Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 08:42, 12 cze 2015

Do góry
Matylda napisał(a)
Brzozowy kącik super. Robi wrażenie. A jeszcze mam pytanie do Ciebie, po ile kupiłaś derenie? Muszę się tam wybrać w przyszłym tygodniu.

Dzięki Dorotka,
masz prive, coś ostatnio dawno Cię tu nie było, czyżby urlopik?
Tu ma być ogród :) 08:24, 12 cze 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)

Jak dobrze kojarzę to rozchodniki w Bytomiu widziałam...

Kasiu, w tamte strony to ja się w ogóle nie zapuszczam.
Tu ma być ogród :) 00:40, 12 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W sprawie bylin to pierwszy raz się wybiorę w sobotę na jakieś zakupy - też jestem ciekawa czy gdzieś natrafię na green envy lub green jewel - do tej pory nie spotkałam.

A z rozchodnikiem to się dziwię, nie sądziłam, że to jakaś trudno dostępna odmiana.
W sobotę może będę w tej szkółce, w której sobie kupowałam Stardust, więc myśl, ja wysłać Ci mogę.
Ile szt. w ogóle potrzebujesz?

Jak dobrze kojarzę to rozchodniki w Bytomiu widziałam...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:30, 12 cze 2015

Do góry
i znowu świetne zakupy u Ciebie.
Carex Evergold jesienią mnie zachwycił, ale teraz z kolei marnie wygląda.
Miejscami wygnił, musiałam go wygolić prawie na łyso, już odbija nowymi listkami, ale żeby zachwycał to jeszcze trzeba czasu.
Toszka gdzieś radziła, żeby sadzić je mieszając ziemię rodzimą z korą przekompostowaną.
Z ambrowcem powinien się fajnie komponować, szczególnie na jesieni, gdy liście ambrowca będą przybierać kolory czerwieni.
Tu ma być ogród :) 00:13, 12 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przy okazji robienia zdjęć rozchodnikow pokaż grujecznika.

Pokaże, choć gdzie mu tam do Twoich, na razie to malutkie drzewko, ale też taniutki był.
Tu ma być ogród :) 00:11, 12 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Pachna? Wygladaja oblednie

No niestety, nie pachną.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:21, 11 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marzenka, pisałaś u Ewy, że konwalnik Ci się rozrasta, mój od roku stoi niemal w miejscu.
To co mu zrobić, żeby rósł, jakie masz obserwacje, doświadczenia?

Mam go pierwszy raz w zyciu, ale kupiłam ładne sadzonki dobrze ukorzenione, jest systematycznie codziennie podelwany zraszaczami trawnika i rosnie na słońcu. Podobno jesli ma duzo słonca musi miec sporo wody, jednego i drugiego u mnie nie brakuje
Typografia ogrodu 22:18, 11 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

całkiem spore te Twoje Gracki, a pod koniec lata pewnie będą dwa razy szersze.
Jasne, że pokaże rozchodniki, jutro po pracy zrobię fotkę i wrzucę.
Pozazdrościłam Ci grujeczników i dziś sobie jednego przywiozłam, tylko, że sporo mniejszy, za to ładnie rozbudowany i myślę, że kiedyś będzie fajnym drzewem.

Szersze może nie ale bardziej gęste na pewno.on wypuszcza w suzonie 3 rzuty liści - myślę że jest na etapie 2. W ubiegłym roku już u mnie kwitły.

Grujecznika gratuluję-Ty to masz tych nabytkow ogrodowych
Typografia ogrodu 21:50, 11 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dla lindsey80
gracimillusy od Pana T. Za miesiąc bedą miały rok, maja teraz Ok metra

A pokażesz mi swoje Rozchodniki jak urosły?

całkiem spore te Twoje Gracki, a pod koniec lata pewnie będą dwa razy szersze.
Jasne, że pokaże rozchodniki, jutro po pracy zrobię fotkę i wrzucę.
Pozazdrościłam Ci grujeczników i dziś sobie jednego przywiozłam, tylko, że sporo mniejszy, za to ładnie rozbudowany i myślę, że kiedyś będzie fajnym drzewem.
U BusyBee w ogródku... 21:06, 11 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Chciałam wyciąć swoim kostrzewom te kwiatostany, ale odkryłam, że jak się pociągnie za taki jeden to super wychodzi - czy to ma jakieś znaczenie, czy się wytnie te kwiatostany czy powyciąga?
Kiedy najlepiej dzielić kostrzewy?
Moje też się zrobiły gigantami, a sadziłam jesienią ubiegłego roku.

Ze mnie żaden fachowiec...niestety Może i lepiej to powyciągać- jeśli się da. Spróbuję jutro, bo kilka mi jeszcze z kwiatostanem zostało.
.... ale trawy bym dzieliła jak wszystko- jesienią albo wiosną....boję się teraz takich zabiegów, bo za gorąco. U mnie w weekend ma być ponad 30 stopni...

Teraz cały ogród podlałam...ufff A jutro florowitem lecę
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 17:58, 11 cze 2015

Do góry
też mi się podoba to ustawienie - kilka dni temu takie same roślinki posadziłam u siebie przed wykuszem, tylko moje stipy maleńkie, jeszcze niewidoczne.
Tu ma być ogród :) 13:46, 11 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Za chwilę już takie piękne nie będą, więc dzielę się dziś z Wami fotkami kwitnących kalmii.

Pachna? Wygladaja oblednie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:44, 11 cze 2015

Do góry
Marzenka, pisałaś u Ewy, że konwalnik Ci się rozrasta, mój od roku stoi niemal w miejscu.
To co mu zrobić, żeby rósł, jakie masz obserwacje, doświadczenia?
U BusyBee w ogródku... 11:19, 11 cze 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Kostrzewa śliczna, gigant niezły Kwiatki możesz wyciąć. Robiłam tak ze swoją rok temu i jeszcze ładniej się zagęściła. Czytałam, że kostrzewę trzeba co kilka lat dzielić bo robi się brzydka, podobno wycinanie kwiatostanu chroni ją przed tą brzydotą

Chciałam wyciąć swoim kostrzewom te kwiatostany, ale odkryłam, że jak się pociągnie za taki jeden to super wychodzi - czy to ma jakieś znaczenie, czy się wytnie te kwiatostany czy powyciąga?
Kiedy najlepiej dzielić kostrzewy?
Moje też się zrobiły gigantami, a sadziłam jesienią ubiegłego roku.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 11:09, 11 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to przeciągnięcie wysyłki to troszkę moja wina - ale mam nadzieję, że Kamila jutro będzie zadowolona, a w weekend pooglądamy zdjęcia jak już rosną na miejscu, które na nie czeka

no nie wiem jak to będzie z tym docelowym miejscem ale jakąś fotkę z pewnością wrzucę
Tu ma być ogród :) 11:00, 11 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Edyta jak Ty kupisz zielone jezowki których ja tak szukam to ja nie wytrzymam. Rozchodnikow nadała nie mam jezowek tez. Normalnie do Was przyjadę albo o paczkę poproszę

W sprawie bylin to pierwszy raz się wybiorę w sobotę na jakieś zakupy - też jestem ciekawa czy gdzieś natrafię na green envy lub green jewel - do tej pory nie spotkałam.

A z rozchodnikiem to się dziwię, nie sądziłam, że to jakaś trudno dostępna odmiana.
W sobotę może będę w tej szkółce, w której sobie kupowałam Stardust, więc myśl, ja wysłać Ci mogę.
Ile szt. w ogóle potrzebujesz?
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 09:52, 11 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Właśnie dziś miałam pytać czy derenie posadzone a one jeszcze idą...to już wiem

to przeciągnięcie wysyłki to troszkę moja wina - ale mam nadzieję, że Kamila jutro będzie zadowolona, a w weekend pooglądamy zdjęcia jak już rosną na miejscu, które na nie czeka
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 09:46, 11 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kamila,
przesyłka dziś rusza do Ciebie.
Będę trochę w stresie do jutra, ale powinno być wszystko ok, jak kurier nie będzie zbytnio nią obracał
Czekam na info czy wszystko w porządku jak już ją odbierzesz.

Jakby wszystkie sklepy internetowe z roślinami tak starannie pakowały byłoby pięknie
Nie mogę się doczekać, nie stresuj się, będzie dobrze

Ściskam
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 09:31, 11 cze 2015

Do góry
Kamila,
przesyłka dziś rusza do Ciebie.
Będę trochę w stresie do jutra, ale powinno być wszystko ok, jak kurier nie będzie zbytnio nią obracał
Czekam na info czy wszystko w porządku jak już ją odbierzesz.

Tu ma być ogród :) 23:28, 10 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dziękuję Madzia za informacje, a kwitnące na zielono widziałaś może?
Kupiłaś jakąś odmianę?
I jeszcze pytanko jak z trawkami w tej szkółce?
Szukam Gracków.

Edyta jak Ty kupisz zielone jezowki których ja tak szukam to ja nie wytrzymam. Rozchodnikow nadała nie mam jezowek tez. Normalnie do Was przyjadę albo o paczkę poproszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies