Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

KasiaWB 20:20, 22 paź 2014

alo dopiero przeczytałam o wygranej w konkursie to wspaniałe wieści! gratuluję niech dobre trendy rozprzestrzeniają się po całym kraju
Serdecznie pozdrawiam
horcia 20:41, 22 paź 2014

ana_art napisał(a)

w najszerszym miejscu ma ponad 2 metry ale ile dokładnie to nie powiem musiałabym zmierzyć Hortensję są ponad parapet. Wiosna przycinam je nad drugim i trzecim oczkiem (tak mniej więcej)
Okna nie zasłania, tutaj fotka z salonu. Dzisiaj u nas szaro buro to i fotka ciemna ale obraz jest
Pytam, ponieważ mam zamiar posadzić hortensje pod oknem, lecz radzono mi abym nie sadziła limelight tylko jakąś mniejszą, bo jak się rozrośnie to zasłoni całe okno.
ana_art 20:48, 22 paź 2014

horcia napisał(a)
Pytam, ponieważ mam zamiar posadzić hortensje pod oknem, lecz radzono mi abym nie sadziła limelight tylko jakąś mniejszą, bo jak się rozrośnie to zasłoni całe okno.

u mnie rosną limelight, fakt że one potrafią urosnąć wysokie, ale jak im na to pozwolisz, jeśli będziesz przycinać w miare nisko nie powinny być bardzo wysokie. Ja bym chciała, żeby moje były troszkę wyższe tak jeszcze ze 30-40cm. Wówczas byłyby fajnie widoczne w oknie. Tak są delikatnie wyższe niż parapet Te które rosną przy thujach specjalnie tnę wyżej by były wyższe od strony drzewek
kitek81 20:59, 22 paź 2014

nareszcie "Działkowca" listowy przyniósł, bo mam prenumeratę, więc musiałam czekać ale się doczekałam, widziałam, podziwiałam i jeszcze raz gratuluję
monteverde 21:01, 22 paź 2014

Ja wpadłam zobaczyć czy nagrodę już dostarczyli? pozdrówka Aniu
Madzenka 21:05, 22 paź 2014

Trawy u Ciebie piękne som!
Test opuchlakowy robiłaś?
Po Wszytskich Świętych kupię Nemasys... Podobno mozna je lać w temp +5 a przymrozki im nie zaszkodzą. Do świat i tak nie mam na nic czasu...
AlKa 21:08, 22 paź 2014

ana_art napisał(a)
A giraffe pierwszy raz zakwitła ma około 2,5 metra

Pierwszy raz widze żyrafy z czuprynką
ana_art 21:11, 22 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Trawy u Ciebie piękne som!
Test opuchlakowy robiłaś?
Po Wszytskich Świętych kupię Nemasys... Podobno mozna je lać w temp +5 a przymrozki im nie zaszkodzą. Do świat i tak nie mam na nic czasu...

testu nie robiłam z braku czasu ale żurawki siedzą na razie chyba mocno...tfutfutfu. Z zapowiedzi wynika że końcówka października ma być cieplejsza bo na ten tydzień to u mnie nadają i -6 w nocy brrr . Ja bym już się nie odważyła na Nemasys teraz. Zapewne kupie ponownie wiosną, tak jak w tym roku.
Z tym że to u mnie, a u Ciebie wiadomo dużo cieplej ba gorąco to możesz jeszcze spróbować
ana_art 21:14, 22 paź 2014

AlKa napisał(a)

Pierwszy raz widze żyrafy z czuprynką
no fiesz nie widziałaś żyrafek w zoo, one tam mają piękne czupurki. Moje mają pierwszy raz , Giraffe to pierwsza trawa którą posadziłam u siebie w ogródku w 2011
ana_art 21:15, 22 paź 2014

monteverde napisał(a)
Ja wpadłam zobaczyć czy nagrodę już dostarczyli? pozdrówka Aniu

Aniu jeszcze nie przypuszczam, że chwile im to jednak zajmie