki....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:20, 11 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu no piekne zmiany w ogrodzie , żurawki pięknie wyglądają gdzie kupowałaś widzialam, że sadzonki b. ładne pozdrawiam

Dziękuję
żurawki z netu, http://allegro.pl/show_item.php?item=2508368261#tabsAnchor wcześniej kupowałam u nich macierzankę, wszystko bardzo ładne. Wiosną kupowałam georgie u Szmitów po 8zl, teraz było kilka sztuk po 15zł...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 11 sie 2012

Do góry
Serb wsadzony fotka jest robiona w południe fot później nie robiłam, a jak skończyliśmy to było ciemno Jutro zrobie zdjęcia. Ta rabat taka niby skonczona ale nie skończona. Chciałam dokupić dzisiaj 2 RH ale nie było takich w ogrodniczym ani 2 hortensji ani carexów...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies