Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodnik mimo woli 14:46, 09 kwi 2012

Do góry
Ania sprawdziłam z drżeniem serca moje piwonie drzewiaste, wygląda że jest ok.
Natomiast osmanthus, którego kapturkiem agrowlókniny przykryłam ma wymrożone wszystkie młode przyrosty. A taki pięjkny był, a niech to!!!!!
I magnolia mimo okrycia ma brązowe pąki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:17, 09 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
To może faktycznie najlepszy sposób

Wróciłąm z ogrodui co zastałam, wszystkie hortensje, którymi ozdabiałam donice,,,,,,,,przemarzły, do wyrzucenia; bluszczyki pomarzły i stokrotki; na nowo kupowanie i dekorowanie; magnolie Susan i Gwiaździsta żyją, ale te pąki, które odkryły - przemarzły; zakwitną tylko częściow, o rany, same straty!!!

szkoda, że masz takie straty. ja schowałem wszystko co mogłem, ale nie wiem czy magnolia rozkwitnie...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:24, 09 kwi 2012

Do góry
a w kotłowni rośliny rosną jak szalone, chyba muszę dać je na słońce

magnolia gwiaździsta blisko kwitnienia, o ile nie ściął kwiatów nocny mróz!! pogoda piękna, słońce i błękit nieba, ale zimno +1, potem mówią, że dojdzie do 10

tawułki cieszą kolorami, na tle zieleni

kalmia szerokolistna pepermint ma pączki kwiatowe, jest nadzieja na kwiaty

Ogródkowe perypetie:) 11:42, 05 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Dzieki za cudowne ptaszki
W dodatku brakowało mi drobnego elementu na szafeczkę do kompletu....
Pozdrawiama sympatycznego M
Teraz kolej na poznanie sympatycznej Ż

Ależ nie ma za co, to taki malutki drobiazg
Dojechał, a teraz mam garaż pełny rh

Ha, ha, ha...ale ja mam luźniej A czemu nie posadzisz takich cisów gęściej??? Ja bym już w jednej wysokosci rodzaju dawała
Bo nie mam więcej I takiej wielkości nie mogę na razie znaleźć. A Magnolia pisała, że się zagęszczą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:17, 05 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
http://www.szkolka-przytok.pl/Jasminowiec_wonny_Aureus-129.html ja mam tego jaśminowca pachnie obłędnie, a jest jaśmin wonny o żółtych kwiatach kwitnie w październiku a potem luty marzec ale do cieplejszych rejonów i trzeba go przywiązywać bo sam niczym się nie uczepi a jest w ogóle pnący
http://www.funkie.pl/index2.php?page=shop.product_details&product_id=202&flypage=flypage.tpl&pop=1&option=com_virtuemart&Itemid=53

Aniu, ten żółty wonny o którym piszesz też mam; znajomy ukorzenił mi 3 sadzonki, miał pąki kwiatowe przed tymi mrozami; jego nazwa to jaśmin nagokwiatowy

i kolejna magnolia, najstarsza u mnie, ma około 4m; też już pąki otwiera

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:11, 05 kwi 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Ja mam jaśmin, który ma piękne kwiaty, ale nie pachnie. Muszę kupić w tym roku pachnący

Andziula, ale kwiaty to też fajny widok, nawet jak nie pachnie

magnolia Gwiaździsta powoli otwiera pąki, oby nie za wcześnie

Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:13, 05 kwi 2012

Do góry
Marzenko, komplet donic świetny, nawet za taką cenę. Fajnie się w siebie wtulają.
Magnolia piękna.
Na ścianę czekam z niecierpliwością.

Moje donice stoją puste, pomysłów i czasu na szukanie roślin brak. Pogoda odstrasza, J. chory.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:54, 04 kwi 2012

Do góry
magnolia przepiękna !
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:41, 04 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Kwitnąca magnolia gwiaździsta dla wszystkich spragnionych wiosny Wczoraj rozwinęła pąki

Ojej - przepiękna A moja w ogóle paków nie ma - dziwna jakaś jest od początku

Sebku nawoziłeś nawozem do magnoli w lecie? Magnolia musi dostać dawkę nawozu wiosną i latem wówczas kwitnie obficie. W ubieglym roku kupiłam dwie zagłodzone , które po nawożeniu wytorzyły dużo pąkąw. I dziwię się, że u mnie na tym wietrzysku nie wymarzają
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 04 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Kwitnąca magnolia gwiaździsta dla wszystkich spragnionych wiosny Wczoraj rozwinęła pąki

Powiem tylko woooooow ..... pięknie

Tylko, że malutka ma niewiele ponad metr, ale obrodziła w tym roku kwiatami, źe aż miło. Wystarczyło ja wreszcie z donicy do gruntu posadzić i nawozić a u Ciebie już pękają pąki?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:32, 04 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Powiem tylko woooooow ..... pięknie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:51, 04 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ojej - przepiękna A moja w ogóle paków nie ma - dziwna jakaś jest od początku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:23, 04 kwi 2012

Do góry
monitka napisał(a)
No własnie gdzie ta sprawiedliwość? Nie dość że magnolia śliczna to jeszcze na fotce słoneczko widzę. U nas normalnie jesień! Wiosna była ale się zmyła. Szaro i ponuro u nas a w dodatku zimno okropnie.

Fajnie wyglądają te Twoje gabiony (jeszcze niedawno nie miałam zielonego pojęcia że takie cuda to gabiony ) takie oryginalne i mało spotykane u nas. Ciekawa jestem efektu z grabami.

Monitka dzisiaj zapowidali dwa różne fronty na północy i południu kraju. Tak nas podzieliło .... Ale już wietrzyso zapowiada, ze i unas koniec ciepła.
Na efekt z grabami trochę trzeba będzie poczekać aż zostaną: A) posadzone B) ukorzenią się C) zagęszczą się D) zostaną kilkakrotnie przycięte....
Czyli ogród uczy cieprliwości, mi to jest bradzo potrzebne.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:17, 04 kwi 2012

Do góry
No własnie gdzie ta sprawiedliwość? Nie dość że magnolia śliczna to jeszcze na fotce słoneczko widzę. U nas normalnie jesień! Wiosna była ale się zmyła. Szaro i ponuro u nas a w dodatku zimno okropnie.

Fajnie wyglądają te Twoje gabiony (jeszcze niedawno nie miałam zielonego pojęcia że takie cuda to gabiony ) takie oryginalne i mało spotykane u nas. Ciekawa jestem efektu z grabami.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:08, 04 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Cudnie kwitnie Twoja magnolia. U mnie pąki nawet jeszcze nie zaczęły grubiec.Kto wie kiedy zakwitnie i czy wogóle bo może sa zmarznięte?

Bożenko u Ciebie zakwitnie za dwa tygodnie

I gdzie tu sprawiedliwośc?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:04, 04 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Cudnie kwitnie Twoja magnolia. U mnie pąki nawet jeszcze nie zaczęły grubiec.Kto wie kiedy zakwitnie i czy wogóle bo może sa zmarznięte?

Bożenko u Ciebie zakwitnie za dwa tygodnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:02, 04 kwi 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:58, 04 kwi 2012

Do góry
Marzenko przybiegłam po pracy i liukam, cudna ta twoja magnolia ach, też mam ochotę na nią
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:54, 04 kwi 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:49, 03 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko bambusy cudne ... sprawdzałam pogodę i przymrozków nie będzie , magnolia da radę ... byłam dzisiaj u moich rodziców i u nich też magnolia zaraz zakwitnie , moja jeszcze śpi

Wróciłam wieczorem do domu i było +5, cieplej niż wczoraj dlatego jej nie okrywam. Magda a jaką masz magnolię?

Tego właśnie nie wiem , kwitnie na ciemno różowo, jak się kwiaty pokażą to się pochwalę

Ciemnoróżowo czy bordowo/fioletowo? Skoro jeszcze nie pęka to może Nigra.

Marzenko moja jest ciemnoróżowa, nie jest to Nigra, raczej stawiam na Susan ... coraz więcej widzę na mieście, że zaczynają kwitnąć te biało-różowe... dla mnie te są najładniejsze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies