Aniu i Agatko - pomimo trochę wyższych cen , też się przekonuję do sieciowych sklepów. Była niedogodność taka z begoniami , że w 6-paku były wymieszane kolory (biały , różowy , czerwony). Ale Polak potrafi i dałem z tym problemem szybko radę.
Irenko - tylko malutkich zmian dokonałem i praktycznie zostało tak jak ustawione.
Oj dała zima popalić. Magnolia ma tylko 2 kwiaty rozwinięte i 2 pąki.
Krysia robi przegląd - a może jeszcze coś zakwitnie ?
Kupiłem na próbę 1 szt trawy Kłosówka ( Holcus Mollis Variegata ) . Może kilka wsadzę na nową rabatę dla rozjaśnienia ? Danusia też ma takie i ciekawe czy posadzi tam gdzie robiła przymiarkę.
Tymczasem ma towarzystwo petunii.
Dziekuję Irenko! Ze szczerego serca darowane, to nie mają wyjścia - muszą ładnie rosnąć ! Magnolia ma duże listki, a RH duże pąki, ale jeszcze nie kwitnie. Begonie mają takie zbrązowiałe końcówki liści- czy to z powodu zeszłotygodniowych upałów? Podlewałam je codziennie...
Jak rh zakwitnie, to na 100% będzie fotka
Agnieszko, bardzo ładnie wkomponowałaś nowe rośliny magnolia jak widzę ma spore listki a czy rh juz kwitnie?
coraz łądniej u ciebie, a twój klonik śliczny perukowca też nie tnę, bo jego kwiatostan jest boski
Marzenko, ta biała roślina pzrepiękna, koniecznie niech ktoś rozszyfruje
a napisz coś o swojej metasekwojii, ile ma lat?
Irenko, no właśnie czekam... może ktoś zna tę rośline...
a metasekwoja... ma ok. 8 lat, rosnie sobie bezproblemowo, zadnych zabiegów przy niej nie wykonuję...
tak wyglada dzisiaj ... już ma sporo zielonych lisci ( ładnie przebarwiają się jesienią i są zrzucane przed zimą), a między sosną a jodłą koreańska kończy kwitnienie magnolia Nigra...
o to długo poczekam jak moja już taki pień będzie miała
obiecane zdjecie z seslerią. Na końcu są 2 bukszpany, jeszcze małe, wiec na efekt trzeba poczekać. Ale i tak lubię tę rabatę, nawet teraz, z tymczasowymi ramkami z desek.
Irenko a gdzie rośnie w ogrodzie botanicznym magnolia parasolowata? Szukalam jej wszędzie i nie zanalazłam. Wprawdzie rosło jedno piękne drzewo przy stawie w okolicach tych monumentalnych cisów, liście miało jak magnolia i kulistą kornę ale tabliczki nie znalazłam. ...
Marzenko, ta biała roślina pzrepiękna, koniecznie niech ktoś rozszyfruje
a napisz coś o swojej metasekwojii, ile ma lat?
Irenko, no właśnie czekam... może ktoś zna tę rośline...
a metasekwoja... ma ok. 8 lat, rosnie sobie bezproblemowo, zadnych zabiegów przy niej nie wykonuję...
tak wyglada dzisiaj ... już ma sporo zielonych lisci ( ładnie przebarwiają się jesienią i są zrzucane przed zimą), a między sosną a jodłą koreańska kończy kwitnienie magnolia Nigra...
Witajcie,dzisiaj w końcu trochę popadało,ale od razu zrobiło się zimniej.Zaczyna coraz więcej roslin kwitnąć,ale wychodzi też więcej strat po zimie.Poszedł piękny ligustr,irgi sztuk 4,magnolia,rutewka i wiele innych,nie wspomnę o żonkilach.
Przy okazji cyknęłam kilak fotek...wszystko z komórki, dlatego jakość kiepska, aparaty pojechały w teren z M.
Magnolia
Nowa rabata z rh, czytaj przerobiona stara rabata, a raczej jej fragmencik 9z przodu zadołowane azalie, czekają na nową rabatę..
Kalina Eskimo..pierwszy rok zakwitła, bo do tej pory zawsze przemarzała..... w tym roku jej już niczym nie przykryłam z myslą niech zmarznie na amen..... złosliwa bestyja