Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Opuchlaki 21:12, 22 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja bym już larvanu nie stosowała, bo temperatura podłoża ma być minimum 14st. Pamiętam jak kupiłam nicienie wiosną (te zimne) i latałam jak głupia z termometrem i mierzyłam temp gleby o ile w południe ziemia dochodziła do 14st o tyle rano było +2

Rozmawiałam z konsultantem Nemasys L mozna lać gdy temp jest +5, gdy sie ochlodzi nic im nie bedzie gdyż zejda nizej. Czy to prawda czy cheć nakłonienia klienta do zakupu nie wiem.użyję ich gdy nie bedzie zapowiadanych przymrozków przez co najmniej tydzien
Zupełnie inna sytuacja jest dla Larvanem... Nie odwazylabym sie ich używac przy zapowiadanych przymrozkach bo moga zginac. Wg mnie larvanem nie powinno sie stosować pózniej niz na początku pażdziernika przy wysokich temperaturach. Podobnie jest wiosna, uzywa sie ich pod koniec kwietnia/maj. Dziwie się, ze Ewie polecono go teaz użyc... Gdyż temp aplikacji powinna wynosić od 14-33 stopnie. Trudno teraz o taka temperaturę... Za chwilę listopad...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:05, 22 paź 2014

Do góry
Trawy u Ciebie piękne som!
Test opuchlakowy robiłaś?
Po Wszytskich Świętych kupię Nemasys... Podobno mozna je lać w temp +5 a przymrozki im nie zaszkodzą. Do świat i tak nie mam na nic czasu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:57, 22 paź 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Spotkanie zimowe fajnie , tylko zimy nie przywołajcie tymi nartami
u nas zapowiadają w tym tygodniu mróz i śnieg , więc brrrrrr
to nie może być prawda

Zimy ma nie być w tym roku to tylko zmyłka ze strony aury, kilka dni ma nas postraszyć pogoda
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:56, 22 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

A nieduzy to ile m2 powierzchni użytkowej?

Pewnie 100m 2 dla dwóch dorosłych osób będzIe wystarczające do ogrzania i posprzątania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:55, 22 paź 2014

Do góry
kamasja napisał(a)
Nie grzesz kobieto marzeniami. Ty już masz piękny przeszklony dom, ogród jak marzenie.Wiem też, że zawsze chce się czegoś innego, nowego i trzeba mieć cel wówczas życie staje się ciekawsze i nabiera sensu. A wielkie okna i widok jak z bajki ech...Zbieram inspiracje i wizualizuję-podobno działa Pozdrawiam jesiennie.

Madżenia to nie grzech to inspiracje i pobudzanie szarych komórek. Polecam marzyć dla bycia optymistą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 22 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Hmmm , dlaczego miskanty ?.... bo może do środka ogrodu wstawię "wannę " a miskanty będą zwiewnie osłaniały ???? Pisałam kiedyś , że nie bo do szyb mus się dostać ale znalazłam sposób aby nie przeszkadzały .... a może dla kolorku morning light i są niższe ???

Swoich brzóz nie wymienię już na inne bo one mi bardzo leżą i zabezpieczyłam się zimozielonymi bukszpanami ... jest ich tam dużo i kiedy urosną zrobią swoją robotę .... Zakupię sobie saperkę , z tą żyletą sobie poradzę przy upychaniu

Platanów będę z niecierpliwością u Ciebie wyczekiwać i odwdzięczę się komplementem , że cokolwiek nie skubniesz w ogrodzie to i tak mi gra ... U mnie również planuję jeszcze kilka drzewek teraz sobie tym głowy nie zaprzątam ... pomyślę o tym jutro

miłego dzionka .... dzisiaj mam wolnego od prac ogrodowych bo leje i zimno

Uwielbiam brzozy, ale wiesz jak moje wyglądają, dwie inne a dwie niewiadomo jakie... Pokraczne i pomieszane ..
Ja mam w ciagu tgodnia stale wolne ... Od ogrodu.... Za to w weekendy mam wolne od pracy zawodowej.... Taki job...sezon na całego....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:51, 22 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
No proszę, Ty marzysz o nierównym ogrodzie, a ja mój wyrównywałam kiedyś, a i tak mam trzy poziomy i skarpy. Wniosek jest taki, że marzymy o tym, czego aktualnie nie mamy.
Najbardziej tarasowy ogród, który widziałam to La Mortella na Ischii, polecam.

Zawsze marzymy o tym czego nie mamy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:51, 22 paź 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
U mnie hakaone rosnie powolutku wię gdyby tak było i u ciebie to bukszpany nie zagrozone...w najbliższym 10-leciu Chyba że kupisz taką cudną odmiane jak ma nasza Miłka, co to rosnie jak goopia wtedy trzeba by pójśc w jakies inne trawki...ale co ja cie bede pouczać o trawkach..ja...

Wygooglałam sobie te platany - piekne są....ale mnie by było szkoda brzózek, te ich pnie są cudne.....a poza tym nie za bardzo kulkowo bedzie ? kule bukszpanów, kule trzmieliny, kule platanów...? a może to bedzie własnie ładne, taki powtarzający sie kulkowy motyw...
Ale ty tu rządzisz....to twój ogród...
Pozdrawiam

Malgosiu lubie rzucić pomyśł, potem sie kłebi w głowie a potem robię cos zupełnie innego Taki twórczy bałagan mam w głowie zatem czy będa pltany ktoż to wie? Z drugiej strony to jedyne po brzozie drzewo, ktore mnie zachywca korą.
Na szczęscie teraz nie sadzę hakone, mam czas wymyślić przez zime. Może posadze konwalnika w żiwrku a może carexy ptasie łapki, które rosną najwolniej. A moze zgapie beatlesy lub posadze montany? Mam kilka naprogramowych i coś mi intuicja podpowiada, że te soczyście zielone montany moga byc fajne. Moze sesleria? Bedę eksperymentować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:47, 22 paź 2014

Do góry
Kindzia jak zrobić kopczyki jak leje? Dzisiaj wróciłam z pracy o 19, wczoraj o 20. Nie ma mocnych róże muszą silne być! Bo ja sił w tygodniu nie mam....
W poprzednią sobotę różyczki sadzone dwa tygodnie temu już je troszke zabezpieczyłam. Te świeżo posadzone są przysypane ziemią na ok 10 cm więc pewnie dadza radę. Reszta zostanie posadzona w sobote i porządnie okopczykowana. Zastanawiam sie czy róże, ktore sadziłam z doniczek w sierpniu też powinnam juz okopczykować? Chyba nie? Potraktuję je jak te, ktore sadziłam wiosną. Patrzac na to jak kwitły to chyba już się porządnie ukorzeniły. Swoją drogą to ten deszcz jest zbawienny dla roślin świeżoposadzonych i zimozielonych.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:05, 22 paź 2014

Do góry
Piękna jesienna fotka. Lubię to
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:02, 22 paź 2014

Do góry
Sebek oby do Bozego Narodzenia, damy radę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:47, 22 paź 2014

Do góry
Nicole i pozostali uczestnicy marzeń emerytalnych Już nie gdybamy, to forum ogrodnicze, sadzimy, grzebiemy, fotografujemy Widać że zaczyna się ogrodowy sezon "ogórkowy" ybo jedno niewinnie napisane zdanie wywołuje dyskusję na kilka stron
Dzisiaj leje , kolejny dzień z rana... Dobrze dla ogrodu. Muszę chyba wieczorem w ciemnościach okopczykować świeżo posadozne róze, bo ma być w nocy -3....... I dobrze niech wreszcie jesień uśpi rosliny bo szaleją jakby była wiosna. Bukszpany całe w przyrostach, roże w pąkach, jeżówki nie zamierzają przestać kwitnąć a ambrowce? Ambrowce wciąż zielone... Chyba bo ciemno i nie widzę...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:45, 22 paź 2014

Do góry
Sylwia co byś nie wsadziła bedzie pieknie. Tylko dlaczego miskant a nie coś mniejszego?

Jak ja nie cierpię dłubać w korzeniach brzozy... I mysle o ich wymianie wiosna na platany kuliste wysoko szczepione....
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:44, 21 paź 2014

Do góry
Trzymam kciuki za emisję i zlecenie . Lece na Fb
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:42, 21 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenn, z taczką ciężko się jeździ po tarasach. Planujesz wyprowadzkę do Włoch?

Ewo nigdy w źyciu, tyle mamy pięknych terenów na Ziemii Dolnośląskiej.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:39, 21 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Dobrze że mnie oświeciłas,bo już miałam ją namierzyć,a Bonicę własnie kupiłam niedawno w naszej szkółce miejscowej

Melduję, że jutro dostawa przyjdzie. Namocze je a od sobotniego poranka wielkie sadzenie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:38, 21 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Podziwiam marzenia na taką długą perspektywę czasową niech się spełnią
u siebie dałam zbliżenia hakone Albostriata na patelni rosnące
Po drodze do JG na takim wysokim wzniesieniu stoi dom, ależ muszą mieć widok, zawsze mnie korci, aby się wprosić i popatrzeć

I kto to mówi, kto realizuje teraz marzenia?
Pod JG się nie przeprowadze, nie lubie tego mrożnego klimatu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:37, 21 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Prognozy z 20.10 już nieaktualne Weekend zimny, noce w czwartek i piątek -2,-3 Bambusy dadzą radę czy wstawić do domu?

Nie wiem jakie masz bambusy ale do -5 powinny wytrzymac. Moje opryskam na noc rosą, to je ochroni. Jeśli jednak obawiasz się o nie to chociaż przykryj je agro. Moje bambusy wjadą do domu chyba dopiero po wszystkich świetych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:35, 21 paź 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Jesienią wszyscy zaczynamy marzyć, wolę tę bliższą przyszłość, i wygraną na loterii, bo mi się marzy mały domek na Korsyce

Shirasawa u mnie jeszcze w liściach

Agania coś mi sięwydaje że moje marzenia o przyszlości za15 lat są bardziej realne niż Twoje lotto
Na Korsyce dla mnie za gorąco. Ja bym chciała mieszkać w pobliżu jeziora Genewskiego lub Bodenskiego
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:34, 21 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko, a ja bym z ogromną chęcią posłuchał co za rewolucje jeszcze wymyśliłaś. Lubie czytać z jaką energią opisujesz nowe pomysły i to z jakim zapałem przystępujesz do ich realizacji
Plany na przyszłość piękne... ciekawe czy mnie też uda się za 15 lat położyć na trawce we własnym ogrodzie przy białym maksymalnie przeszkolonym domu, wiadomo przepisy i nowe dyrektywy ograniczają coraz bardziej takie zabawy ... ehh marzenia.

Łukaszu Ty mi napisz o tych ograniczeniach, bo ja nic o tym nie wiem, ze eurobiurokraci chcą mi wywrzeć istotny wplyw na moje marzenia!
Rewolucja będzie na co najmniej dwóch rabatach wiosna. Będa trawy, trawy, trawy i delikatne byliny. Ale planowanie bedzie zima.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies