Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Moja "przyziemna" :) pasja 16:49, 11 paź 2014

Do góry
Działaj wydajnie i materiałooszczędnie a ja wpadnę wieczorem na fotki
Początki w Kruklandii 16:48, 11 paź 2014

Do góry
juz jest jutro czekamy
Moja codzienność - ogród Oli 16:47, 11 paź 2014

Do góry
Wreszcie dom odpowiada Twojemu poczuciu estetyki zapewne czujecie sie świetnie w takim pięknym otoczeniu i chyba bardzo wyrożniacie się we wsi
Pieknie wszystko współgra ze sobą. Miłego słonecznego dnia Ci życzę jeszcze
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:43, 11 paź 2014

Do góry
Piekny sloneczny dzien dzisiaj mamy. Różyczki posadzone a w sadzniu tulipanów caly czas sobie przerwy robie
Wilcza Góra 16:41, 11 paź 2014

Do góry
Wilcza wróciłaś z wojaży i taka piekna pogoda Cie powitała
Pokażesz astra z dalszej perspektywy? Zblizenia zachwycaja
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:36, 11 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

A liście już do tej pory opadną?

Głupie pytania zadaję?

Nie ma glupich pytań jeśli nie opadną tzn że nie ma mrozów I kopczyki niepotrzebne Rosomanes obrywają liscie na zime.... Ale ja nie jestem rosomanes
Jesli zrobisz wczesniej kolczyki też nic sie nie stanie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:23, 11 paź 2014

Do góry
Iza james'a mozesz puścić swobodnie, może dorosnąć do 2,5 m.
Z pnących zdecydowańie Eden Rose lub smieciucha New Dawn, ale ja głosuję za Eden Rose. Kwitnie wielokrotnie, dorasta do 3 a a kwiaty ach przecież wygooglaj. Podarowalam dzisiaj sąsiadce 1 szt abym mogła cieszyć oczy jej kwiatami

Do Leosia Falstaff, Prince lub Heatcliff. Zdecydowana purpura i wyższy wzrost, chyba ze nie zrozumiałam i mają być niskie?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:16, 11 paź 2014

Do góry
Rapsody na mojej liscie chciejstw. Piekna jest! I już oczami wyobraźni widzę leośiowy kjub z pasem lawendy i różowym czymś. A ostróżki BENDOM?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:23, 11 paź 2014

Do góry
Rozśmieszył mnie M Stwierdziłam, ze nie chce mi sie sadzić tulipanow i za rok nic nie kupie. Powiedział, że nie ma takiej opcji, bo wiosny bez tulipanów w ogrodzie być nie może zatem idę sadzić tulipany. Cudowna pogoda, +21 stopni w cieniu, w słońcu gorąco , chyba jest ok 26-28 . Nie sądziłam, ze jeszcze tak piekny i cieply weekend spedze w ogrodizie. Posadziłam roże , w krótkim rekawku... I oczywiscie wygladam jakby mnie kot podrapal....

Laveder ice i Heidi Klum poszly do Burgundy Ice i Louis Odier. A Munsted Wood dołączyły do wiosennej Munstead i czekają na Claire Marshall. Musialam wykopać jedną fairy, kolejna zostanie wykopana za tydzień bo jeszcze pieknie kwitnie. Powtórze fairy pod każdą wiśnia. Czeka mnie jeszcze Przesadzanie aspirin rose aby równiez biale plamy pwotorzyc na rabatach. Jednakże jeszcze pieknie kwitna zatem ich nie ruszam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:16, 11 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
MAdżen czy Finka miała ML w Wojsławicach? Szukam ładnych, dużych

Nie miala bo Miłka i ja wszytskie piekne i duże jej wykupilyśmy

Teraz trudno już bedzie kupic. Najwiecej było we wrześniu. A p. Heniu nie miał?te wielkie gracillimusy u niego kupowałam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:04, 11 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

No ok...a kiedy mniej więcej?

