Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:34, 13 paź 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Na pewno mają. To dobry pomysł. Możesz też użyć zwykłych plastikowych doniczek. Trzeba w nich zrobić dziurki na bocznych ściankach żeby wilgoć mogła tam przenikać. Renia, za bardzo się boisz. Taka jest natura roślin że mają swoje lepsze i gorsze momenty- nic w przyrodzie nie dzieje się bez przyczyny. Tylko iglaki się nie zmieniają Dobra, to nadużycie, bo i iglaki często zmieniają barwę albo zrzucają igiełki Nie bój nic, pierwszy sezon zobaczysz co i jak i w przyszłym roku będziesz porad nam udzielać Ja mam za sobą tyle lat a i tak posadziłam chyba narcyzy za płytko Robiło się ciemno a ja tak bardzo chciałam zdążyć że sama czułam że coraz płytsze te dołki kopię. Ale cebule już były porozkładane więc tylko szybko szybko i teraz myślę ciężko czy nie przemarzną... A może je wykopać? A może po prostu kory dużo nasypię i będę zimą siedzieć mając nadzieję? Powiem ci, to istna udręka Pięć kilo cebul posadziłam i nie wiem czy zobaczę kwiaty...

W zwykłych doniczkach mówisz też można? Chyba Sebek gdzieś o tym pisał
Tak jak piszesz muszę po prostu tego sama doświadczyć ... i w kolejnym sezonie będę mądrzejsza ... mam nadzieję
A jak głęboko posadziłaś, że za płytko?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:25, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

To ile nakupiłaś tych cebul?
Fajnie, że podoba Ci się żywopłot Oby tylko się przyjął ... niedawno sadzony a tu śnieg wczoraj u mnie spadł ...

Nie stresuj się, moje pierwsze cisy też były sadzone w zeszłym roku o tej porze Ziemia jeszcze ciepła i nic im nie będzie
Mój ogród pod górkę... 10:06, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie strasz ... bo ja muszę wszystko łącznie z wnętrznościami wymienić

To tak jak ja - nie jest dobrze
Mój ogród pod górkę... 10:03, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ślicznie
U Ciebie widzę, ze nawet płatka śniegu nie było

Jeszcze nie Dzięki
Mój ogród pod górkę... 09:57, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale ja na serio pytam Podrzuć mi proszę jakieś linki ... szczególnie potrzebuję jakiś pomysł na ścianę nad łóżkiem

napisałam, a ściana nad łóżkiem to niekończąca sie historia w zależności od potrzeb
Mój ogród pod górkę... 09:57, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Patrząc na ceny kuchni, to u mnie jeszcze długo

Nie strasz ... bo ja muszę wszystko łącznie z wnętrznościami wymienić
Mój ogród pod górkę... 09:55, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wstawiam foty "z okna" bezczelnie:

Bobo mają teraz bardzo fajny kolor

Ślicznie
U Ciebie widzę, ze nawet płatka śniegu nie było
Mój ogród pod górkę... 09:54, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Też mam w planach wymianę kuchni ... będę więc podglądać pomysły Kasi ... tylko u mnie demolka najszybciej za rok

Patrząc na ceny kuchni, to u mnie jeszcze długo
Mój ogród pod górkę... 09:54, 13 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Ale ja na serio pytam Podrzuć mi proszę jakieś linki ... szczególnie potrzebuję jakiś pomysł na ścianę nad łóżkiem
Mój ogród pod górkę... 09:53, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Kuchnia otwarta przy salonie - też do przeróbki, ale to przyszłość!
Też myślę nad bielą i jedną ścianą przełamaną szarością

Też mam w planach wymianę kuchni ... będę więc podglądać pomysły Kasi ... tylko u mnie demolka najszybciej za rok
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:51, 13 paź 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Zasychające liście karmią cebulę. Jak je ciachniesz to masz słabszą cebulę i słabsze kwitnienie w przyszłym roku. To nie ma sensu. Nie powinno się ciachać zasychających liści. Możesz wykopać wtedy cebule z bryłą ziemi i przenieść w inne, ustronne miejsce żeby ją jeszcze dożywić. Albo właśnie wyjąć pojemnik z cebulami. Piszę o dużych liściach, a nie o tych szafirkowych- te zasychają dosyć szybko i już ich nie widać. No i chodzi mi o takie rośliny, których liście zasychają po kwitnieniu, bo oczywiście na to, że liście czosnków zasychają przed kwitnieniem albo w trakcie to musisz być przygotowana Czosnki koniecznie muszą mieć coś przed sobą. No, ale to to chyba na samym początku rozwiązałaś? Dobrze pamiętam nie? A na wczorajszo-dzisiejszą zimę to ja od tygodnia już była przygotowana Posadziłam derenie i róże

No to jak rozwiązać problem tulipanów w donicach przy tarasie?
Chyba najlepiej posadzić w koszyczkach?
Mają na Mickiewicz?
Mój ogród pod górkę... 09:48, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A masz jakiś pomysł na sypialnię w nowoczesnym stylu?

Mój ogród pod górkę... 09:47, 13 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

mów od kiedy

A masz jakiś pomysł na sypialnię w nowoczesnym stylu?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:41, 13 paź 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Wiesz co, liście wychodzą jakoś w sierpniu, w połowie miesiąca gdzieś jeśli dobrze pamiętam. I nie są brzydkie- ot szczypiorki po prostu. Tulipanów po przekwitnięciu ty się bój, a nie szafirków I koniecznie do Gosi zajrzyj

A przecież dziewczyny ciachają brzydkie liście tulipanów ... jak to jest ... nie można ich usunąć zaraz po przekwitnięciu tylko trzeba czekać?
Jankosia ... bo się zmartwiłam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:37, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Widzę, że u Ciebie rozważania cebulowe Ja nakupiłam jak głupia i też myślę, gdzie to upchnąć i jak, żeby nie było wiochy

Żywopłocik cisowy super! Śliczna teraz ta rabata

To ile nakupiłaś tych cebul?
Fajnie, że podoba Ci się żywopłot Oby tylko się przyjął ... niedawno sadzony a tu śnieg wczoraj u mnie spadł ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:35, 13 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Też sobie podejrzę
Wyskakuje mi ,że adres nieprawidłowy ale po nazwie wątku się znajdzie

Kibicuję Ci Reniu w tych cebulowych..szał będzie na wiosnę

Szału u mnie to w pierwszym sezonie nie będzie - doświadczenia jeszcze nie mam i do wspaniałego efektu trzeba jednak ilości
Iza A będziesz sadzić cebulowe?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:33, 13 paź 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Renia, ale z czym ty masz problem dokładnie? Bo ja niekumata jestem. Brzydkich liści u szafirków się boisz? Przecież to pikuś w porównaniu do tego jak wyglądają tulipany. Ja bym nie sadziła szafirkow w donicy bo to drobizna jest. W dodatku taka drobizna której z roku na rok przybywa. One się bardzo rozrastają. Może zapytaj Gosi z: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4315-kolorowy-ogrod-do-kapitalnego-remontu

Ona miała całą rzeczkę szafirków wzdłuż podjazdu. Bosko to wyglądało. Jak posadzisz rzadziej, ale nie będziesz ruszać to dwa trzy lata i u ciebie taka będzie

No i zobacz Jankosia zima nam się wczoraj zrobiła Nawet przez jakiś czas prądu nie miałam i ... w kominku trzeba było napalić Ale wieczorkiem przyjemnie było
Z szafirkami to jest o tyle problem, że ich liście potrafią rosnąć nawet późnym latem wielką kępą I tyle ... Ja to z cebulowymi mam do czynienia po raz pierwszy więc jak mi coś nie wyjdzie to będę wykopywać i sadzić w innym miejscu najwyżej A do Gosi sobie zajrzę zaraz Dzięki
Mój ogród pod górkę... 09:21, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

To już wiadomo co oderwało Cię od pięknego ogrodu W takim razie rozumiem Twoją chwilową nieobecność. Ja tam remonty i wszelkie zmiany uwielbiam
Suuuper masz

PS A Ty wsadziłaś już wszystkie cebulowe?

Remont uwielbiam po! Cebulowe leżą odłogiem i czekają na ocieplenie
Mój ogród pod górkę... 09:15, 13 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Dużo by gadać Wkręciłam się w remont salonu z wymianą podłogi, mebli, grzejników i przenoszeniem okna - co by był lepszy widok na ogród. Czeka mnie srylion różnych wyborów i podejmowania decyzji - czego nie znoszę!
Z jednej strony się cieszę na nowe, z drugiej zastanawiam się po co mi to było? I tak tydzień zleciał na lataniu po sklepach i oglądaniu i wybieraniu różnych rzeczy...

To już wiadomo co oderwało Cię od pięknego ogrodu W takim razie rozumiem Twoją chwilową nieobecność. Ja tam remonty i wszelkie zmiany uwielbiam
Suuuper masz

PS A Ty wsadziłaś już wszystkie cebulowe?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:03, 13 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to sobie poczytałam rozważania o szafirkach i dalej nie wiem, gdzie je posadzę

No widzisz takie życie ogrodniczki Dylematy non stop
Iwonko u mnie wczoraj śnieg położył rozplenice. Czy myślisz, ze w kotkach uchowały się nasiona? miały być dla Ciebie ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies