Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 23:00, 20 kwi 2025

Magara napisał(a)
Ależ masz kwiecia na tym migdałku
Też mam takowego, dostałam kawałek od sąsiadki kilka lat temu, rośnie sobie w takim trochę zapomnianym miejscu i przez to jest bardzo zaniedbany. Coś kojarzę, że jemu trzeba coś zrobić po kwitnieniu - wyciąć coś??? Co swojemu robisz???

Po kwitnieniu usychają liście na każdej gałązce, na której były kwiaty. Mus je wszystkie wyciąć. Nowe gałązki i liście odrastają w mgnieniu oka.
Magara 23:09, 20 kwi 2025

Judith napisał(a)

Po kwitnieniu usychają liście na każdej gałązce, na której były kwiaty. Mus je wszystkie wyciąć. Nowe gałązki i liście odrastają w mgnieniu oka.

Aaaa, dzięki Mus migdałka zaniedbanego ogarnąć w tym sezonie, tym bardziej, że prace przy nim, z tego co piszesz, są raczej proste Tylko pamiętać trzeba
Judith 23:23, 20 kwi 2025

U mnie migdał jest na froncie, zatem nie da się nie zauważyć, że są suche i wycinam, bo patrzeć na nie nie mogę . Z Twoim może być trudniej, skoro rośnie biedak w kącie .
Magara 23:38, 20 kwi 2025

Dziś koło niego przechodziłam. Wyglądał jakby planował kwiecie pokazać Bardzo umiarkowanie No ale to nie dziwne, skoro bidak jest permanentnie zaniedbywany
Chyba sobie go w telefon wpiszę
Kasya 23:57, 20 kwi 2025

Judith napisał(a)

Dziękuję, Alicjo .
Piękny czas w ogrodzie, a za chwile kwitnienie lilaków!

Tez czekam na lilaki !
Basieksp 08:50, 21 kwi 2025

Śliczny ten migdalek, pachnie? same kwiaty ma podobne do wiśni, u mnie akurat taka kwitnie, ale nie pachnie, a szkoda bo ma dużo kwiatów
mrokasia 09:14, 21 kwi 2025

Mój migdałek chyba powoli kończy żywot. Niestety, bo go lubię. Korona mu się baaaardzo przerzedziła mimo corocznego cięcia po kwitnieniu. W sumie gałązki wyrastają tylko z jednej strony. Twój jest śliczny!
ajka 19:44, 21 kwi 2025

Judith napisał(a)
Amanogawa, pierwszy rok kwitnienia w moim ogrodzie. Nie wiem dlaczego - strasznie trudno ją sfocić tak, by prezentowała się na zdjęciu choć trochę tak pięknie jak w realu…

Mam wrażenie, że moje amonogawy jakoś bardziej różowe. Możliwe to?
Kasya 19:56, 21 kwi 2025

ajka napisał(a)

Mam wrażenie, że moje amonogawy jakoś bardziej różowe. Możliwe to?

To zalezy w jakiej fazie i od warunkow
Moja z tylu wydaje sie bielutka
A na froncie bardziej różowa
Gruszka_na_w... 21:00, 21 kwi 2025

Judith napisał(a)

Dziękuję, Alicjo .
Piękny czas w ogrodzie, a za chwile kwitnienie lilaków!

Zaczynam nie nadążać za tym błyskawicznym tempem wegetacji, Temperatura szaleje, a wraz z nią rośliny. Wczoraj było, dzisiaj nie ma. Wczoraj nie było, a dzisiaj jest. Trzeba chwytać za aparat i uwieczniać, bo wszystko zmienia się w mgnieniu oka.
Te światłocienie robią piękną robotę w ogrodzie. Wnoszą elementy magii i to jest cudne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies