Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Oddam hosty 16:16, 12 kwi 2017

Do góry
Mary napisał(a)
Moim zdaniem także pierwotny wpis Rosy o oddaniu host jest niefortunny. Aby otrzymać od Rosy hosty trzeba się samookreślić jako osoba uboga. Moim zdaniem to brak taktu.
Można by to ująć bardziej dosadnie... I piszę to jako osoba posiadająca w swoim ogrodzie wiele roślin otrzymanych dzięki Wielkiemu Sercu ludzi z forum.

I szkoda tylko, że pierwszy wpis Tess w tym temacie nie dał do myślenia i nie skłonił do zmiany formy 'oferty', tylko wywołał taką burzę....
Oddam hosty 15:55, 12 kwi 2017

Do góry
Szafir napisał(a)

Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety.
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych.

Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni

Jestem tu od pięciu lat, zna mnie wiele osób. A nick Szafir pojawił się 21 marca tego roku, w dodatku dziwnym trafem (sic!) wypowiadał się jedynie tylko w jednej sprawie, w której - notabene - mocno namieszała R.

Masz świadomość, że zgodnie z pkt 3 regulaminu forum możliwe jest posiadanie tylko jednego konta na forum?

Wszystkich Świętych u naszych zachodnich sąsiadów 15:38, 12 kwi 2017

Do góry
Ładnie Ci wyszło Trzmielina ciut podrośnie i ją uczeszesz bardziej. Irga nie powinna już ruszyć?
Oddam hosty 14:59, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Część druga tego zdania potwierdza jednak, że samochwalstwo

Zwracam uwagę, że cytowanie to nie to samo co stosowanie.
Na marginesie - pisanie wielkimi literami narusza pkt 7 regulaminu forum. Może warto by się z nim zapoznać? System zaznaczył ten tekst na czerwono, nie dało do myślenia?

No takie właśnie odniosłam wrażenie.

Samochwała w kącie stała
I proszę - bez insynuacji, że w czymś mi pomogłaś. Nie zdarzyło się i się nie zdarzy, bo pomoc i rady przyjmuję tylko od osób, które cenię.

A to szkoda.
Na serio - i pomyśleć, że chciałam tylko uzyskać odpowiedź, jakie kryteria trzeba spełnić, by być uznanym za osobę ubogą, tj. godną otrzymania za darmo roślinek.

Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety.
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych.
Oddam hosty 14:54, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Samochwała w kącie stała. Laurkę o sobie wszędzie, nawet tam, gdzie to ni przypiął ni wypiął. Ja (pracowita), ja (wytrwała), ja (oszczędna).

Wiele, bardzo wiele jest na O. osób, które działają dokładnie w ten sam sposób. Ale nie oprawiają się w laur

A niby dlaczego? Toż nie pytam, skąd masz nadwyżki, ani dlaczego je oddajesz (bo to oczywista oczywistość, wszyscy po jakimś czasie mamy ogrodowe nadwyżki, i chyba wszyscy je oddajemy - no, z wyjątkiem tych, co je sprzedają, także tu, na O.). Pytam jedynie, jak będziesz oceniać czy ktoś spełnia kryterium ubóstwa. No bo czyż osoba, będąca właścicielem nieruchomości zabudowanej domem jest wg Twoich kryteriów, uboga?

Wątek Twój przeczytałam. Z nadzieją, że będzie instruktażowy i inspirujący. Resztą pozostawiam bez komentarza.

No tak, prawie zapomniałam, że uważasz się za człowieka znającego się na wszystkim.
Można użyć mydła, a pomimo to się nie umyć (Mała Mi, bez obrazy).
Wolę inne: "Myślenie nie jest zabronione". Też zapożyczone.

A o empatii i szacunku do innych nikt nic na forum w podpisie nie ma?

hmmm
Przedwiośnie ogrodu..:) 12:24, 12 kwi 2017

Do góry
martika napisał(a)
Mam do obsadzenia takie oto oto miejsce. 1m szer.i dł1.80m. Chcę coś zimozielonego gdyż jest to przy wejściu.

A stanowisko jakie jest? Słoneczne, czy nie?
Bo gdyby słoneczne, to lawenda by mogła być. Mam taką (NN), która jest cudnie srebrzysta przez cały rok, nawet po zimie. Wiosną ją się ścina, to mogłyby tukrólować cebulowe.
Jesli zaś cień/półcień masz, to jakieś trawki zimozielone, polecam silver screpte, też srebrzysta.

Szukam propozycji poza zielonych, bo masz tej zieloności już sporo w tej częsci ogrodu.
Dla odmiany czas na zmiany... 10:53, 12 kwi 2017

Do góry
Stolik mega!
Uwielbiam oglądać jak się daje nowe życie starym przedmiotom.
Oddam hosty 10:37, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

to wiek i choroby .
Oddam hosty 10:35, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

__________________________________________________________________________________________________________________
Oddam hosty 10:27, 12 kwi 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
To nie samochwalstwo dla mnie to raczej wyczyn, to co robię!

Rosa napisał(a)

Dodam jeszcze MYŚLENIE NIE BOLI.

Zwracam uwagę, że cytowanie to nie to samo co stosowanie.
Na marginesie - pisanie wielkimi literami narusza pkt 7 regulaminu forum. Może warto by się z nim zapoznać? System zaznaczył ten tekst na czerwono, nie dało do myślenia?

Rosa napisał(a)
Ten podpis mi pasował do kontekstu i go zacytowałam .

No takie właśnie odniosłam wrażenie.

Rosa napisał(a)
Owszem, na wielu rzeczach znam się, nawet na bardzo wielu i to w różnych dziedzinach, jeśli będziesz potrzebowała pomocy i rady, napisz . Przykro, że pamięć już Cię zawodzi .

Samochwała w kącie stała
I proszę - bez insynuacji, że w czymś mi pomogłaś. Nie zdarzyło się i się nie zdarzy, bo pomoc i rady przyjmuję tylko od osób, które cenię.

Rosa napisał(a)
Jak się chcesz czepiać i kłócić to proszę bardzo, ale nie ze mną .
I tym wpisem kończę z Tobą wszelkie dyskusje.

A to szkoda.
Na serio - i pomyśleć, że chciałam tylko uzyskać odpowiedź, jakie kryteria trzeba spełnić, by być uznanym za osobę ubogą, tj. godną otrzymania za darmo roślinek.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:27, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Dziękuję, przypomniałaś mi o korze na ewentualność przymrozków.

Tessiu...u ciebie w miescie to ciepło
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:10, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Do usług Tessiu.
Też muszę się zaopatrzyć w parę worków bo wczoraj zużyłam.
Ogródek Iwony II 09:59, 12 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jej, ile wpisów. Postaram się odpowiedzieć i nie zgubić wszystkich pytań
Zacznę od tych płytek w żwirku:
Zaplanowałam żwirek i płytki, nie chciałam jakoś tak równo 4x3, chciałam jakoś w sposób nieoczywisty. Stąd zamiast kilku płytek pojawiła się runianka.

Z tych płytek jest przejście na przód domu - strzałka( to, co tu się tworzy, to tył za domem ). Tędy dzieciaki prowadzą rower od bramki z przodu do części gospodarczej itd. Zatem nie może się skończyć tylko wąsko na dwóch płytkach.

Tu jest też wejście do kotłowni i skład opału. Więc wygodnie trzeba wjechać z taczką wwieźć drzewo, węgiel ... Taki układ musi zostać. Niestety wszystko pełni podwójną funkcję: gospodarczą i wypoczynkowo-rekreacyjną.

Dawno nie zaglądałam, a tu takie rewelacyjne zmiany. Świetnie to obmyśliliście i wykonaliście. Brawo, bardzo mi się podoba taki układ płyt. Chyba zgapię

Te obrzeża rabat to z czego są? I czy płyty układaliście na jakiejś zaprawie?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:52, 12 kwi 2017

Do góry
JoannA napisał(a)

Prognoza długoterminowa jeszcze może się zmienić, ale korę w zapasie mus mieć żeby lilie przykryć bo kiedyś mi wszystkie zważyło.
Ta prognoza cały czas wstrzymuje mnie z cięciem bukszpanów, a eM chodzi i marudzi że takie poczochrane.
Pozdrawiam Tessiu

Żywopłotki cisowe. 09:32, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Ubaw z doniczek czy wiaderek ustawionych do góry dnem? To niechby zobaczyli moją pościel w misie, parasolki i baloniki

No ja mam też różnokolorowe szmatki na rabatkach. Całą garderobę wczoraj przetrzepałam w poszukiwaniu rzeczy zdędnych.
Zdjęcia tych gustownych ozdóbek ocenzurowałam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:28, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)
Przeczytałam, że solidnie opatuliłaś rośliny. Ja się bardziej obawiam tego, co zapowiadają na poświętach przy gruncie.

Prognoza długoterminowa jeszcze może się zmienić, ale korę w zapasie mus mieć żeby lilie przykryć bo kiedyś mi wszystkie zważyło.
Ta prognoza cały czas wstrzymuje mnie z cięciem bukszpanów, a eM chodzi i marudzi że takie poczochrane.
Pozdrawiam Tessiu
Żywopłotki cisowe. 09:27, 12 kwi 2017

Do góry
JoannA napisał(a)

Zaraz chyba zdejmę te gustowne okrycia bo się ludziska zaczynają kręcić i ubaw będą mieli.

Ubaw z doniczek czy wiaderek ustawionych do góry dnem? To niechby zobaczyli moją pościel w misie, parasolki i baloniki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:24, 12 kwi 2017

Do góry
Przeczytałam, że solidnie opatuliłaś rośliny. Ja się bardziej obawiam tego, co zapowiadają na poświętach przy gruncie.
Żywopłotki cisowe. 09:23, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)
-3? To naprawdę duży przymrozek, idę do Ciebie zobaczyć, jak rośliny przeżyły.

Rośliny przeżyły ale zdjęć nie zrobiłam bo jeszcze leżakuję Ale mam doniczkowy las na rabatach, kolorowe bluzeczki i sweterki i białe duchy (bądź damy). Zaraz chyba zdejmę te gustowne okrycia bo się ludziska zaczynają kręcić i ubaw będą mieli.
Żywopłotki cisowe. 09:20, 12 kwi 2017

Do góry
-3? To naprawdę duży przymrozek, idę do Ciebie zobaczyć, jak rośliny przeżyły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies