Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Iwk4 23:37, 12 paź 2015

No to sobie poczytałam rozważania o szafirkach i dalej nie wiem, gdzie je posadzę
ren133 08:55, 13 paź 2015

Margarete napisał(a)
I jeszcze takie zdjecie znalazłam w wątku tematycznym ...a'propos sadzenia pietrowego : https://www.ogrodowisko.pl/watek/984-sadzimy-cebulki-kwiatowe?page=9
Skoro w donicy tak można to i w ziemi tym bardziej

Przeglądam właśnie takie kompozycje Myślę głównie żeby wykorzystać to w donicach Może mi się uda?
ren133 08:56, 13 paź 2015

ag_zie napisał(a)
Witam! Dziś trafiłam do Ciebie i kawał roboty wykonałaś! Zapisuję, co bym mogła jeszcze u Ciebie pooglądać kolejne prace

Miło słyszeć takie rzeczy Cieszę się, ze zaglądasz i zapraszam częściej
ren133 09:03, 13 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
No to sobie poczytałam rozważania o szafirkach i dalej nie wiem, gdzie je posadzę

No widzisz takie życie ogrodniczki Dylematy non stop
Iwonko u mnie wczoraj śnieg położył rozplenice. Czy myślisz, ze w kotkach uchowały się nasiona? miały być dla Ciebie ...
jankosia 09:07, 13 paź 2015

Renia, ale z czym ty masz problem dokładnie? Bo ja niekumata jestem. Brzydkich liści u szafirków się boisz? Przecież to pikuś w porównaniu do tego jak wyglądają tulipany. Ja bym nie sadziła szafirkow w donicy bo to drobizna jest. W dodatku taka drobizna której z roku na rok przybywa. One się bardzo rozrastają. Może zapytaj Gosi z: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4315-kolorowy-ogrod-do-kapitalnego-remontu

Ona miała całą rzeczkę szafirków wzdłuż podjazdu. Bosko to wyglądało. Jak posadzisz rzadziej, ale nie będziesz ruszać to dwa trzy lata i u ciebie taka będzie
Olili 09:29, 13 paź 2015

jankosia napisał(a)
Renia, ale z czym ty masz problem dokładnie? Bo ja niekumata jestem. Brzydkich liści u szafirków się boisz? Przecież to pikuś w porównaniu do tego jak wyglądają tulipany. Ja bym nie sadziła szafirkow w donicy bo to drobizna jest. W dodatku taka drobizna której z roku na rok przybywa. One się bardzo rozrastają. Może zapytaj Gosi z: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4315-kolorowy-ogrod-do-kapitalnego-remontu

Ona miała całą rzeczkę szafirków wzdłuż podjazdu. Bosko to wyglądało. Jak posadzisz rzadziej, ale nie będziesz ruszać to dwa trzy lata i u ciebie taka będzie

Też sobie podejrzę
Wyskakuje mi ,że adres nieprawidłowy ale po nazwie wątku się znajdzie

Kibicuję Ci Reniu w tych cebulowych..szał będzie na wiosnę
Kacha123 09:29, 13 paź 2015

Widzę, że u Ciebie rozważania cebulowe Ja nakupiłam jak głupia i też myślę, gdzie to upchnąć i jak, żeby nie było wiochy

Żywopłocik cisowy super! Śliczna teraz ta rabata
ren133 09:33, 13 paź 2015

jankosia napisał(a)

No i zobacz Jankosia zima nam się wczoraj zrobiła Nawet przez jakiś czas prądu nie miałam i ... w kominku trzeba było napalić Ale wieczorkiem przyjemnie było
Z szafirkami to jest o tyle problem, że ich liście potrafią rosnąć nawet późnym latem wielką kępą I tyle ... Ja to z cebulowymi mam do czynienia po raz pierwszy więc jak mi coś nie wyjdzie to będę wykopywać i sadzić w innym miejscu najwyżej A do Gosi sobie zajrzę zaraz Dzięki
ren133 09:35, 13 paź 2015

Olili napisał(a)

Też sobie podejrzę
Wyskakuje mi ,że adres nieprawidłowy ale po nazwie wątku się znajdzie

Kibicuję Ci Reniu w tych cebulowych..szał będzie na wiosnę

Szału u mnie to w pierwszym sezonie nie będzie - doświadczenia jeszcze nie mam i do wspaniałego efektu trzeba jednak ilości
Iza A będziesz sadzić cebulowe?
jankosia 09:36, 13 paź 2015

Wiesz co, liście wychodzą jakoś w sierpniu, w połowie miesiąca gdzieś jeśli dobrze pamiętam. I nie są brzydkie- ot szczypiorki po prostu. Tulipanów po przekwitnięciu ty się bój, a nie szafirków I koniecznie do Gosi zajrzyj