Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Moja codzienność - ogród Oli 21:25, 23 maj 2015

Do góry
oj zmartwiłyście mnie tą dyskusją o jeżówkach, bo do tanich nie należą, w dodatku loteria przy zakupach internetowych, bo w szkółkach tylko tradycyjne odmiany można spotkać.
Ola, Ty mimo wszystko kupujesz?
Ja też myślałam o zakupach w Bylinowym Raju, tym bardziej, że w przyszły weekend będę tamtędy przejeżdżać i może uda się wstąpić na zakupy.
Moja codzienność - ogród Oli 21:25, 23 maj 2015

Do góry
oj zmartwiłyście mnie tą dyskusją o jeżówkach, bo do tanich nie należą, w dodatku loteria przy zakupach internetowych, bo w szkółkach tylko tradycyjne odmiany można spotkać.
Ola, Ty mimo wszystko kupujesz?
Ja też myślałam o zakupach w Bylinowym Raju, tym bardziej, że w przyszły weekend będę tamtędy przejeżdżać i może uda się wstąpić na zakupy.
Typografia ogrodu 21:11, 23 maj 2015

Do góry
o widzę, że będzie obsadzanie donic.
Też ostatnio widziałam Vertigo, ale nie miałabym jeszcze gdzie jej wsadzić.
A za Vertigo co stoi?
Tu ma być ogród :) 18:42, 23 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dawno już miałam kupić te rododendrony i dopiero dziś to zrobiłam, a to był chyba ostatni moment na ich zakup, bo sporo odmian już przekwitło, inne w trakcie kwitnienia.

W tym roku robię zakupy zgodnie z listą, bez spontanicznych wyskoków, a na liście dalej jeszcze zostało sporo pozycji do uzupełnienia.

Też mam wstępna listę ale bez ilości.... musze czekać bo nie mam wyjścia.
Tu ma być ogród :) 18:33, 23 maj 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
O jej ale wielkie zakupy. Ja dzisiaj na wystawie nie wyszłam z ani jedna roślinka. .. na razie mam post, choć bardzo mnie nosi

Dawno już miałam kupić te rododendrony i dopiero dziś to zrobiłam, a to był chyba ostatni moment na ich zakup, bo sporo odmian już przekwitło, inne w trakcie kwitnienia.

W tym roku robię zakupy zgodnie z listą, bez spontanicznych wyskoków, a na liście dalej jeszcze zostało sporo pozycji do uzupełnienia.
Tu ma być ogród :) 18:25, 23 maj 2015

Do góry
no właśnie chyba jak Śląsk długi i szeroki to wszędzie leje, bo ja dzisiaj sporo kilometrów zrobiłam i wszędzie niebo takie samo.
Tu ma być ogród :) 17:56, 23 maj 2015

Do góry
Powiedziałabym, że pięknie u mnie rośliny stoją na podjeździe
Z sadzenia nici, szaro-buro, zimno, deszczowo, co za weekend - buuu....
Tu ma być ogród :) 17:52, 23 maj 2015

Do góry
a specjalnie dla Joli ogrodzenie, daszki i wiśnie z innego ujęcia - jak widać wszystko skąpane w deszczu - przymusowa przerwa w pracach ogrodowych.

I na koniec kwitnące żurawki:

Tu ma być ogród :) 17:48, 23 maj 2015

Do góry
Między brzozy dojdą rozchodniki: Stardust i Red Cauli

I nie byłabym sobą gdybym nie przywlekła jakiejś hosty, tym razem takie z małymi listkami

Tu ma być ogród :) 17:45, 23 maj 2015

Do góry
dzisiaj było rodkobranie, przywiozłam 6 szt. Cunningam's White - po 3 na dwie rabaty przed frontowymi oknami.
Oczywiście już przekwitnięte, ale i tak udało mi się znaleźć urodziwe okazy

I 6 szt. na południową krawędź działki.
Pojechałam z myślą o zakupie Polarisa albo Elegans Roseum, ale zauroczyła mnie kolorem kwiatów Nova Zamla i po krótkich wahaniach ostatecznie tą odmianę zapakowałam do auta

Ogród wyrozumiały 12:02, 23 maj 2015

Do góry
Beatka - berberys z żurawkami mi się podoba ,ale to jest tylko fragment rabaty a w całości to do niczego nie podobne . Nie chcę się jednak tym martwić tylko powoli sobie przemieniać i póki co działać na tej co tworzona prawie od zera czyli ta z platanem.Na niej też jest trochę pomieszania z poplątaniem i stopniowo muszę to jakoś poukładać.

Ania - chyba faktycznie to omomiłek tak jak Monika napisała.

Borbetka - dziękuję za informację ,ale coś dochodzę do wniosku ,że muszę mieć ten powyżej 5cm....

Lindsay80
- fajnie,że Ci się podoba ,samopoczucie ...bardzo różnie,bywa ciężko ,ale pojawiają się też i piękniejsze dni.

iwka - gotowiec powiadasz

Agnieszka - dzięki za fatygę i że wpadłaś tu

Moniu
- skąd masz taką wiedzę ??!! Zadziwiasz mnie . Faktycznie chyba to ten robaczek

Ogrodowo u mnie wiele się nie dzieje,choć byłoby co działać .
Na rabacie z platanem w dalszej części mam posadzonych 19 liliowców i muszę je poprzesadzać,bo są źle...Udało mi się wysadzić cisa elegantissima stamtąd, ale muszę też zabrać golden tuffety,bo nie pasują.
Przesadziłam też jednego z buków ..drugi również do przesadzenia...
U BusyBee w ogródku... 13:27, 22 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja w temacie róż dopiero raczkuję ale wygląda mi to właśnie na czarną plamistość.
Róże już posadzone, napisałam maila do dostawcy i poinformowałam o problemie, zobaczymy jak zareaguje...
A Ty będziesz teraz pryskać a jeśli tak to czym?

