Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:44, 16 mar 2012

Do góry
Magnolia, zapamiętać i kupić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:26, 16 mar 2012

Do góry
"Magnolia" ma mieć aż 116 stron. Kwietnik ostatnio opuścił trochę poziom, myślałam o odpuszczeniu go.
Cieszę się, że będziesz pisać do nowego pisma, gratulacje. Życzę dobrej weny i tak ciekawych tematów jak tutaj, jeśli nie lepszych.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:19, 16 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy znowu w prasie!
Kupiłam sobie wczoraj nowy "Kwietnik" a tam zapowiedź nowego miesięcznika wydawanego przez Agorę pt. "Magnolia". Na pierwszej stronie zapowiedzi numeru i tytuł "Lustro w ogrodzie niezwykły efekt małym kosztem " opatrzony zdjęciem... No właśnie, zgadnijcie jakim? Oczywiście na zdjęciu jest lustro z ogorodu bukszpanowego, oczywiście w ogrodzie.
Mam nadzieję Danusiu, że to legalne zdjęcia a może i Twój artykuł.
W każdym badź razie kupię sobie ten nowy miesięcznik, zapowiada się nieźle. Pozdrawiam.

No to powiem już w takim razie bo to była wielka tajemnica.hehe Będzie nowe pismo - Magnolia. Otóż mam tam publikację ogrodu nie tylko bukszpanowego, duże wyróżnienie znaleźć się w pierwszym numerze - moje zdjęcia, artykuł o ogrodzie - redakcja, potem moje rady odnośnie luster i zdjęcia, jeszcze nie wiem jakie i inne materiały. Dawałam też z ogrodu z lustrem o trawniku z rolki, Grzesio będzie na zdjęciach. Powiem Wam, że zanosi się na owocną współpracę i częste moje materiały w nowym piśmie

Gratuluje zatem Danuś Chociaż Twoich publikacji tutaj nic nie zastąpi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:17, 16 mar 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Kupiłam sobie wczoraj nowy "Kwietnik" a tam zapowiedź nowego miesięcznika wydawanego przez Agorę pt. "Magnolia". Na pierwszej stronie zapowiedzi numeru i tytuł "Lustro w ogrodzie niezwykły efekt małym kosztem " opatrzony zdjęciem... No właśnie, zgadnijcie jakim? Oczywiście na zdjęciu jest lustro z ogrodu bukszpanowego, oczywiście w ogrodzie.
W każdym badź razie kupię sobie ten nowy miesięcznik, zapowiada się nieźle. Pozdrawiam.

No to powiem już w takim razie Będzie nowe pismo od maja - Magnolia. Otóż mam tam publikację ogrodu nie tylko bukszpanowego, to duże wyróżnienie znaleźć się w pierwszym numerze - moje zdjęcia, artykuł o ogrodzie - redakcja, potem moje rady odnośnie luster i zdjęcia, jeszcze nie wiem jakie i inne materiały. Dawałam też z ogrodu z lustrem o trawniku z rolki, Grzesio będzie na zdjęciach. Powiem Wam, że zanosi się na owocną współpracę i częste moje materiały w nowym piśmie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:49, 16 mar 2012

Do góry
Kupiłam sobie wczoraj nowy "Kwietnik" a tam zapowiedź nowego miesięcznika wydawanego przez Agorę pt. "Magnolia". Na pierwszej stronie zapowiedzi numeru i tytuł "Lustro w ogrodzie niezwykły efekt małym kosztem " opatrzony zdjęciem... No właśnie, zgadnijcie jakim? Oczywiście na zdjęciu jest lustro z ogorodu bukszpanowego, oczywiście w ogrodzie.
Przedogródek Agniechy973 15:19, 16 mar 2012

Do góry
śliczne graby, super!
Rozumiem Twoją ekscytację!.
Ogródek Hanusi po zimie 16:38, 15 mar 2012

Do góry
Witaj Haniu coś po ostatnim deszczu się ruszyło, ale trochę mało słonka jest, więc nie bardzo roślinki rosną. Magnolia ma liście Pozdrawiam serdecznie
Przedogródek Agniechy973 13:00, 15 mar 2012

Do góry
ja bardzo staram sie nie grabić. Słowiki znajda sobie inne miejsca, ale naszym roslinom potrzebne jedzenie. A ja unikam sypania im sztucznego, przekopujemy liscie , a pierwsze koszenie robimy bez kosza, przez co mielimy liscie i użyźniamy ziemię. Ale mamy słabą ziemię, luźną, na ciężkiej zepsulibyśmy trawę
Przedogródek Agniechy973 12:28, 15 mar 2012

