Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

anna_studio 21:22, 12 sie 2012

Nie, trzeba dotrzeć do właściciela patentu i jemu zgłosić nadużycie...oszustwo. On ma swoje prawa,ale my jako klienci też....wykopywanie na saaaaaaaamym końcu.
kwiatholandii 21:35, 12 sie 2012

Fajnie, że nowe fotki są. Stęskniłam się za Tobą tutaj. Pięknie u Ciebie. Muszę kiedyś zobaczyć to na żywo Mój M nie mógł uwieżyć, że te piękne bukszpany są z tego roku. Życzę Ci zdrówka i cieszę się że kule się podobają
Madzenka 21:43, 12 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Aniu, moje też wciąż z etykietami rosną... Paragon nawet mam! Tak się zastanaiwałam nad reklamacją, ale jak to rozwiązać technicznie? Wykopać 5szt.do doniczek i zawieźć do sklepu? A jak nie uznają reklamacji, a w tym czasie roślinki padną w tych doniczkach?

Ja bym tak zrobiła tzn reklamacja , bo jak nie to ich na forum obsamrujemy
ana_art 21:46, 12 sie 2012

ech, nie chcialabym by zabrzmiało banalnie, ale trudno jest pięknie... ależ mi się podoba taki porządek, równiutku poprostu ślicznie i te zdjecia z perspektywy. Tylko pozazdrościć. Niesamowicie wyglądają wiśnie w towarzystwie. Co do limek to powiem że nie wiem ale ja kupilam wiosną 12 limek u Szmitów miały identyczne etykiety, posadziłam w dwóch miejscach i te które są pod oknem (5szt) wyglądają jak limki, natomiast te które są posadzonę pod thujami zauważyłam że się przebarwiają delikatnie na różowe i tera pytanie czy to możliwe że są tez pomylone, czy przebarwiaja sę ze wzgledu na miejsce? aaaa i wydaje mi sie że linka kórą kupiłam w ubieglym roku też szybko sie przebarwiła na różowo a później zbrązowiała. To tylko moja teoria, ale może limki w pierwszym roku tak mają?
Madzenka 21:47, 12 sie 2012

Aguś nic nie mogę wkleić. nic mi nie działa... A tyle fot natrzaskałam.....
GabiK 22:07, 12 sie 2012

Aga, moje limki też różowieją lekko, są z dwóch różnych miejsc i wyglądają tak samo obie.
ana_art 22:10, 12 sie 2012

jutro pokaże moje limki które rosną w dwóch różnych miejscach i wyglądają różnie
monteverde 22:39, 12 sie 2012

Ja bym reklamowała te limki, najpierw na maila ze zdjęciami, bo oni specjalnie tak sprzedają uważając, że ludzie i tak się nie znają, wracaj do zdrowia Wieloszka, pozdrawiam
arcobaleno 23:19, 12 sie 2012

Po pierwsze - ogród jak spod igły - normalnie kompleksów można się nabawić ! Pieknie!

Po drugie - z tymi hortensjami to straszycie - moje Lime też się przebarwiają na różowo a mam je dopiero pierwszy rok i teraz nie wiem - mają się przebarwiać, czy nie?

Te Twoje na pewno nie są Pink Diamond - mam ją i ona ma inne kwiatostany - więcej kwiatów płodnych (tych niepozornych kuleczek) - o nawet mam zdjęcie z dzisiaj:

Najpierw jest biała - potem przebarwia się na ciemny róż...

Natomiast moje Lime (o ile nimi są) najpierw są właśnie zielonkawe a potem przebarwiają się bardzo delikatnie na różowo i mają zdecydowaną przewagę płonnych kwiatów

Daj znać jak trzeba to usunę zdjecia.
Madzenka 06:57, 13 sie 2012

Może kolor przebarwiania zależy od kwasowości gleby i jej wilgotności ???