Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:22, 15 gru 2019

Do góry
Wczoraj zrobiłam drugi bok w boazerii. To był wyczyn bo trzeba było pokonywać płot. Miałam 2 drabiny po obu stronach i tak przechodziłam na wysokościach

Wyrysowałam też jak chcę zaszklić - tak ma wyglądać podział komór
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:19, 15 gru 2019

Do góry
Teraz jasna architektura bardzo rzuca się w oczy...
Liliowo i kolorowo:) 13:18, 15 gru 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Cudowny ten zakątek, Danusiu i piękne wspomnienie lata. A co to tak pięknie kwitnie na różowo?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:15, 15 gru 2019

Do góry
Niestety zima bez śniegu jest bardzo bura...
Mój ogrodowy pamiętnik 13:05, 15 gru 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wrzosy dzisiaj.

Ja bym te wrzosy powtórzyła tam pod oknem koło tych kulek
Kiedyś będzie tu ogród 13:05, 15 gru 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Ależ one śliczne
Zobaczymy...
W realu jeszcze ładniejsze Za wytrwałość szczerze podziwiam.

roma2 napisał(a)
Grubodziób! Ależ piękne zdjęcia ptaków. Mnie wczesnym latem zachwyciły szczygły. Ale komórkowe zdjęcia to doopa. Porobiłam, ale nie da sie tego opublikować, bo gdybym na "żywe oczy" nie widziała, to nie rozpoznałabym co tam buszuje, Przysiadały na przyszłym tarasie w chwastowisku i coś tam dziubały. Największym przeżyciem (tak, tak, bo inaczej tego nie określę) był przylatujący dudek. Zdjęć niet. Ale radość ogromna!
No właśnie Romciu- nie zawsze te skrzydlate chcą nam pozować. U mnie szczygły przylatują do karmnika jak mocniej przymrozi. Fajne są. Jak poobsiadają okoliczne krzaki to jak bombki na choince wyglądają. Dudka w realu u siebie miałam okazję zobaczyć raz- ale niestety baaardzo dawno temu. I masz zupełną rację- to było przeżycie.

Gosiek33 napisał(a)
Dobrze widzieć go choć u Ciebie, w tym roku za ciepło i mam same stada mazurków i sikorek. Ostatnio pełzacz ogrodowy się pojawił. Za to nawet na kosy i drozdy za ciepło, zięb też w tym sezonie ani czyżyków jeszcze nie było
Musiałam wygooglować tego pełzacza- ale masz rarytasy. U mnie przy karmniku też głównie mazurki i wszelkiej maści sikory. No i dzwońce. Zięby mam, ale one zdecydowanie niskopodłogowce- najchętniej żerują na ziemi. Grubodziób bardzo cieszy. Mam nadzieje, że zawita do mnie kiedyś kowalik. Wiem, że są w okolicy.

Takich ptasich gości też mam...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:43, 15 gru 2019

Do góry
Niestety padł mi lepszy aparat i teraz będą gorsze foty. Na ogrodzie buro, więc będzie na pewno potrzebne trochę ozdób. Na razie powolutku coś zakładam...
Np fantastyczny karmnik od Agani Dzwonki

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:24, 15 gru 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

Mrozno sie zrobilo wiec i niebo klarowne i w zwiazku z tym piekne zachody slonca

Przepiękna ta fotka.. Pozdrawiam przedświąteczne.
Za drzwiami do ogrodu... 10:56, 15 gru 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Macie może pomysł, czym w przyszłym roku obsadzić ten kosz?Stoi on w cieniu jabłoni i żadne kwitnące nie dają tam rady,próbowałam z begoniami ,surfiniami i cyniamiii różnymi zwisającymi jednorocznymi.Myślę,czy nie posadzić tam jakiejś większej hosty,ale jedną wiekszą, samą?

Aniu, piszesz, że próbowałaś z begoniami, ale z którymi? Bo te stale kwitnące potrzebują słońca, natomiast bulwiaste bardzo lubią cień. W poprzednim ogrodzie miałam pod drzewami pojemniki z tymi bulwiastymi i brak słońca im nie przeszkadzał, kwitły obficie aż do października. Może warto spróbować?
Mokradło... i mój ogród 09:59, 15 gru 2019

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Tył. Brak pomysłu na skarpę. Mało miejsca:

Będę potrzebować pomocy!

Zajrzyj do Ogrodu z Wilkiem. Madzia ma taka wąska skarpe super zagospodarowana może Ci się spodoba

Różankę masz imponującą
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:26, 15 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No proszę, i kobieta stolarz i "płytkarz" i wszystko w jednej kobiecie, niesamowita jesteś.

No tak - przede wszystkim jednak kobieta - w domu też trzeba wysprzątać, pranie wyprasować, z dzieckiem zadanie zrobić...
Za to dekoracje jako robótki ręczne to już przyjemność - zwłaszcza w ukochanym salonie
U Matki... 08:48, 15 gru 2019

Do góry
Oj oj oj jak mnie tutaj dawno nie było ...

-Czwórka Dziecioków
-Zajęłam się rękodziełem-robię mydła (szok, niedowierzanie)
-Ogród stałe ogarniam choć dzięki Waszej pomocy miałam dobry start jeśli chodzi o planowanie, nadwyżki i inną pomoc
-praca w domu na pełny etat-teraz wychowawczy-końcu Matka jestemmamuśki mnie zrozumieją
I tak po malutku sobie żyję. Czas no i ogród mnie zmienił. Wyciszylam się, jestem bardziej cierpliwa, spokojniejsza, nie chce już ‚szybko, teraz juz’....

Hmmm ciekawe czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta?

To tak z grubsza zmiany po 9 latach
Szmaragdowy Zakątek 00:34, 15 gru 2019

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 00:32, 15 gru 2019

Do góry
Święta tuż tuż, więc troszkę świątecznych świecidełek…
Ulica Piotrkowska, w grudniowej stylizacji, co roku piękniejsza !

Moja działka na Dębowym Lesie 00:01, 15 gru 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu niesamowite te Twoje bombeczki,nie wiadomo które piękniejsze... ,teraz te z aniołkami z czerwoną kokardą mnie urzekły!
Moja działka na Dębowym Lesie 23:47, 14 gru 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I taki sobie obrazek namalowałam na desce

Zatkało kakao
Podoba mi się bardzo. Już wiem skąd ten piękny ogród u Ciebie, Dała Bozia talenta
Ogród Basi 23:09, 14 gru 2019

Do góry
A tu mikołaj w starym ubraniu.

I renifer dostał tez nowy szalik. Ale tu jeszcze w starym.

Ogród Basi 22:48, 14 gru 2019

Do góry
Dzisiaj odświeżyłam mikołaja. Uszyłam mu nowe ubranie. Dla porównania wstawiam też strój z poprzednich lat.

W Dolinie Muminków 20:53, 14 gru 2019

Do góry
Dziś z Mikołajkiem robiliśmy zimową scenerię

W cieniu - zacieniona 19:58, 14 gru 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Zatrzymałaś się na czerwcu, czekałam z wpisem na pozostałe m-ce kalendarza, ale nie ma. Nic to, pierwsze półrocze jak zawsze cudne!
Skimia i u mnie zapączkowana. Czekam na wiosnę, jak zawsze, jak wszyscy.

Będzie dalszy ciąg,cieszę się że skimmia dobrze rośnie.
---
Dzisiaj "pierniczkowałam".Ciasto w/g przepisu staropolskiego,leżakowało w lodówce od połowy listopada.Upiekłam płaty do przełożenia i drobne pierniczki.Złożę płaty i ozdobię pierniczki w następną sobotę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies