To Anitko przydarzyło mi się w 2013r. Wbiły mi się 2 nasiona w błonę, ból wyciągania i po, wiem co przeżyłaś.
Ja wycinam kotki, nie chcę powtórki dla siebie i dla psów.
Własnie sobie dzisiaj wymyśliłam patrząc na zdjęcia moich skrzyni na truskawki i maliny, że strasznie razi mnie ten obecny kolor i czas na zmianę. Wybrałam sobie ciemny szary, chyba będzie lepiej pasował do otoczenia
Ja myślicie?
Poppy, widziałam Twojego oczara - oj, będzie się działo zimą Zapączkowany aż miło! I piękne szałwie - u mnie już wykopane, sadzonki zrobione i spróbuję jeszcze przezimować roślinę mateczną - bo zakochana w niej jestem
Zdjęcie już nieaktualne, niestety, sprzed miesiąca
W przyszłym sezonie zamierzam „zaprosić” brzozy już bezpośrednio do nas. Mam w planie zrobić rabatę brzozowa już bezpośrednio w naszym ogrodzie. Na zdjęciu poniżej w okolicach żółtej skrzynki
Moje jeszcze sie nie sieja. Za to ostrogowce mam wszedzie Laurowisnie sa tu 3 lata i bardzo szybko urosly. W przyszlym roku w koncu bede mogla je rowno przyciac.
Uwielbiam tawulki i wiosna i jesienia.Slabe swiatlo jest i zdjecie nie oddaje wogole ich zoltego koloru, swieca bardzo.
Kiedy ja się takich doczekam. U mnie słabiutko rosną już się z tym pogodziłam. Mam tylko jedną która ładnie rośnie posadziłam 3 szt jedna się ostała.
Kupiłam jesienią maleństwa w Albamarze tak aby paczka na pusto z rosi nie przyszla. Muszę je okryć aby nie zmarzły. Red baron już wszędzie brązowe. Tak sobie teraz myślę trawy zielone przybierają piękny kolor jesienią a Red wchodzi w byle jaki brąz.
Miluś możesz ciąć nawet tuje 10 m jeżeli ci przeszkadzają nic im nie będzie. Przewodnik przytniesz one boczne wypuszcza i będą pięknie rosły. Moje po 3 latach pół metra przyrosły.
Kiedyś w ogóle nie cięto iglaków utarło się że i iglaków się nie tnie sobie rosły samopas.
W Powsinie rosną tuje po 20 metrów.
W zeszłym roku chciałam zapleść rozplenice to nie dla mnie za duże trzeba zrobić kilka warkoczy. A nigdy w tym okresie nie ma czasu bo dzieje się naraz aby nie przyszedł mróz, aby deszcz nie popadało. Za duży areał na zabawy.
A wiesz, że mam to zdjęcie zapisane w folderze z inspiracjami? Tylko jakoś zupełnie nie pomyślałam o brzozach w tamtym miejscu. Ale rzeczywiście pasowały by tam. Muszę to sobie rozrysować i przemyśleć. Dzięki!