Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Milka 12:15, 18 kwi 2012

I ja myślę podobnie Magnolio coś jest na rzeczy, kolor i osobowość; większość ciuchów u mnie biało, szaro, czarna i tylko akcenty kolorowe, a w sypialni też biało, w salonie i w kuchni, ale i akcenty kolorowe;
czy tylko ze smakiem, nie wiem, ale dobrze się czuję człowiek się zmienia i jednak w otoczeniu domu coś zmienia i w ogrodzie też, całkiem to ciekawe
Magnolio, zapraszam do mnie na wariacje magnoliowe
Wieloszka 12:15, 18 kwi 2012

O!!! I to jest dopiero fajny wywód!!! Magnolio
magnolia 12:19, 18 kwi 2012

dzięki Aga.
GabiK 12:24, 18 kwi 2012

Ale tak Irenko i Agnieszko - dom ma być dla nas. Jeśli lubisz beże i masz je "przemyślane" i wybrane to świetnie.
Smutne jest jak ktoś kocha beże, ale zrobi na zielono w tym roku w Czterech Kątach napisali, że tak najmodniej i się męczy i co roku ma modnie, ale nie ma w tym jego. Tak samo z modą.
No i są przecież ludzie, którym na ciuchach, wnętrzach i ogrodach nie zależy - byle było wygodnie, gdzie samochód postawić i na głowę nie leciało.
Mnie tak jak Magnolii podobają się różne rzeczy, byle przemyślane. I biel u kogoś jest OK, tak jak spódniczka mini, czy bluza z kapturem.
Ja tego nie czuję u siebie i mam inaczej. I zgodnie z temperamentem - chciałabym wszystko, wszystkiego spróbować i mieć różnorodnie. Cały dom w jednym kolorze i bardzo konsekwentny stylistycznie by mnie zanudził, wypompował energię.
Ubranie i dom sporo mówią o człowieku.
Ja lubię też rzeczy wymagające rzemieślniczej pracy, pokazujące możliwości człowieka i dopracowane. Np. takie przecierane, lekko krzywe betonowe donice przeważnie mi się nie podobają.
Kocham przepych, zatrzymuję się o krok od nadmiaru.
To chyba równowaga dla przewidywalnego, ustabilizowanego życia.

Góralska chata jest fajna na wakacje, żyć bym tam nie chciała.
Dobrze, że mamy różne potrzeby, bo działają i hotele w pałacach i szkoły przetrwania.
magnolia 12:36, 18 kwi 2012

Gabik a znasz :
http://chatamagoda.blogspot.com/

góralska chata, ale jaka piękna!
nie chcę Cię przekonywać, tylko wrzucam co mnie olśniewa
Milka 12:39, 18 kwi 2012

Gabik też ma rację i ja też lubię może nie przepych ale luksus, ale można poczuć się dobrze w różnych miejscach
Milka 12:41, 18 kwi 2012

Magnolio, obejrzałam, urocze, pierwotne, blisko natury
GabiK 13:10, 18 kwi 2012

Magnolio, też obejrzałam, piękna, z pomysłem i sercem urządzona. Tylko podziwiać.
Dla mnie tak jak napisałam - na wakacje, weekend u znajomych super, ale do mieszkania nie dla mnie.

Dziewczyny, a co jak komuś z serca wszystko jedno, jak co wygląda i jest gotów zestawić wszystko ze wszystkim. Też Was zachwyca takie niezachwycające wnętrze, bo własne? Jeśli odzwierciedleniem gustów człowieka jest kompletny brak stylu, wyczucia? Macie takich dobrych znajomych, czy w życiu jak na ogrodowisku - otaczacie się takimi, co mają różnie, w różnych kwotach, ale jakoś i im zależy?
Milka 13:24, 18 kwi 2012

Mam takich i całkiem ich lubię, bo to odzwierciedla ich styl i osobowość
anula_wn 13:47, 18 kwi 2012

miałam nic nie pisać ale się wtrącę

każda z Was ma rację. Njważniejsze by czuć się dobrze we wnętrzu, w którym się przebywa!
Ja np. po całodziennym pośpiechu, stresach i nerwówkch wypoczywam w moim mało kolorowym wnętrzu (kremy, biele, beże, brązy...) i nie jest to kwestia mody, a moich potrzeb.

Ale (!) jeśli komuś potrzebny kolor - powinien się nim otaczać ! byle był łatwy do zmiany..... bo jeśli zrobimy sobie czerwone meble w kuchni, a po 2-3 latach mamy ich dośc?! to łatwiej i taniej wymienic tkaninę, kolor ściany itp. niż meble. Chyba, że ktoś lubi remonty i go na nie stać

I dobrze, że mamy różne gusta, bo inaczej byłoby szalenie nuuudno !
Zgadzam się z Gabi, że należy jednak robić wszystko z gustem (przynajmniej na zewnątrz, bo wewnątrz - dajmy ludziom życ jak lubią )

a co do ciuchów to wystarczy popatrzeć na ulicy jak koszmarnie wyglądają niektórzy goniąc za modą.... umiar we wszystkim i klasa , ot co !