Mimo pochmurnej pogody i momentami deszczowej udało mi się dzisiaj posadzić 230 tulipanów Przebierałam się trzy razy ... ale warto było zmoknąć ... satysfakcja jest ogromna
Dodatkowo podzieliłam carex Everest i częściowo posadziłam na rabacie przu grabach
Noo wiesz ... Ty masz już doświdaczenie ... w moim przypadku to jest debiut cebulowy toteż trzymam się zaleceń, ale bez przesady oczywiście Przemek a jakie Ty ilości cebulowych sadzisz? Kompost to musi być fajna sprawa jeszcze własnej produkcji bo domyślam się, że innego nie masz ... przecież Ty jesteś ogrodnikiem z krwi i kości ... nie to co ja ... nawet kompostownika nie mam
Ja też nigdy nie sadzę cebul na zalecanych głębokościach przez producenta Rycie dołków powyżej 10 cm przy takich ilościach jak ja sadzę i mojej ciężkiej ziemi graniczy z cudem Na jesień zawsze rozwożę kompost więc cebule mają dodatkową ochronę i jest git
Coś tam poczytałam o głębokościach Najgorzej było z gladiatorami bo tam dołek trzeba było na 15cm zrobić ... myślę, że jak czasami wyszło 13,5cm to nic się nie stanie Muszę się przyznać, że zaryzykowałam trochę z nimi bo posadziłam je między donicami a tujami ... mało tam słońca będą miały przy wschodzeniu
Zobaczymy jaki będzie wynik tego mojego eksperymentu?
Pozdrawiam
Madziu
Sama to Ty nie sadź lepiej ... jedynie paluszkiem możesz wskazać eMusiowi gdzie ma dołki zrobić Dbaj o siebie Rodzina najważniejsza Ogród nie tak bardzo
Pozdrawiam