Hej Agnieszko - ja też brzóz szukam bo chciałam sobie zagajnik z nich zrobić. To już na pewno nie w tym sezonie, ale myślałam żeby może już kupić mniejsze i posadzić w "żłobku" by rosły. Przeraziło mnie jak zobaczyłam oferty sklepów gdzie za jedną - wcale nie jakąś wielką brzozę, trzeba 600-800 zł zapłacić...
I tak się właśnie zastanawiam jakiej Ty wielkości drzewka kupujesz żeby to w ogóle miało sens? Bo jak spojrzałam na Twojego linka i zobaczyłam, że wielkość sadzonki to 10-20cm to się zaczęłam zastanawiać czy ja bym w ogóle dożyła czasów kiedy bym mogła sobie w cieniu tej brzózki wypoczywać
I jeszcze mam też pytanie o wielkość docelową. Na podanej przez ciebie stronce jest 20 m, a np.
tutaj podają, że do 8m...
Ja mam często taki problem, że na różnych stronach różne wymiary docelowe podają - i to są zazwyczaj ogromne różnice. Czy masz, Agnieszko, jakąś sprawdzoną stronkę na której to sprawdzasz?
Przepraszam, że u Ciebie wątek zaśmiecam, ale tu się zawsze dużo dzieje i widzę, że wiele roślin sprawdzasz więc może wiesz co i jak