Do góry
u nas wciąz cegiełki, ale już finisz. Za to półka na książki już jest w postaci dech i jakiś wkrętów cudacznych. Trzeba się z nią zmierzyć. Ale otworzyliśmy już sezon ogrodowy. Tradycyjnie było palenie choinki i gałązek z trawnika i suchych uciętych traw. Były tez doroczne kłótnie. Mąż krzyczał- zostaw te liście! przecież się umawialiśmy że nie grabimy, nie wybieramy, że dla słowików, dla chrząszczy, dla naturalnego nawożenia.... Obiecałaś! Ja- ale tylko odsłonię co może zgnić, tylko ciut, prawie nie grabię, właściwie to nie liście....
Dopinguję też kiełki cebulek pochylając nad każdą.
Mąż chce kupić na sobotę krawężniki- jejku, znowu krawężniki..... Błe
Przedogródek Agniechy973 12:23, 15 mar 2012

Do góry
z jałowców lepsze są takie o innym pokroju, mniej wzniesione, bardziej gniazdkowe. Np Jał sabiński tamariscifolia. ja jeszcze akcetuję te całkiem płaskie, takie do 10-15 cm wys. jak Prince of Wales, Green Carpet. Sypią tak samo jak inne, ale leża na tym co usypią, no i tworzą fajne dywany.
zarastało będzie jak będziesz ciała na bieżąco, bo z młodych będzie puszczał nowe, gęste odrosty. Tylko że starych, ogołoconych już z braku światła trudno mu idzie.
jak go nie lubisz to może go wykoś? Nie wiem czy powinnam to pisać.W razie czego zignoruj to zdanie.
Przedogródek Agniechy973 11:25, 15 mar 2012

Do góry
nie za wiele zobaczyłam, ale spodobało mi się zdjęcie gdzie widac łuk z cegiełek patrząć prostopadle do niego. Fajny, ładny.
Ten jałowiec rzeczywiscie przeszkadza. Nie ma co ryzykowac wielkiego przedsięwzięcia przesadzania? Albo może zrobić z niego w ukorzeniaczu sadzonki a za czasem matke usunąc a małe niech zasiedla ten teren nawet sporą plamą czy wstęga.
Diabelny pomysł?
Przedogródek Agniechy973 11:06, 15 mar 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Ty masz dobra intuicję, zdaj się na nią.
Ile miejsca przed grabem?
Ze 30 cm? Na obwódkę z trawy.

Magnolio, to wielki komplement, nie zasłużyłam.
Przedogródek Agniechy973 10:56, 15 mar 2012

Do góry
to jak narysowałaś jałowiec i te 2.30 to nie tak źle. Ta rabata będzie dość wyrazista, powinno być ok. Może inne nasadzenia na tylnej rabacie poza jałowcem niech z brzegu będą niskie raczej.
Przedogródek Agniechy973 10:52, 15 mar 2012

Do góry
Ty masz dobra intuicję, zdaj się na nią.
Ile miejsca przed grabem?
Ze 30 cm? Na obwódkę z trawy.
Ogródkowe perypetie:) 10:36, 15 mar 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
to jest dobry plan. Trzeba go powiększyć do jakiejś dobrej skali. np 1:200, 1:100. Sprawdź ile cm. przypada na ile metrów w realu na którymś boku.
A potem warto wrysować skarpę , poziomy , podjazd.
Nawet brzydko, ołówkiem.

No to Ci Magnolia dała zadanie, hihihi Nie zazdroszczę, bo sama nie cierpię rysowania planów. Powodzenia
Ogródkowe perypetie:) 09:59, 15 mar 2012

Do góry
to jest dobry plan. Trzeba go powiększyć do jakiejś dobrej skali. np 1:200, 1:100. Sprawdź ile cm. przypada na ile metrów w realu na którymś boku.
A potem warto wrysować skarpę , poziomy , podjazd.
Nawet brzydko, ołówkiem.
Przedogródek Agniechy973 09:52, 15 mar 2012

Do góry
ja bym cieła je nisko, ale nie przy samej ziemi. tak na kilkanaście cm.
Przedogródek Agniechy973 09:51, 15 mar 2012

Do góry
i nagietkowy tez świetny
Przedogródek Agniechy973 09:50, 15 mar 2012

Do góry
a jaka to jest odległość w realu między kołem a rabatą za nim? Mniej więcej?
Może coś niecoś da się cofnąć na tej rabacie, żeby nie wystawało w przód? No i czy są tam na brzegu wysokie czy niskie rośliny? pamiętam ten punkt z brzozą i jałowcem, reszty nie.
twój pomysł bukszapnowy jest b. dobry, bardzo
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:35, 15 mar 2012

Do góry
hej
Słabo widać coś na skanach.
Kosówki mieszają się z bukszpanami?
Tzn są naprzemienne grupy?- ciekawe , ale w nowoczesnym ogrodzie tylko wtedy kiedy wokół jest bardzo asectycznie, kiedy to główna kompozycja. Jeśli nie, to tylko bukszpany.
I są pod koronami drzew? - tu bym się bała że kosówki będą brzydkie, bo ładne będą tylko w pełnym słońcu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies