Witaj Moniko Uwielbiam wymyślać, tworzyć różnego rodzaju dekoracje. Sprawia mi to ogromną przyjemność. Odpoczywam przy nich od codziennych obowiązków. Jeszcze bardziej cieszę się, gdy się innym podobają Dlatego nie odczuwam żadnego zmęczenia podczas ich wykonywania Nawiasem, do świąt Bożego Narodzenia jeszcze trochę czasu jest, ale plany dekoracji już się krystalizują
Witaj Asiu ,
oj mam swój projekcik
Ale żeby nie było tak pięknie , trochę pokręcę nosem
1. całkowicie się zgadzam z tobą ,że tył garażu trzeba zasłonić ,
( ale to oznacza , ze garaż musi być pierwszy , a póżniej rabatka )
no cóż jak muszę , niech i tak będzie
2.Układ rabat w kąciku też mi się podoba ,
doskonały pomysł,( oj ile będzie przesadzania )
3. placyk , - no tu muszę się zastanowić ,
może faktycznie ta altana to nie jest dobry pomysł ,
może jakieś pawilon - są ładne i jak się znudzi łatwiej złożyć ,
4. więc teraz możemy zaplanować nasadzenia ,
5 . ale nie będzie łatwo , chciałabym najpierw wykorzystać jeśli się da ,
co jest w tej chwili na moich rabatkach
6 . co do dalszego planu .
no cóż , muszę to jeszcze przemyśleć ,
ponieważ tam są już rabatki ,
chociaż nie ukrywam ,
ze potrzebują te rabatki nowego spojrzenia
więc będzie okazja
7. a najbardziej podoba mi się to zdanie
wydrukuje i powieszę na lodówce
oby te słowa okazały się prorocze
Elisko, ja byłam już u Ciebie ale dosyć dawno. Ale teraz również urzekły mnie Twoje pomysłowe dekoracje. To okno to super pomysł. Te strzyżone kształty rabat wspaniałe, bardzo mi się podobają.Dziękuję za odwiedziny u mnie.
Madziu, bardzo dziękuję
Cieszę się, że podoba Ci się nagrobkowy stroik. W rzeczywistości lepiej wygląda Opatrzyły mi się typowe dekoracje, lubię coś innego, niepowtarzalnego.
Ogród od tamtego czasu dużo się zmienił. W większości co możliwe jest powycinane. Część traw związana w snopki. Dużo hortensji ma poobcinane czapy kwiatowe.
Dzisiaj chciałam jeszcze posprzątać liście, ale deszcz mnie przegonił....
Kasia, ja za kanciki sama nawet się nie biorę, bo mnie później tak ręce bolą, że w nocy spać nie mogę. A eM robi tak: rozciąga sobie sznurek wzdłuż rabaty, nacina darń mocno nożem, a potem wybiera trawę wzdłuż nacięcia od strony rabatki Efekt jest super, ale owszem .. urobić się trzeba! Tak więc swojego do nas na praktykę podeślij, nauczymy co trzeba
Pozostając w temacie jeżówkowym, pozdrawiam cieplutko
Witaj rzeko, wodo czysta
Witaj rzeko, wodo bystra, tylko ty
Możesz zabrać moje serce
Możesz zabrać moje serce i dać mi
Na to miejsce rzeczny kamień
Pewnie wtedy będzie łatwiej, prościej żyć
A gdy prośby tej nie możesz
A gdy prośby tej nie możesz spełnić dziś
W dłonie swoje weź mą głowę,
Moją głowę na swym miękkim połóż dnie
Tam jest ciepło, tam jest cicho
Pewnie wtedy będzie łatwiej, prościej żyć
Ona poszła inną drogą
Ona poszła inną drogą, nie wiem gdzie
Zabierz rzeko moje serce
Zabierz rzeko moje serce i daj mi
Na to miejsce wielki kamień
Pewnie wtedy będę mógł już bez niej żyć
Ależ nastrojowo masz w tym lasku.
Nie wiem czy już pytałam ciebie o tego wilczomlecza, chyba pytałam Ewę Pszczelarnię. A pytam bo mam chyba taką samą świeżynkę. I ciekawi mnie czy da radę przetrwać zimę.
U mnie ciemierniki zakwitają późna jesienią, ale ja mam ich mało więc doświadczenia moje niewielkie.
Witam, moja ponad 20-letnia jodła zaczęła chorować - zamiera coraz więcej gałęzi. Nagle brazowieją igły i gałazka zamiera. Zaczyna się od małej gałązki na dużej a potem zamiera coraz więcej. Jako ostatnie zdjęcie przeciętej gałazki. Drzewo jest trochę za duże aby je opryskać
Grzesiek- a jak wychodzicie na spacery bez smyczy, jak blisko sie trzyma ciebie?
popcorn- dziekuje za odwiedziny
gosiek- dzis wegiel z mchu i szyszek
Z mchu jest super. Tylko musi byc suchy. A mialam na stolikach do dekoracji i dzis go wymienialam na nowy a stary poszedl do puszek.
Też mam turzycę FC i bardzo ją lubię
Mam pytanie o graby, bo zauważyłam żywopłot grabowy. Czy mogłabyś Haniu zajrzeć tu i podpowiedzieć co dolega mojemu grabowi? Może coś Ci się nasunie?