Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

DariaB 10:40, 17 kwi 2025

Widzę, że zdecydowałaś się jednak na Kanzany, to są naprawdę fajne drzewa, pięknie kwitną. Jak dasz radę to je posadź dalej niż 1m od tuj. Tulipany ładne, takie pastelowe. Meble na tarasie zachęcają do lenistwa
Angelika95 10:57, 17 kwi 2025

DariaB napisał(a)
Widzę, że zdecydowałaś się jednak na Kanzany, to są naprawdę fajne drzewa, pięknie kwitną. Jak dasz radę to je posadź dalej niż 1m od tuj. Tulipany ładne, takie pastelowe. Meble na tarasie zachęcają do lenistwa

Oj lenistwo tego lata mi nie grozi a jaki odstęp byś proponowała? Zachęcona Twoimi kanzanami tak zadecydowałam
Angelika95 11:39, 17 kwi 2025

Muszę posadzić więcej cebulowych jesienią. Widziałam, że nasza Lidka też ma taki plan. Trzeba zacząć spisywać polecane odmiany
Kordina 11:36, 18 kwi 2025

Fajnie tarasowo, estetycznie, zazdraszczam
SaskiaFarkas 17:13, 21 kwi 2025

Czarnych tulipanów nigdy nie widziałam. Jak zakwitną koniecznie wrzuć zdjęcia. Mam nadziejęże Ci zakwitną. Dziś jak wracałam z gór widziałam szpaler kwitnących Kanzanów. Cóż to był za widok. Dowiedziałam się też, że można kupić te wiśnie szczepione na pniu I wtedy niedorastają do ogromnych wymiarów.
LIDKA 18:46, 21 kwi 2025

Z polecanych tulipanów mam exotic emperor i dolls minuet. U mnie one sie mnożą i kwitną niezawodnie.

Dollsy przesadzałam nawet we wrześniu i tez zaczynają kwitnąć. Przesadzanie nie było trudne bo mam je w koszykach.

Już 2 razy chciałam dokupic te gatunki i zawsze mam pomyłki. Koniec z kupnem tulipanów w biedrze.
Szukam sprawdzonego sprzedawcy. Z holandii najlepiej .
LIDKA 18:47, 21 kwi 2025

Angelika
Może jakaś sesja świąteczna ogrodu?
Angelika95 19:04, 21 kwi 2025

SaskiaFarkas napisał(a)
Czarnych tulipanów nigdy nie widziałam. Jak zakwitną koniecznie wrzuć zdjęcia. Mam nadziejęże Ci zakwitną. Dziś jak wracałam z gór widziałam szpaler kwitnących Kanzanów. Cóż to był za widok. Dowiedziałam się też, że można kupić te wiśnie szczepione na pniu I wtedy niedorastają do ogromnych wymiarów.

No one nie są takie czarne czarne, ale ciemne. Bardzo mi się podobają. Tu z zeszłego roku
Angelika95 19:07, 21 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Angelika
Może jakaś sesja świąteczna ogrodu?

Exotic emperior na pewno kupię, bo podobają mi się i wiele osób poleca. Tylko właśnie żeby mieć sprawdzone źródło, a nie wydać pieniądze, a na wiosnę być zawiedzionym.

Nie mam zdjęć, bo zanim wróciliśmy z gości, potem kąpanie i usypianie dziecka i już ciemnawo, kwitnąco nie jest, ale bardzo zielono i wszystko rośnie w oczach. Muszę nadrobić
ajka 19:52, 21 kwi 2025

Angelika95 napisał(a)
Patrycja, kiedyś pisałaś, żebym pokazała meble na taras. Tak to wygląda. Jeszcze jakiś dywan dołożymy, żeby było przytulniej na naszym tymczasowym tarasie

Ładnie ci się kolor zgrał z podłogą.