Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grzebiuszka ziemna 23:09, 04 paź 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jaki teleport Bożenko. Dziś w radio mówili o Dniu Kasztana, a dzień lenia dopiero 12 października My już mamy w domu sporà reklamówkę tylko weny brak na robienie ludzików.

Pati no widzisz to ja obchodziłam wczoraj, a Dzień Kasztana jakoś tak fizjologicznie mi się kojarzy i co ja na to poradzę

Basieksp napisał(a)
Ale nasz fajnie w taką pogodę świetnie zaplanowałaś dzień, u nas pada, zimno, mokro.

Basiu pewno, ze fajnie w taki dzień deszczowy to najlepsza opcja a dzisiaj wreszcie skończyłam skarpę, hurrra!! (okrzyk radości)

Daria dziękuję Może jutro z papryczkami powalczę, a właściwie nie chcę walczyć, ja z nimi powspółpracuję
Za łodyżki datury podziękuję, myślałam, że ona nasionkowa, moja biała przyszła do ogrodu sama, rośnie w stanie dzikim Może jutro zrobię foto z owockami i z nasionami. Myślałam, ze tak wszystkie mają bo moja co roku się odradza z nasion właśnie.

A wczorajsze popołudnie już takie leniwe nie było, oto dowód rzeczowy:

Nawinęło się ciasto francuskie i dżem wiśniowy
Dobrej nocki wszystkim
Ogrod nad bajorkiem 21:14, 04 paź 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Nie wiem co to za hortensje, wszystkie zawieszki mam pourywane. Bardzo je lubie, takie barokowe. Wydaje mi sie ze to jest jakas z serii Magical chyba Mont Blanc

[img

size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/256/2560752/original.JPG[/img]

Całkiem możliwe że to ona. Mont Blanc mają specyficzny kwiatostan jako jedyne z podwójnymi płatkami . Ponadto kwiaty sa bardzo zbite - jedyne w swoim rodzaju
A odnośnie Skyfall - przepiękna - widziałam je w Casto - ogromne są
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:10, 04 paź 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Rozchodniki sa zarabiste przez caly sezon a trzmielina tylko jesienia

Bardzo lubię wczesnowiosenne oblicze trzmieliny. Jest wtedy niesłychanie subtelna.

Bywały takie lata, że jej intensywne wybarwienie jesienią było trochę męczące dla oka.
zdjęcia z ubiegłej jesieni

Ogrod nad bajorkiem 21:07, 04 paź 2024

Do góry

Te kwiatuszki juz ponad miesiac zdobia na rabatce
Ogrod nad bajorkiem 21:05, 04 paź 2024

Do góry
Elu to oprocz Early Snow zamow sobie jeszcze Praecox. Bedzie Pani zadowolona.

U mnie on rosnie w rabacie w bylinach i jesienia obsypuje sie setkami cudownych kwiatuszkow. Tez clematis jesienny. Jakby musniety fioletowym cieniem
Ogród prawie wymarzony … 19:03, 04 paź 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A ja mam nowych lokatorów
Rozplenica Fairy Tails i Miskant Brazil

Rozplenica jest przepiękna ♥️❤️♥️❤️
Justyś super lokatorzy też mam tą rozplenice Fairy,śliczna jest❤ i cholernie szybko się rozrasta tak jak rozplenica Flamingo
Wiejski ogród Magdy 18:59, 04 paź 2024

Do góry
Ichigo napisał(a)
Rabata, której chyba jeszcze nie pokazywałam - z hortensjami ogrodowymi i zawilcami. Pod starą jabłonką "papierówką". Zdjęcie z sierpnia.

Bardzo pomysłowe i fajne nasadzenie hort z obwódką z wikliny, po liściach można stwierdzić że co najmniej 3 odmiany są tam posadzone. Kocham horty ogrodowe ale nie wszystkie u mnie kwitną...
Ogród hortensjowo różanecznikowy 18:52, 04 paź 2024

Do góry
Ichigo napisał(a)
Wspaniały prezent, najlepszy dla każdej ogrodniczki
Jaka to odmiana, bo na zdjęciu nie widać?

No jak urodziny to... Wszystkiego najlepszego i samych ogrodowych sukcesów Ci życzę
Przeglądam sobie powoli Twój wątek i wiem już, do kogo się zwrócić w razie hortensjowych zapytań Piękne trawy, takie właśnie bym chciała u siebie.
Magda witaj w moim wątku to prawda prezent trafiony i najlepszy i prosto do ogrodu To jest hybrydowy ciemiernik Snow Dance i dziękuje bardzo za życzenia Odnośnie hortek śmiało pytaj, rozplenice to moje ulubione trawy, nie które odmiany w krótkim czasie stają się wielkimi potworami.

Edit. Co do ciemierików hybrydowych to polecam serię Ice'N one mają duży kwiat i troszkę rosną wysokie..
Roses Rose.

Roses White.

Roses Picotee.

Roses Rosetta.

Roses Frosted.

Roses Dark Picotee.

Roses Rosado.

Roses Red.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:39, 04 paź 2024

Do góry

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 15:06, 04 paź 2024

Do góry
A takie miałam do tej pory

Ogród hortensjowo różanecznikowy 15:06, 04 paź 2024

Do góry
I taki o to prezent dostałam dziś od córki na urodziny
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 15:04, 04 paź 2024

Do góry
Wyszło słońce, hip,hip,hura!
O takie popierdółki:
Dmuchawca miałam jednego, dokupiłam dwa. Panienka z parasolką mnie urzekła . Jeżówek dokupię jeszcze ze dwie albo sobie zażyczę pod choinkę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:09, 04 paź 2024

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:59, 04 paź 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Heh Ja też mam kaloszki, bardzo eleganckie, crocsy, różowe, z kokardkami Małżonek się ze mnie śmieje, że te moje "pańciowe" buty to się nadają do chodzenia po chodniku w Wielkim Mieście tylko, ale one jakoś żyją i się sprawdzają Nie ukrywam jednak, że zwykłe czarne gumiaki też mam - dwa rozmiary większe niż trzeba, żeby tylne łapy w grubych skarpetach się zmieściły

U nas leje od nocy... Jesień idzie

Zbitka słów "crocsy różowe z kokardkami" brzmi bajecznie. Muszą cudownie wyglądać na Twych stopach. Też preferuję większy rozmiar kaloszy z uwagi na możliwość ogrzania stóp grubymi skarpetami.
Od wczoraj u mnie zagościła jesienna szaruga. Mży, powiewa i niebo pokryte szarościami.

Graby jeszcze zielone. Rumieni się jedynie klon Ginnala.

Świdośliwom chyba nie dane będzie się intensywnie przebarwić.

Wycinam i wycinam, a na rabatach wciąż gęsto.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:49, 04 paź 2024

Do góry
nicol21 napisał(a)
Witam się w klubie zabłoconych kaloszy.....

Szkoda, że te dni są coraz krótsze i coraz chłodniej jest.

Pewną pociechę stanowią pojawiające się jesienne przebarwienia.
Ten nieformowany żywopłot najbardziej lubię wiosną (kwitnienie) i jesienią.
dereń biały Sibirica

trzmielina oskrzydlona

Rajska jabłonka Ola gubi już liście.

Ogród prawie wymarzony … 12:36, 04 paź 2024

Do góry
A ja mam nowych lokatorów
Rozplenica Fairy Tails i Miskant Brazil

Rozplenica jest przepiękna ♥️❤️♥️❤️
Ogród z zegarem 12:15, 04 paź 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Kuchnia

Kuchnia bajer! Bardzo podobają mi się takie wnętrza na obrazkach!( pewnie i w rzeczywistości też, ale akurat nie miałam okazji widzieć) Sama oczywiście u siebie wolę jasne wnętrza( wiesz, że ciągnie mnie do bieli w architekurze) choć w pracy "socjalny" idzie troszkę w kierunku loftu
Ale bardzo zainspirowała mnie ta fotka i... zrobiłam sobie...podobny bukiecik! Mam plan zrobić na niedzielę jeszcze bardziej podobny, ale w tym kolorze pomarańczu wystąpi chyba dalia. Wyszło trochę taniej i szybciej niż remont mojej kuchni, który akurat jest niewykluczony, ale ja mam ciągoty do stylu cottage i może szałwiowego koloru mebli, choć może w połączeniu z np. kredensem w kierunku bieli( starej bieli, kremu...) Też mam zaznaczonych ful inspiracji, ale jeszcze kompletnie nie jestem zdecydowana jak ta kuchnia miałaby wyglądać w całości, tym bardziej, że potrzebuje kilku zmian funkcjonalnych w tej co mam.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku!
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 11:28, 04 paź 2024

Do góry
Pan rozkłada... grubo! Dobrze, że ustaliłam dziś że tyle obornika to ma być na całą działkę. I nie chcę kolejnych 4 wywrotek za 3 tyg.... wystarczy tego złota.

Wzgórze chaosu 11:16, 04 paź 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Iwonko, bardzo wdzięcznie te hortki leżą na hakone i faktycznie mają przecudny kolor przebarwienia( zamawiam kilka patyczków z dostawą osobistą!!! - mogą być dostarczone nawet maju, czy później, ale koniecznie osobiście, a nawet z eskortą! )
Przepięknie u Ciebie po tych wszelkich zmianach! Ogród nabrał niesamowitej lekkości i innego rodzaju uroku
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:03, 04 paź 2024

Do góry
prosze bardzo, znalazlam

ale w innym miejscu jeszcze doczytalam, ze bydlecy tez sie nadaje do mokrych gleb, ulatwia przepuszczalnosc gleby zeby nie robily sie zastoiny. W sumie jest uniwersalny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies