Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

magnolia 08:38, 18 kwi 2012

kwiatholandii napisał(a)

cześć nie mam szans wszystkiego przeczytać co naklachałyście tutaj, ale jeśli chodzi o biel to u mnie tez rządzi cały dom na biało dodatki szarego i dąb naturalny i kolorowe mocne akcenty w planach. Marzenko gnasz jak galopujący konik Całus dla Cebie

U mnie też, biel, szrości. Pamiętam wielkie oczy malarzy, jak się dowiedzieli, że tak będzie. Byli przerażeni, że jak tak można, że będę zmieniała, bo brzydko itd Już nie wspomnę o szarej podbitce drewnianej. Prawie płakali, jak malowali , że mahoniu nie będzie

biel i szary- jest nas więcej.
Najbardziej lubię jak wpadają ludzie i chwalą nasz kominek-' fajny, taki prosty macie, a jaki będzie kolor?' Nie wierzą że ten szary, betonowy to efekt docelowy.
abiko 09:00, 18 kwi 2012

magnolia napisał(a)

cześć nie mam szans wszystkiego przeczytać co naklachałyście tutaj, ale jeśli chodzi o biel to u mnie tez rządzi cały dom na biało dodatki szarego i dąb naturalny i kolorowe mocne akcenty w planach. Marzenko gnasz jak galopujący konik Całus dla Cebie

U mnie też, biel, szrości. Pamiętam wielkie oczy malarzy, jak się dowiedzieli, że tak będzie. Byli przerażeni, że jak tak można, że będę zmieniała, bo brzydko itd Już nie wspomnę o szarej podbitce drewnianej. Prawie płakali, jak malowali , że mahoniu nie będzie

Najbardziej lubię jak wpadają ludzie i chwalą nasz kominek-' fajny, taki prosty macie, a jaki będzie kolor?' Nie wierzą że ten szary, betonowy to efekt docelowy.
hehe to jest nasz więcej ja mam dom również w bieli i szarości, a ostatnio dodałam fioletowe akcenty bo mi mówiono, że jakoś zimno Nie wspomnę o swojej garderobie
abiko 09:04, 18 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Marta M podobno z czasem się wychowa, w niedzielę mamy szkolenie u Wieloszki - prowadząca Irenka z Miłkowa Materialy szkoleniowe podeślemy na forum
Ewuniu - chyba warto bo cena 69 zł a stożki trudno kupić, podobno były też kule ale u mnie wykupione
Agnieszko - już się wystraszyłam, że gdzieś na długo wyjechalaś O niedzieli pamiętam, Irenka już przygotowuje program szkoleniowy

Jakie szkolenie, chyba czegoś nie doczytałam ale nie ogarniam już tego więc...?
Domi 09:09, 18 kwi 2012

magnolia napisał(a)

Faktycznie jest nas sporo Odwiedził nas kiedyś znajomy, pooglądał szarą elewację i mówi " Eeee, was to nie okradną, bo dom z daleka wygląda na nieotynkowany, jakby tu dalej była budowa".
Wieloszka 09:15, 18 kwi 2012

Domi napisał(a)

Faktycznie jest nas sporo Odwiedził nas kiedyś znajomy, pooglądał szarą elewację i mówi " Eeee, was to nie okradną, bo dom z daleka wygląda na nieotynkowany, jakby tu dalej była budowa".

Domi, a ja zawsze, ilekroć widać na zdjęciach choć skrawek Twojej elewacji, podziwiam piękny klinkier
Wieloszka 09:22, 18 kwi 2012

abiko napisał(a)

Marta M podobno z czasem się wychowa, w niedzielę mamy szkolenie u Wieloszki - prowadząca Irenka z Miłkowa Materialy szkoleniowe podeślemy na forum
Ewuniu - chyba warto bo cena 69 zł a stożki trudno kupić, podobno były też kule ale u mnie wykupione
Agnieszko - już się wystraszyłam, że gdzieś na długo wyjechalaś O niedzieli pamiętam, Irenka już przygotowuje program szkoleniowy

Jakie szkolenie, chyba czegoś nie doczytałam ale nie ogarniam już tego więc...?

Abiko, no szkoda, że nie masz bliżej do nas, bo też byś się załapała na kawę i jakieś ciacho w najbliższą niedzielę Umówiłyśmy sie z dziewczynyami na takie spotkanko przed czerwcowym zjazdem ogorodowiska u nas. A szkolenie? Nic o nim nie wiem, ale przy okazji może być!
GabiK 11:48, 18 kwi 2012

A mnie się wydaje, że szary to nowy beż. Przez parę lat prawie wszystkie polskie domy były beżowo-brązowe, a teraz robią się szaro-biało-czarne i nowoczesne.
Lubię szary, ale za chwilę będę miała go tak dość jak beżu.
Surowy beton w domu na kominku, czy na jednej ścianie to już standard.

Kolor ścian przecież nie jest na zawsze i tak po 3 latach zmienisz. To nie musi być biały, beżowy czy szary, pasujący do wszystkiego.
Ja kocham kolor- szarości czy beże też muszą być, jako uspokajacz, tło dla innego koloru.
U Was się dziwią, że szare ściany i biało, u mnie się dziwią, że każdy pokój w innym kolorze.
Fuksjowe ściany w salonie, w mieszkaniu morski duży pokój. Lepiej przemalować bo mocny kolor po roku się znudzi. To wtedy przemaluję. Beżowy jest dla mnie nudny od momentu pomalowania. Zwłaszcza jako tło dla beżowych kanap, drewnianego stołu i beżowych zasłon.
Za dużo jest kolorów w palecie i prawie wszystkie kocham, żeby się ograniczać do jednego, dwóch w domu. U mnie jest jak w tęczy - jeden kolor wynika z drugiego i płynnie się zmienia.

Wieloszka 11:56, 18 kwi 2012

A ja od zawsze kocham beże i brązy i chociaż te kolory nie są ją już "trendy" i "wszyscy tak mają" to taki właśnie jest mój dom - wewnątrz i na zewnątrz. Najważniejsze, żeby dobrze się czuć w swoim wnętrzu, w swoich ulubionych kolorach. Biało-szare wnętrza bardzo mi się podobają - u kogoś Gdybym dziś (po ponad 2 latach) urządzała mój dom na nowo, kolory byłyby te same, tylko styl bardziej nowoczesny.
I popieram Marzenkę - wystrój wnętrza prędzej czy później się znudzi i opatrzy. Wtedy można zaszaleć i zmieniać - choćby tak jak Syla teraz
Milka 12:01, 18 kwi 2012

Bardzo fajny wywód Agnieszko domi ogród robi sie dla siebie i pod siebie goście są na chwilę a ty cały czas i ty masz czuć sie dobrze!
magnolia 12:11, 18 kwi 2012

ja akurat lubię szary i biały bo dobrze się czuję w otoczeniu chłodnych kolorów. Zawsze tak miałam, nawet kiedy modne były beże.
Widzę też że ludzie często lubią kolory które pasują do ich temperamentu. Np mój mąż marzy o tym żeby w naszej sypialni były kolory, ja o tym żeby ich nie było, żeby było biało, bieluśko. tacy jesteśmy- ja spokojna, ascetyczna, on dynamiczny, pełen energii, kolorowy.

Pewnie że każda moda minie, ale warto z trendów wybierać rzeczy bliskie sobie, dobrej jakości, nie udające że są czymś innym. Dlatego piękne sa wnętrza prawdziwe jakie by nie były- wiejskie, góralskie, stylowe, klasyczne, nowoczesne, surowe- mnie wszystkie uwodzą kiedy są nie udawane, byle jakie, zrobione z uwagą, smakiem.
Tak samo z ogrodami