Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ptasi gaj 16:25, 07 lip 2020

Do góry
Oj można złapać oddech chłodniej.
Uprzątnę ale jeszcze nie w tym tygodniu. Sama nie dam rady drwale muszą być

Róża Wen rosa przesadzona chorowała na plamistość jak na razie zdrowa i pięknie kwitnie.
Lilie tuż tuż

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:21, 07 lip 2020

Do góry
Lilie i liliowce

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:25, 07 lip 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Piękny kolor tych lilii. Te na na innych zdjęciach różowe też cudne. U mnie co roku lilie jakby mniejsze i powoli zanikają. Myślałam, że to wina gleby. Mam glinę tak jak Ty. Ale widzę, że u Ciebie mają się dobrze.

Żółtego unikałam jak wiele osób na ogrodowisko jednak sam mi się wprasza do ogrodu. Mam problem z wkomponowaniem w rabatę ale trzeba będzie się nauczyć. W tych liliach najbardziej podoba mi się wielkość i kształt kwiatu. W tym roku właśnie zaczynają

Mam jeszcze takie oczywiście nie zamawiałam tylko pomylona zamiast Easy Waltz. Przy sąsiadach wygląda jak uboga krewna ale sama w sobie brzydka nie jest. Muszę porozsadzać bo razem posadzone jedne przyćmiewają drugie.

A Easy Waltz już po mały kończą

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 10:45, 07 lip 2020

Do góry
Dorii napisał(a)
Dziękuję, też mi się podobają.

W tym roku wszystko tak zarosło że ciężko mi zbierać poskrzypki i niestety pogryzione nieco. Muszę je przesadzić bo kalina zaczyna je zarastać.

Piękny kolor tych lilii. Te na na innych zdjęciach różowe też cudne. U mnie co roku lilie jakby mniejsze i powoli zanikają. Myślałam, że to wina gleby. Mam glinę tak jak Ty. Ale widzę, że u Ciebie mają się dobrze.
Ogród na piasku i z wielkim murem 20:21, 06 lip 2020

Do góry
Lilie i liliowce w moim ogrodzie chyba dobrze się czują, rozrastają się nieprawdopodobnie. Po przekwitnięciu zamierzam je wykopać i od nowa porozsadzać, aby miały miejsce na dalsze rozmnażanie

Clematisy i róże

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:14, 06 lip 2020

Do góry
TAR napisał(a)

Na kowalach byly ładne Royalty w cenie 42 zł. Kupilam jedna z ładnie wyprowadzona korona i jednego Rudolpha.
Mozesz stipie dodać przetaczniki albo floksy, tez sie ładnie prezentuja i jeżówki w odmianach pomaranczowych. Wstepnie widzimy sie w sobote? Czy inne plany?

Dobrze wiedzieć gdzie szukać royality, chciałabym ją mieć

Przetaczniki wezmę pod uwagę.
Dzisiaj mi po głowie chodzi szałwia caradonna i lilie te różowe Easy Waltz one mają u mnie tę samą wysokość co stipa.

Jeśli tylko nie macie innych planów to w sobotę możemy podjechać. O której by wam najbardziej pasowało?
W ogródku emerytki 18:00, 06 lip 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Sylwio, dzięki
To taka pomyłka, jak Twoja róża z czerwonymi smugami, bo takiej dalii nie zamawiałam i tym bardziej cieszy

Lilie też pomylone.
Ta miała być mocno różowa z cętkami.

A ta czysto biała, chyba, że nie rozróżniam kolorów, bo jest kremowa.

Grazynko .
Bardzo ładne te lilie
nic nie szkodzi ,ze pomylone
W ogródku emerytki 17:08, 06 lip 2020

Do góry
Danko, straszyłam i nic, chyba czują, że byłoby mi żal się ich pozbyć.
Dam im ostatnią szansę

Kasiu, mają słońce cały dzień.
Jeśli podejmę decyzję o wymianie, to na pewno nie na inne liliowce.
Raczej na lilie, bo te u mnie kwitną obficie co roku
A pewnie będą to róże
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 15:32, 06 lip 2020

Do góry
Cienisty a jak już Ci pięknie lilie zakwitły, ale masz okaz Świdośliwy, w pierwszym momencie myślałam, że to buk. Piękne drzewo. Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 13:01, 06 lip 2020

Do góry
Fajnie wyszło. Ta kratka to dobre rozwiązanie i nawet nie szpeci a wręcz przeciwnie. Dodaje uroku.

Wydaje mi się że jest dłuższe a węższe od wcześniejszego oczka. Tak?

Pewnie rybek już nie da się tam trzymać.

Lilie to będzie już wisienka na torcie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:33, 06 lip 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Lubię takie dni jak dzisiejszy. Gdyby nie impreza za płotem w popołudniowej porze, byłoby idealnie. Nic nie musiałam, wszystko mogłam.
Podzieliłam czas między film, lekturę na hamaczku, oprysk propionianem wapnia i łuskanie groszku do zamrożenia.

Zakwitły trzcinniki.

i róże Lovely Fairy. The Fairy jeszcze w pąkach.

Kiedy sadzi się lilie w okresie zakładania ogrodu, to potem trudno je znaleźć w dojrzałym ogrodzie. Tych już nie widać zza traw.

Zgrabna z nich parka!

Kupiłam 12 krzaczków the fairy, z tego 1 pomylony (nie wiem jaka odmiana), jeden się złamał. Mąż pojechał do szkółki i przy okazji miał kupić 2 krzaczki, przywiózł i znowu nie takie. Dzięki Twojemu zdjęciu wiem co przywiózł haha Teraz mam znowu dwie lovley fairy i nie mam na nie miejsca... może wymienią

Haniu, u nas walka z czasem, przy dzieciach jakoś na nic go nie starcza. Ostatnio jestem psychicznie skonana z tego powodu. Chciałabym i bawić się z dziećmi, zająć się domem i ogrodem, poodpoczywać, a muszę wciąż wybierać... ehh. I w sumie nic nie jest do końca zrobione, a dzieci są nienasycone.

Ślicznie masz, ale to już wiesz
Dwa ogrody 06:57, 06 lip 2020

Do góry
bardzo pieknie hortensja cudowna i to chyba dalia jak malowana na dodatek te lilie takie miesiste
Migawki z ogródka 22:58, 05 lip 2020

Do góry
W takie dni jak dzisiejszy najbardziej mnie urzekają świetliste światłocienie.
Lilie kusząco wyglądają z różami.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:15, 05 lip 2020

Do góry
Lubię takie dni jak dzisiejszy. Gdyby nie impreza za płotem w popołudniowej porze, byłoby idealnie. Nic nie musiałam, wszystko mogłam.
Podzieliłam czas między film, lekturę na hamaczku, oprysk propionianem wapnia i łuskanie groszku do zamrożenia.

Zakwitły trzcinniki.

i róże Lovely Fairy. The Fairy jeszcze w pąkach.

Kiedy sadzi się lilie w okresie zakładania ogrodu, to potem trudno je znaleźć w dojrzałym ogrodzie. Tych już nie widać zza traw.

Zgrabna z nich parka!

Działeczka Asi :) 21:58, 05 lip 2020

Do góry
Powtarzam się z ujęciami, ale inaczej się nie da
Ascoty i Richardson

Znowu lilie

Jeszcze raz Hansestadt Rostock, ale na innej rabacie.

Queen of Sweden też przesadzana.

Działeczka Asi :) 21:53, 05 lip 2020

Do góry
Przepiękna lilie

Na pierwszym planie Red Leonardo

I moje hakonki

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:00, 05 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie mebelki ustawiłaś, pięknie się prezentują Pomyłk liliowa mocno na korzyść

Sylwio dziękuję, bardzo lubię ławki z ptakami, zastanawiam się nad zakupem trzeciej tylko czekam na obniżkę ceny. Drugą ławkę kupiłam prawie za pół ceny. I właśnie na Ogrodowisku dowiedziałam się o promocji Także gdyby ktoś, coś..to prosiłabym dać znać.

Zastanawiam się, kiedy można przesadzić lilie ? Kolor mają bardzo ładny, ale wybitnie nie pasują w miejscu które rosną
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:56, 05 lip 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, ależ można nacieszyć oczy kolorami. Bardzo piękne zestawienia porobiłaś. Lilie z hortensjami? Nie wiedziałam. A te białe kwiaty z niebieskimi też piękne, spokojne kolory ale wspaniałe. Bardzo, bardzo u Ciebie jest pięknie.
U mnie jeszcze hortensje nie kwitną.
Wiesz Dorotko, kupiłam lilie. Teraz, w tym tygodniu. I będę je sadziła za dzień, dwa. Czy sadzić tak jak te, które jesienią się sadzi? Na jaką głębokość sadzisz?
I wiesz, że też zauważyłam, że niektóre lilie są w tym roku niskie. Dziwne, czemu tak jest?
Dziękuję za tyle miłych słów pod adresem mojego ogródka. U mnie kwitną tylko anabel strong, one są wcześniejsze. Nawet hortensje bukietowe podsadziłam patyczkami z anabelek, żeby nie były tak długo tylko zielone. Jest duża wilgotność w powietrzu to i szansa na to, że się ukorzenią jest duża.

Lilie sadziłam tak na wyczucie, tak żeby nad cebulą było jeszcze z 8 cm ziemi. Spiesz się z sadzeniem, one potrzebują około 100 dni żeby zakwitnąć.
Mam też taką niziutką odmianę może 30 cm wysokości, idealna na brzeg rabaty. Zdjęcie kiepskie, ale widać, ze to są niskie lilie.

Gożdzikowa - wiejski ogród 20:55, 05 lip 2020

Do góry
Cudnie kwitną róże i lilie ta ostatnia lilia różowa obłędny ma kolor, taki odcień różu jak lubię
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:35, 05 lip 2020

Do góry
lilie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies