Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

waska 09:07, 13 cze 2012

ogladalam i cały czas się zastanawialam jak Danusia to robi że potrafi tak ułożyć rośliny że szok. każda wygląda jakby tam było jej miejsce i nigdzie indziej. Danusiu masz talent,intuicję,wyczucie,smak,elegancję no mogłabym tak wymienić cały czas

ogród naprawdę się zmienił optyczne

bardzo jestem ciekawa gdzie dacie ta paprotke bo ja muszę na dniach przesadzic swoją. jest w miejscu niebezpiecznym tzn obok parkingu na zabawki syna.

GabiK 09:08, 13 cze 2012

Marzenko, było trochę łatwiej z przesadzaniem, bo wszystkie rośliny zeszłoroczne, nic nie miało wielkich korzeni. Poza tym przez tę glinę ciężko im było się przebijać. Np. tuje, mimo, że duże miały małe bryły i płytko korzenie.
Po takim posadzeniu jak teraz, w takiej ziemi, to za rok ruszyć by się nie dało.

Wczoraj była piękna pogoda, a dzisiaj od rana leje mocno. A ja w trakcie meczu podlewałam rośliny w doniczkach i te do oddania, wystawione przed dom.
Dobrze, że ramę na lustro zdążyłam pomalować.

Zaraz pogonię sklepy internetowe, żeby mi wysłały brakujące żurawki. Szkoda, że w zeszłym tygodniu ich nie zamówiłam.

Evchen 09:08, 13 cze 2012

Ależ tempo! Gabiku - gratulacje z powodu 100 stron A mam przeczucie, że niebawem gratulować będziemy 200setki
Gabiku, a mogłabyś polecić jakiś rzetelny sklep internetowy z roślinami (może być na PW)
GabiK 09:10, 13 cze 2012

Waska, ja myślałam o paprotce w donicach, których jeszcze nie ma, tych na tarasie. Przeplecionych z hostami.
GabiK 09:13, 13 cze 2012

Najlepsze doświadczenia mam z Florini (wszystkie zeszłoroczne żurawki były piękne, inne rośliny też). Teraz wzięłam gdzie indziej, bo się spóźniłam i tam nie było już tych odmian, które chciałam. Skomentuję, jak przyjdą.
waska 09:15, 13 cze 2012

GabiK napisał(a)
Waska, ja myślałam o paprotce w donicach, których jeszcze nie ma, tych na tarasie. Przeplecionych z hostami.

mówisz z hostami hmmm pomyśle dzięki
popcorn 09:16, 13 cze 2012

Gabiku a jakie rosliny masz do oddania? Moze bym odkupila?
pozdrawiam
anna_studio 09:33, 13 cze 2012

Jestem pod ogromnym wrażeniem...tak szybkich zmian...
i serdeczne gratulacje z okazji 100...po wczorajszym wejściu na 97str...nie przypuszczałam, że dziś będę z gratulacjami tak do tyłu...
Twoja 100 zbiegła się z narodzinami nowego ogródka...
więc życzę Ci zadowolenia i radości z jego posiadania
agata_chrosc... 09:46, 13 cze 2012

Gabiku - a znasz nazwy tych średnich traw, które są na rabacie z żurawkami, ale bliżej płotu - takie z lekka rozwichrzone? Ta rabata jak obrazek. Tylko Laura będzie musiała ją szerokim kołem omijać
magnolia 09:49, 13 cze 2012

Gabik a jakich żurawek szukasz? Przed Piasecznem przy Puławskiej jest szkółka gdzie są żurawki, całkiem ładne. Pani jest sprawdzona , ma materiał dobry, nie pedzony nadmiernie, zdrowy.
Ma na pewno Citronellę, jakieś bordowe ( nie tylko Palace Purple) i cos co nazywa Toffi- mówi że nie jest to żadna odmiana rynkowa, tylko jej własna i że dobrze zimuje ( bo z niektórymi odmianami żurawek bywa różnie). I rzeczywiścieToffi jest u mojej mamy i ma się świetnie. Acha- ta Toffi jest podobna trochę do Creme Brulle, pomarańczowa , od spodu liście zaróżowione.
Warto tam się przejechać, tyle że pracują 7-16.00
Szkółka Pani Joanny Dziatko, na ul Jaskółczej ( Danusia na bank zna to miejsce)