Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 23:29, 16 paź 2015

beata_m napisał(a)
Ile czosnków?!?!?! Matko u nas gladiatory takie drogie były .... ale będzie się działo ja dziś sobie tyczyłam rabatki eM jak zobaczył to powiedział, że kosiarkę sprzedaje skoro trawy do koszenia będzie tak mało ehhh te chłopy

W B nie były takie drogie ... tylko ... krótko były
Jeśli eMuś kosi trawnik to powinien się ucieszyć z takiego stanu rzeczy
Pozdrawiam cieplutko
ren133 23:32, 16 paź 2015

Krys napisał(a)
Oj duzo tu sie dzialo dylematy szafirkowe i inne cebulowe jak jeszcze nie zaczelam sadzic,ale nic na sile bedzie jeszcze piekniej na wiosne u Ciebie

Ale sie wybyczyłaś ... u nas lało a Ty sobie kąpieli basenowych zażywałaś Coś mi się wydaje, ze masz teraz mnóstwo energii by działać w ogrodzie
Czy pieknie to zobaczymy?
lojalna_ 08:41, 17 paź 2015

Pieknie bedzie Troszke popatrz co tam pisza o glebokosci co by Ci nie wyskoczyly za szybko super bedzie wszyscy czekamy na te ilosci u Ciebie ()
ren133 09:16, 17 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Pieknie bedzie Troszke popatrz co tam pisza o glebokosci co by Ci nie wyskoczyly za szybko super bedzie wszyscy czekamy na te ilosci u Ciebie ()

Coś tam poczytałam o głębokościach Najgorzej było z gladiatorami bo tam dołek trzeba było na 15cm zrobić ... myślę, że jak czasami wyszło 13,5cm to nic się nie stanie Muszę się przyznać, że zaryzykowałam trochę z nimi bo posadziłam je między donicami a tujami ... mało tam słońca będą miały przy wschodzeniu
Zobaczymy jaki będzie wynik tego mojego eksperymentu?
Pozdrawiam
Iwk4 09:41, 17 paź 2015

anka_ napisał(a)

No zazdroszczę takiego eMusia. Mojego poprosiłam coby troszkę rozbił dwie palety, bo chcę zrobić kompostownik to stwierdził, że trzeba internet skasować bo głupot się naczytam i później wymyślam cuda...

Mój, jak usłyszał, że kompostownik z palet, wyśmiał mnie. Przywiózł deski i z nich zrobił cuda, jak malowane. I stwierdził, że palety mam sobie darować
Iwk4 09:49, 17 paź 2015

Reniu, kotki rozplenicy najlepiej ściąc kilka sztuk i od razu do koperty włożyć, by się nie wytrzepały za wcześnie. W kopercie już mogą.
ren133 10:50, 17 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
Reniu, kotki rozplenicy najlepiej ściąc kilka sztuk i od razu do koperty włożyć, by się nie wytrzepały za wcześnie. W kopercie już mogą.

Tylko, że znowu zaczęło padać ... Zerwać mokre?
Iwk4 11:04, 17 paź 2015

Nie ścinaj mokrych. Lepiej poczekać.
Gardener27 16:24, 17 paź 2015

ren133 napisał(a)

Coś tam poczytałam o głębokościach Najgorzej było z gladiatorami bo tam dołek trzeba było na 15cm zrobić ... myślę, że jak czasami wyszło 13,5cm to nic się nie stanie Muszę się przyznać, że zaryzykowałam trochę z nimi bo posadziłam je między donicami a tujami ... mało tam słońca będą miały przy wschodzeniu
Zobaczymy jaki będzie wynik tego mojego eksperymentu?
Pozdrawiam

Ja też nigdy nie sadzę cebul na zalecanych głębokościach przez producenta Rycie dołków powyżej 10 cm przy takich ilościach jak ja sadzę i mojej ciężkiej ziemi graniczy z cudem Na jesień zawsze rozwożę kompost więc cebule mają dodatkową ochronę i jest git
Krys 20:41, 17 paź 2015

Polecam herbate z imbirem ale winko z dzikiej rozy na rozgrzewke