Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:13, 14 paź 2015

Do góry
Też masz tyle szafirków do posadzenia co Gocha?
Lawendowy zawrót głowy 21:13, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A dużo tego jeszcze masz?
czosnkow 50 a szafirkow i zonkilimi tulipanow tylko razem jeszcze ze 100 wiec chyba w porownaniu z innymi to niewiele roboty, tylko mnie nikt nie pomoze em wyjezdza na weekend
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:05, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

EMowi szło jakby w mięciutkie masełko wkładał sadzarkę a mi nie bardzo wychodzi ... nie mam tyle siły

PS Ale 3m drzewo wytargać i posadzić w innym miejscu to potrafię Nie wiem jak to działa?

hihi, ale sie usmialam.jednak baby to sa niewiarygodne.sil do cebulķi nie maja a do drzewa to i owszem.pewnie wtedy w domu bylas sama, i postanowilas emowi dac dobry przyklad.
I we wciskaniu tez dobra jestesoczywiscie cebul
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:04, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

400, 500 sztuk!!!
To z czym ja do ludzi
To ja sobie jednak w donicy posadzę
Jeszcze raz powiem ... pięknie to u Ciebie wygląda
Dziękuję

Byłam obejrzeć tę rzeczkę ....Reniu zawsze możesz jeszcze dokupić cebulek żebyś miała te 500sztuk

wiem,wiem paskuda jestem...

Ale rzeczka cudna.
Lawendowy zawrót głowy 21:00, 14 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Noooo sadzic cebule .....hihi a doczekac to sie nie moge mojego platana we wtorek i przeseł na plot za dwa tygodnie ))) i za sloneczkiem tesknie ))

A dużo tego jeszcze masz?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:00, 14 paź 2015

Do góry
A ja przyszłam od ren133 tropem rzeczki szafirowej...cudo normalnie .
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:59, 14 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

To ja juz Twojej wiosny sie doczekac nie moge ...ale cudnie bedzie

Jak on w te dziury po sadzardze wcisnal te czosnki ? Dobry jest )

On robił ... hi hi ... wciskałam ja
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:58, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
A ja dzisiaj po powrocie z pracy szok przeżyłam jak eM mnie zapytał czy mi nie pomóc w sadzeniu tych cebul co to się w spiżarni walają ... bo mnie przecież zima zastanie z nimi Ja oczywiście sie wzbraniałam no bo co to nam z tego wyjdzie Ale daliśmy radę wspólnie - sama nie zrobiłabym tyle - ja zaznaczałam, w którym miejscu mają być dziury a eM sadzarką te dziury robił (z taką łatwością to robił ... a ja nie umiałam). Posadziliśmy czosnki Purple Sensation 36szt i Gladiatory 70szt

To ja juz Twojej wiosny sie doczekac nie moge ...ale cudnie bedzie

Jak on w te dziury po sadzardze wcisnal te czosnki ? Dobry jest )
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:57, 14 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)

70 gladiatorów- ale będzie pięknie. Pozdrawiam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:56, 14 paź 2015

Do góry
kreska napisał(a)
Wow, ty to robocza dziewczyna jestes,az milo poczytac.a jak z ta sadzarka do cebul?sprawdza sie,czy lepiej tak jak niektore dziewczyny recznie.ja mialam czosnkow purple 16 szt to wsadzialam recoma, zapomoca łopatki ale przy takiej ilosci....
pozdrawiam

EMowi szło jakby w mięciutkie masełko wkładał sadzarkę a mi nie bardzo wychodzi ... nie mam tyle siły

PS Ale 3m drzewo wytargać i posadzić w innym miejscu to potrafię Nie wiem jak to działa?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:56, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
A ja dzisiaj po powrocie z pracy szok przeżyłam jak eM mnie zapytał czy mi nie pomóc w sadzeniu tych cebul co to się w spiżarni walają ... bo mnie przecież zima zastanie z nimi Ja oczywiście sie wzbraniałam no bo co to nam z tego wyjdzie Ale daliśmy radę wspólnie - sama nie zrobiłabym tyle - ja zaznaczałam, w którym miejscu mają być dziury a eM sadzarką te dziury robił (z taką łatwością to robił ... a ja nie umiałam). Posadziliśmy czosnki Purple Sensation 36szt i Gladiatory 70szt

