Żadna fota chociaż piękna nie odda uroku Miskanta "Menory". Słońce ten ruch na wietrze, rankiem rosa na kiściach.
Na tej pierwszej jak bałwany fal na morzu. Druga dobry pomysł połączyć z różami pnacymi które jeszcze kwitną.
Danusiu jaka to trawa czy roślina (jasna) na tle której w donicy stoi juka bordowa czy to stipa?
Kolejny piękny słoneczny weekend. Złota polska jesień jest cudowna..
Podziwiam każdy listek, oczywiście najbardziej jestem zachwycona dębem Green Pilar, jego liście, aż świecą..Hortensja dębolistna też ładnie się przebarwia
Monia bardziej rozpierzchłego -coby sąsiadów troszkę zakryć
a glediczja ? a może ze 3 serby po trójkącie …serby mam na drugiej części przy zwykłych brzozach i całkiem mi się podobają -tylko one są tam za brzozami,ale powtórzenie jakieś by było ….ech chyba rozwalę tą rabatę całą ,bo nie mogę nic sensownego wymyśleć i czym dłużej na nią patrzę tym coraz mniej mi się podoba
….ech chyba rozwalę tą rabatę całą ,bo nie mogę nic sensownego wymyśleć
Aniu bardzo dziękuję. Też zaglądam do Ciebie i innych ogrodów prawie każdy wieczór, ale przeglądając nie robię tego po lepkach to trwa i później mi brak czasu na wpisy.
Mam ogród i dużo obowiązków domowych więc tylko zostaje wieczór.
Dzisiaj podlalismy wszystkie zimozielone bo sucho i nie wiadomo czy deszcz nam napada na tyle aby mogły przy słonecznej pogodzie pobierać wodę z ziemi z niższych partii. Wolę teraz nalać wody niż później jak zimno.
Dzisiaj piękna pogoda oby jak najdłużej tak było.
Trochę fotek może się powtarzam, ale trudno jesień ma swoje prawa, że codziennie się wszystko zmienia szczególnie w kolorach.
To miskant vanilla sky piękna trawka chyba już pokazywałam ale jak zaczęła wiechcie wypuszczać teraz ma seledynowe wiechy przechodzące w biel. Fotka tego nie oddaje. Fotka 1 i 2, 3 - to Memory.