Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

Wieloszka 12:03, 13 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Aguś ma rację, u was wszystkie jakoś taniej

Irenko, a czytałaś wcześniej jaki mają wybór w trawkach? I jeszcze narzekają A u nas taki duży producent Byliny Świerk z dolnośląskiej ziemi, a trudniej kupić niż w W-wie...
Pszczelarnia 13:35, 13 cze 2012

Piękne kolory. Fajnie, że nie stracił żurawkowego charakteru.
KasiaWB 13:44, 13 cze 2012

Dzisiaj na spokojnie przeczytałam sobie całą relację z rewolucji od samego początku już dotychczasowy efekt jest wspaniały niesamowite zmiany trudno mi nawet powiedzieć, który fragment podoba mi się najbardziej bo wszystkie są fajne placyku żwirowego przy ścianie wodnej i lustrze zazdroszczę takie coś mi się marzy, ale to pieśń przyszłości GabiK ale będziesz miała bajecznie z przyjemnością będę dalej zaglądać i podziwiać
Pozdrawiam
GabiK 13:45, 13 cze 2012

Ewciu, żurawki to dopiero będą. Właśnie jedna paczka doszła, druga w drodze i robimy z Danusią żurawkowe pole. Cały kwadrat w prawym rogu czeka.
GabiK 13:46, 13 cze 2012

Kasiu, to jest tak mały ogródek, że wszystkie widoki muszą być fajne i to przez większość roku. Nie ma gdzie uciec, przed gorszymi fragmentami. Dlatego tyle żurawek i traw i żywopłot, żeby przy hortensjach nie było łyso.
agata_chrosc... 13:49, 13 cze 2012

A ja muszę płacić po 4 euro za takie maluszki co to cztery listki mają Szkoda, że nie wiadomo jaka to trawa - idealnie by mi pasowała.
gooseberry 14:16, 13 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Magnolio a po ile ma te żurawki?

Citronelle po 8.5, Toffi po 5, czerwonych w tym roku nie kupowałam więc nie wiem, ale Citronelle ma najdrożej, więc poniżej 8.5.

8,5 za citronelle to dla Was drogo? No rozpuściłyście się moje drogie ! U nas po 12zł, a jak trafiłam po 10zł (właśnie z Byliny Świerk) to od razu brałam...

oj... u nas po 15 zł...
GabiK 14:18, 13 cze 2012

Magnolia nigdzie nie napisała, że 8,5 to drogo, tylko że Citronelle są najdroższe u tej Pani, czyli reszta jest nie wie za ile, ale tańsza.
8,5 to bardzo dobra cena.
Gardenarium 14:28, 13 cze 2012

waska napisał(a)
ogladalam i cały czas się zastanawialam jak Danusia to robi że potrafi tak ułożyć rośliny że szok. każda wygląda jakby tam było jej miejsce i nigdzie indziej. Danusiu masz talent,intuicję,wyczucie,smak,elegancję no mogłabym tak wymienić cały czas

ogród naprawdę się zmienił optyczne

bardzo jestem ciekawa gdzie dacie ta paprotke bo ja muszę na dniach przesadzic swoją. jest w miejscu niebezpiecznym tzn obok parkingu na zabawki syna.

Mam już plan na paprotkę, a bierze się on z inspiracji w ogrodach angielskich i jednego zdjęcia, które mocno mi zapadło w pamięci. Mam nadzieję, że uda się tak właśnie ustawić rośliny. Zdjęcia poszukam, mam nadzieję, że znajdę.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:29, 13 cze 2012

GabiK napisał(a)
Magnolio, dzięki za namiar, nie znałam tej szkółki. Nie byłyśmy tam z Danusią. Ale teraz to już za późno, wszystko zamówione.
Traw nam chyba też nie zabraknie.

Agatko, nie wiem, co to za trawa. Nie była podpisana. Zresztą z tymi nazwami to bardzo rożnie bywa. Np. w tej szkółce, gdzie było dużo traw (co Anula pokazywała) carexy były podpisane jako molinia.

Gabiku, znam to miejsce, a nie byłyśmy, bo moja przyjaciólka była i powiedziała że wszystko jej prawie wymarzło

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies