Nasienniki clematisów w zimie cudnie wyglądają
zakwitła kolejna prymula, zaskoczyła mnie bo to z tych o duzych kwiatach, a zawsze później mi kwitły
ptaszki się karmią chętnie
Aniu możesz wysiać do jednego pojemniczka ale później i tak musisz popikować także lepiej i wygodniej wysiewać np.do szklarenki po dwa nasionka do każdego (otworku przedziałka jak to się nazywa ?)
Do tego o
Ewuś ogólnie to wszystkie byliny możemy tak wcześnie wyprowadzić
U mnie to były min przetaczniki, szałwia omszona , odętka (która właśnie teraz kwitnie) hosty -ale te to akurat dla bardzo cierpliwych wysiewałam w październiku 2018 a latem osiągnęły gigantyczne rozmiary około 3cm
tu je widać między tiarellą a brunnerą
Witam wszystkich potencjalnych podglądaczy ogrodów. tak na szybko zrobiłam plan całej działki. Trochę taki niewyraźny ale potem wszystko opisze i zobrazuje fotami.
Witaj Asiu w Nowy Roku!
ciemiernik mam 2.Jeden w pełni kwitnie. A drugi powolutku, pomalutku się rozkręca.
No tak skąpi nam ta zima śniegu i mrozów.
Każdy rok, każdy sezon jest inny, nieprzewidywalny.
ale i każdy Nowy rok niesie nowe nadzieje , nowe plany, nowe marzenia, nowe zakupy , nowe prace.
Ale nich tak będzie !
Niech będzie dla nas wszystkich ogrodomaniaków rokiem udanym, po prostu bardzo dobrym rokiem!
Elu bardzo dziękuję
Styczniowy ogród w tym roku jest może mało zimowy. Ale jest, jaki jest..
Hortensje kocham.
Ja nie bałam w ogóle zainteresowana trawami, A dopiero od 2 lat zaczynam je zapraszać do swojego ogrodu.
Czasami, nie wszystkie rośliny od razy łapią za serce
Powoli zaczyna się szaleństwo z wysiewami , ja też zrobiłam pierwsze zakupy nasionkowe, więc powodowana tymże szaleństwem, jak i dyskusją u Danusi o ekologii, plastiku, itp. - zrobiłam pierwszą porcję etykiet z pojemników po jogurtach
Później będę takie kubki wykorzystywać do pikowania siewek i przesadzania.
Witaj Violu!
A jak tam masz śnieg ??
Mój pierwszy znikł. A teraz od 2 dni mam maleńki.
Ale jest ponownie.
Bez śniegu inaczej, dziwnie i z tą pogoda i temperaturami, jak nie styczeń .a raczej przełom lutego i Marca.
Bardzo dziękuję , niech ten Nowy 2020 ro będzie dla nas wszystkich udany