70 gladiatorów- ale będzie pięknie. Pozdrawiam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:51, 14 paź 2015

Do góry
Gocha napisał(a)

Witaj Renatko. Wydaje mi się że to jest około 4-5 metrów. Posadziłam tam chyba około 400 cebulek, A tutaj zdjecia bardziej rozwinietych kwiatów. Pozdrawiam i zapraszam

No a już te na zdjęciach, które dorzuciłaś wyglądają bajeeeeeeeecznie
Ja sobie jednak daruję tę rzeczkę bo ... z moją 100tką cebul to sobie mogę
Zrobię kompozycję w donicy i kilkadziesiąt sztuk dorzucę do długiej donicy przy tarasie jako dodatek do żółtych i pomarańczowych tulipków;0

PS Ale to sobie wymyśliłaś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:42, 14 paź 2015

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 20:32, 14 paź 2015

Do góry
A co to będziesz Jolu robić w sobotę, ze nie możesz się doczekać?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:52, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Witaj
Muszę sobie przejrzeć w wolnym czasie Twój wątek Zapowiada sie ciekawie
A teraz się odzywam bo bardzo podoba mi się zebrinus a nie mam go u siebie a tu widzę fajne zestawienie z hortkami Ślicznie

Zapraszam Zebrinus to świetna trawa, bardzo dekoracyjna, niestety ostatnie mrozy zaatakowały mojego zebrinusa i usechł , bardzo mnie to martwi, ale mam nadzieję, że wiosną odbije.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:28, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Danusiu
A Ty sadzisz do tej docelowej już donicy? I mam jeszcze pytanie czy można też tak, że posadzę do koszyczka, który włożę do gruntu a potem na wiosnę do donic ozdobnych?

Do tej pory sadziłam do docelowych donic bo były nie tak wielkie, teraz mam wielkie więc najpierw posadzę do zwykłych doniczek, pomieszam i zakopię do ziemi, potem wyciągnę i pogrupuję wg interesujących mnie kolorów. Czy je dobrze pomieszam się okaże no i czy zgadzają się z etykietą - taż się zobaczy.
Ogród w Puszczykowie 16:55, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Asiu
Pytałaś u mnie o evergoldy. Zmierzyłam dzisiaj i mam je posadzone w odstępach 60cm czasami 55cm lub 65cm (na łukach i przejściach) Pozdrawiam serdecznie

Dzięki Reniu,
posadziłam wg zalecanych odległości, na razie jako obwódkę. Zostały mi jeszcze dwie sztuki, to na wiosnę dokupię i zrobię też plamę, jak Twoja

Igiełkowy ogródeczek 15:40, 14 paź 2015

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Większość róż już przekwitła:

Witaj
Trafiłam przypadkiem na Twój wątek i ... bardzo się cieszę
Nie miałam jeszcze czasu przejrzeć go dokładnie ... ale zrobię to wkrótce
Teraz jednak muszę zapytać o te róże ... bo są zachwycające
Co to za odmiana?
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:25, 14 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)

człowiek cały czas się czegoś uczy, ja nadal robię wiele rzeczy tak jak się nie powinno, ale staram się słuchać mądrzejszych ode mnie
Widziałam Twoje ciski i piękne są trzymam kciuki aby dobrze rosły

Dzięki ... ale wiesz chyba im tam zabiorę trochę ziemi ... bo zaniepokoił mnie post Toszki ...
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:15, 14 paź 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Różne stadia kwiatów hortensji

Witaj
Muszę sobie przejrzeć w wolnym czasie Twój wątek Zapowiada sie ciekawie
A teraz się odzywam bo bardzo podoba mi się zebrinus a nie mam go u siebie a tu widzę fajne zestawienie z hortkami Ślicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies