Asiu, wpadnę wieczorem. Może Ana zdąży ci doradzić. Fotkę muszę wkleić do painta i pozaznaczać. Teraz już pędzę dalej
Jak skończę moją robotę, to zajrzę do ciebie i poobcinamy na fotkach
Mirelko, twój M jest budowlańcem, to na takie lekkie prace ogrodowe pewnie nie ma czasu. Kiedyś musi odpocząć.
Mój obecnie tylko w weekendy przyjeżdża. Tęskni za domem.
Lecę opróżniać drewutnię, ale najpierw wam wstawię kilka fotek moich rabatek. Czekam na tulipanki i moje żurawki, które jesienią rozdzielałam i myślałam, że padły - pokazują już kolorek
Iwonka dziękuję - wrzuciłam u siebie zdjęcia moich hortek, które dziś przyjechały - jak możesz to zerknij , bo nieco inaczej wyglądają i wbrew pozorom, że to prosty zabieg ja nie mam pojęcia jak je przyciąć
To wszystko w ostatnie dwa tygodnie, hi, hi
Wczorajsze prace wykopaliskowe:
A teraz przerwa, na ciąg dalszy trzeba poczekać, aż sprawy murarskie się zakończą pomyślnie
Pewnie długo będziecie czekać na efekt końcowy. Może kawę zaparzę
Teraz się okazało, że brakuje ziemi. Wymieszałam obornik z kompostem i tym moim piachudrem Musze pokombinować, skąd czarnej ziemi załatwić, bo przywiezienie teraz przyczepą nie wchodzi w grę. Teren budowy, to same rozumiecie
Najpierw było tak:
Potem tak:
I znowu tak:
W pierwszej kolejności chcę dopracować rabatę nr 2 i 7-8.
Cyknę fotki i dzisiaj wstawię.
Na temat 2 to Danusia mi pisała, muszę się cofnąć.
A 7-8 to mus pomyśleć. Trzeba poprawić kształt rabaty. Co z piwoniami?
Tą hortensję co jest chcę rozsadzić na 3 szt. Trawę jako średnie piętro i do tego żurawkę czerwoną lub bordową.
W tle będzie trzmielina jako żywopłot i pojedyncze krzaczki ligustru, formowane w fale - kule?
Dziękuję za instruktaż Iwonka - też tak zrobię. Szperam i szperam i nie wiem gdzie Ana wrzuciłą tą fotkę jak możesz to podrzuć mi link to jeszcze popatrzę bo będę ciachać pierwszy raz