Jak zaczną sie przymrozki na stałe, w okolicach -3-5. Ja zwykle kopczykuję w grudniu jesli jest zima... Ostatnio chyba w styczniu kopczykowalam bo w grudniu była jesień
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:12, 11 paź 2014

Do góry
I wprowadizłłam Was w błąd.... Zapomnialam, źe Lavender iCe zamówiłam zatem mam 7 roż do posadzenia. zmieniłam koncepcję - dosadzam ją do Burgundy Ice i za nią będzie Heidi. Miesiąc planowania nasadzeń roż a potem w 30 sekund zmianiam decyzję... Cała ja... Idę sadzic.... Najpierw róze a potem cebule. Wbrew wszelkim regułom najpierw najprzyjemniejsze zadanie a potem...

Sprawdziłam na etykiecie mam Burgundy Ice a nie Icberg. Czy to jakas róznica? Burgundy dzisiaj dala czadu, jest po prostu zachywcająca.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:07, 11 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
pięć stron od wczoraj.... nie czytam.. lecę do ogrodu

Aniu ja jestem teraz raczej u siebie a inne wątki nadrabiam po kilka dni.... Oj dzieje sie, dzieje.... Wszędzie !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:06, 11 paź 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...ja się właśnie tego kopczykowania boją bo jak coś źle zrobię to siem wiosną zapłczem...

A co w kopczykowaniu jest skomplikowanego? Bez obaw, zrobię fotorelację
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:06, 11 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Wow jaka instrukcja! Wcale nieźle sadziłam hihi
pozdrawiam, Madżen! Jak zakupisz Kubę, pochwal się Dla mie na razie cena dość zaporowa

pozdrawiam!!

Karolina na razie nic nie kupujemy bo w planch najpierw narty. Ale strona fajna i M specjalista od rezerwacji będzie bacznie obserwowac On to lubi tak jak Ty, zdję sie w tym obszarze calkowicie na niego
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:04, 11 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Heidi Klum bardzo słabo mi się rozkrzewia, mam nadzieję, że u Ciebie będzie miła ochotę się bardziej popisać, bo moja cierpliwość się kończy (3 lata)

Heidi będzie w takim gaszczu, ze jesli nawet się nie rozkrzewi nikt tego nie zobaczy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:03, 11 paź 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Franio wybrał Gospel

Pieknie się roziwnęla w wazonie, ma unikalny kolor purpury połączonej z dojrzala jesienną mailną. Franio pięknie wybrał.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:58, 11 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

żyje bo kopczykujesz na zimę bez tego na pewno w mroźna zimę a nie tylko bo może być jeden dzień ostrego mroźnego wiatru by zmarzła powodzenia w sadzeniu róż dziewczyny

DoKładnie tak jak piszesz. U nas lagodniejsze zimy a i tak szlachetne róże kopczykuję a austinkom nawet tobilam chochoły.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:57, 11 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Madżen a dla Fairy robić w ogóle kopczyki?

Ja u siebie nie kopczykuję ale mam zdecydowanie łagodniejszy klimat niż Ty. Dodatkowo sadziłaś ją póżno, więc tej zmy bym ją okopczykowała.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:55, 11 paź 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
no to jestem w rozterce ... zamawiałam róże w doniczkach (odkryty korzeń to wyższa szkoła jazdy ) i to całe miejsce ocośtam było ponad ziemią ... i tak wsadziłam ... ... Leo w zeszłym roku też tak wsadzilismy i zyje ... ale i tak chyba poprawię ...

Iza popraw, koniecznie. Poprzedniej zimy nie było .... ale gdyby nadeszły siarczyste mrozy to u Ciebie wymarżnie. A leosia jeśli będą mrozy koniecznie okopczykuj kompostem a jesli nie masz kup ziemie ogrodniczą lub torf odkwaszony i sypnij wysoko aby okryć mu miejsce szczepienia..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies