Bożenko szukałam dla Ciebie gdzie mam te odwiedziny dziewczyn i też sobie powspominałam limki Oby prognozy się sprawdziły i wiosna szybko zawitała Mimo, że lubię zimę już tęsknię za ogrodem. A w tym roku planów dużo to muszę zacząć szybko sezon aby wszystko zrealizować...
Witam serdecznie.
Ten powojnik to wielkokwiatowy Chalcedony. Cud że u mnie kwitnie bo ja mam glinę a powojniki to lubią przepuszczalną glebę. Wsadzając go oczywiście rozluźniłam glebę ale i tak miałam dusze na ramieniu. I trzyma się . Producent jego kolor opisuje jako: jasno-lila-niebieskie. W praktyce obrzeże ma lila a środek bialy. Niestety nie powtórzył kwitnienia w tym roku w sierpniu alw w zeszłym tak i miał kwiaty półpełne.
Łukasz przegląd 2014 rewelacja i z wielką przyjemnością wszystko sobie przypomniałam Kawał dobrej roboty i sposób w jaki to opisujesz wyrażnie sugeruje, że nie jest to robota odwalona tylko czas mile spędzony
Bardzo ładne połączenie, delikatne, romantyczne zestawienie.
Dużo masz roślin w swoim ogrodzie teraz tylko to wszystko uporządkować, poprzenosić z flanki na flankę ( zapożyczone od Małej Mi), dla lekkości dodać trawy i będziesz zachwycona
Gracki z werbeną to dobre połączenie, miałam u siebie w tym sezonie i pięknie się komponowały
Graby na razie sobie odpuść. U mnie w tym roku wymiana ogrodzenia i wiem, że dopóki temat nie będzie zamknięty to nie ma sensu sadzić nic nowego bo nawet najuważniejszy pracownik czasami coś podepcze i zniszczy.