Przynajmniej wiesz, że to czarna plamistość...sama jestem ciekawa, co Ci odpowiedzą, bo w tym samym miejscu kupowałyśmy...

Ja na razie nie pryskam, bo nie wiem co tej róży jest czekam przez weekend- nie sadzę- może oś się wyjaśni...
Zamieszkać w ogrodzie 12:38, 22 maj 2015

Do góry
szkoda, że żadna z tych propozycji Ci sie nie podoba, bo właśnie takie rośliny często są zestawiane z limkami, zabacz choćby na tej stronie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=238

Ja hosty też uwielbiam, musze zapolować na kilka odmian, które prawie śnią mi się po nocach
Tu ma być ogród :) 11:27, 22 maj 2015

Do góry
w weekend zrobię jakieś nowe fotki, a na razie na mailiku masz zdjęcia samych daszków z bliska, jak jeszcze leżały sobie na podjeździe.
Moja codzienność - ogród Oli 11:12, 22 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Wiosną każdy kwiatek cieszy, nawet gdy nie bardzo nam pasuje do koncepcji

racja w końcu tyle czekania było na kolory w ogrodzie

bdan napisał(a)
Muszę pooglądać te jeżówki, tylko kiedy czas znaleźć

jesli nie szukasz różowych to nawet nie oglądaj

lindsay80 napisał(a)
ładne jeżówki wybrałaś, na tą pierwszą z Twojej listy też poluję i jeszcze na green Envy i green Jevel.

te wymienione przez Ciebie też piękne, kiedyś nabędę

beta napisał(a)
hejka...grujecznikową widziałam już wcześniej...mowę mi odjęło...Olka rabaty robisz z wielkim rozmachem i niezwykłą dokładnością...brawo...
pozdrawiam, już prawie łikendowo

dziękuję Beatko takie słowa dają niezłego powera do dalszego działania !
buziak

siakowa napisał(a)
jestem cichym gościem codziennie ale dziś zostawie pozdrowiania

co tak po cichaczu zaglądasz ?
buziak siostro

Borbetka napisał(a)
Teraz rybki mają naprawdę designerski domek .

na pewno cieszą się z większej przestrzeni
pozdrówki Monia

Moja codzienność - ogród Oli 10:19, 22 maj 2015

Do góry
ładne jeżówki wybrałaś, na tą pierwszą z Twojej listy też poluję i jeszcze na green Envy i green Jevel.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 08:23, 22 maj 2015

Do góry
kiedyś pisałyśmy o pergoli i tak jak myślałam u Ciebie jednak wcześniej powstanie.
Moja ekipa przeciąga wszystko.
A napisz mi czym macie malowane te belki, jaka firma i numer koloru, bo bardzo mi się podoba
Tu ma być ogród :) 08:04, 22 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

O bosze... ja jestem na etapie tylu spraw jednocześnie, że nie wiem czasami od czego mam zacząć Ale zakup kory tez jest na tapecie ... Obecnie kopię rowy na rury do nawadniania ... A dziś wróciłam wieczorkiem z zakupów i ... konwalia czekała już na mnie Dziękuję W jakim stanie dotarła? ... może ze dwa listka są lekko zagięte a tak poza tym to jest bardzo dobrze Jutro postaram się wstawić
zdjęcie i ... obiecane wczoraj też prześlę ... no nie wyrabiam się po prostu
Aaa jeśli chodzi o kompost, to muszę teraz ładnie poprosić M żeby wybrał się po niego w przyszłym tygodniu ... niech tylko skończy donice i nawadnianie

no to się cieszę, mam nadzieję, że na żywo też podoba Ci się tak jak na zdjęciach, a w przyszłym roku, to kłącze się rozrośnie i będzie pewnie dwa razy takie co teraz.
U mnie mega nawodniło na razie z nieba, ale do tematu rur do nawadniania, też musimy dojść w tym sezonie.
Pocieszę Cię, że ja też nie ogarniam i powoli zaczynam wykreślać z listy część planów, które pewnie z braku czasu nie zostaną zrealizowane.
Tu ma być ogród :) 00:03, 22 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
lista drzew, w których ja się zakochałam ciągle się wydłuża, a miejsca ubywa

ubywa miejsca i robi się pięknie!
Tu ma być ogród :) 23:36, 21 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Troszkę ponad 1500 m2.
A Ty Renia też na etapie kory? Ja wczoraj znalazłam tą niby przekompostowaną, ale musiałabym jechać zobaczyć jak wygląda.
A u Ciebie podczytuję i zazdroszczę wyjazdu po kompost.
Ja od jesieni mam pryzmę, na której robię swój, męża nie mogę się doprosić, żeby pozbijał jakiś kompostownik z desek i na razie taka prowizorka.

Dziś powinna dotrzeć do Ciebie przesyłka, czekam na wieści w jakim stanie będzie konwalia.

O bosze... ja jestem na etapie tylu spraw jednocześnie, że nie wiem czasami od czego mam zacząć Ale zakup kory tez jest na tapecie ... Obecnie kopię rowy na rury do nawadniania ... A dziś wróciłam wieczorkiem z zakupów i ... konwalia czekała już na mnie Dziękuję W jakim stanie dotarła? ... może ze dwa listka są lekko zagięte a tak poza tym to jest bardzo dobrze Jutro postaram się wstawić
zdjęcie i ... obiecane wczoraj też prześlę ... no nie wyrabiam się po prostu
Aaa jeśli chodzi o kompost, to muszę teraz ładnie poprosić M żeby wybrał się po niego w przyszłym tygodniu ... niech tylko skończy donice i nawadnianie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies